Poli Iași caută primul succes stagional, la debutul în Copou. Costel Enache critică sistemul competițional al Ligii 2 înaintea meciului cu Concordia Chiajna: ”Nu știu cât de real sau de corect este”

Narcis POHOAȚĂ 06 Aug. 2021, 13:10 Liga 2
Poli Iași caută primul succes stagional, la debutul în Copou. Costel Enache critică sistemul competițional al Ligii 2 înaintea meciului cu Concordia Chiajna: ”Nu știu cât de real sau de corect este”

Poli Iași dispută sâmbătă, de la ora 11:00, primul meci din acest sezon al Ligii 2 pe teren propriu, în compania Concordiei Chiajna, una dintre pretendentele la promovarea în elită. Dacă în etapa de debut Poli a cedat cu 0-2 pe terenul Petrolului, Chiajna lui Claudiu Niculescu s-a impus cu același scor pe propriul teren în fața Unirii Constanța, Voicu și Deac semnând victoria ilfovenilor.

La revenirea în Copou, ieșenii speră să bifeze primul succes stagional, într-un start infernal în care elevii lui Costel Enache au de înfruntat patru dintre pretendentele la promovare în primele tot atâtea runde. În plus, pentru moldoveni o victorie este cu atât mai importantă cu cât echipa este încă neomogenă, în reconstrucție, iar lotul este încă subțire.

Costel Enache: ”A trecut încă o săptămână peste noi, am avut timp să mai corectăm câte ceva”

În cadrul unei conferințe de presă, antrenorul Costel Enache a vorbit mai puțin despre meciul de sâmbătă, cu Chiajna, și mai mult despre problemele cu care se confruntă echipa sa.

”Este un joc important pentru noi, un meci dificil, cu un adversar puternic, echilibrat, cu un obiectiv clar și cu potențial pentru acest obiectiv. Datoria noastră este să creștem de la meci la meci. A trecut încă o săptămână peste noi, am avut timp să mai corectăm câte ceva, să mai creștem din punct de vedere fizic și al omogenității, aștept un pas înainte în meciul de mâine”, a declarat Costel Enache.

Antrenorul nu va conta în meciul cu Concordia pe Marian Târșa și Jean Deretti. Primul este refăcut, dar încă nepregătit pentru meci, în timp ce Deretti a suferit o tendinită și va sta două zile. În schimb, Aftanache și-a revenit după accidentarea la gambă și va prinde lotul pentru meciul de sâmbătă.

”Nu trebuie să amăgim pe nimeni”

Enache a reamintit faptul că Poli nu poate fi considerată o echipă puternică în momentul de față, deci suporterii să nu aibă așteptări prea mari.

”Trebuie să fim cu toții implicați, responsabili, să spunem lucrurilor pe nume. Nu trebuie să amăgim pe absolut nimeni, pentru că ne-am amăgi pe noi. Trebuie să fim realiști în momentul acesta, suntem o echipă în formare, nu o echipă foarte puternică, dar o echipă în construcție ca și club. Bănuiesc că cei din jurul meu se uită ciudat la mine, dar asta e realitatea. Așa văd eu momentul. Văd o echipă curată, frumoasă, muncitoare, dar o echipă în formare, care are un potențial uman foarte mare în momentul acesta, dar e greu de spus că fotbalistic putem fi o forță. Și asta nu că nu ar avea jucătorii calitate. Suntem un grup neomogen, nu avem încă soluții foarte bune de a dubla pozițiile, concurența nu este încă foarte reală. Dar revin, eu doar spun cum stau lucrurule, nu încerc să caut o scuză din asta. Asta e realitatea. Sper să ne vedem în octombrie la o conferință de presă și să vorbim altfel atunci”, a completat Costel Enache, care a avertizat că vor mai fi fluctuații în jocul echipei în timpul meciurilor: ”În cele patru săptămâni am încercat să facem lucrurile așa cum putem. Ne-am asumat cu toții, de la conducători la staff tehnic și jucători o perioadă grea, una de tranziție, una în care vom suferi. Am spus de multe ori că o să vedeți fluctuații în timpul unui meci, dar și de la un joc la altul. Nu aș fi vrut să se întâmple așa, dar e absolut normal în momentul în care suntem să apară lucrurile astea. Ați văzut și la Ploiești, am avut momente slabe, dar și momente bune sau chiar foarte bune, fluctuațiile au fost destul de mari.”

Mai vrea jucători de calitate

Costel Enache a explicat că mai vrea jucători care să crească nivelul valoric al lotului, dar în special fotbaliști pregătiți, care să cunoască fotbalul românesc și care să poată ajuta echipa imediat, nu peste 3-4 luni.

”Am spus că vreau să aducem jucători care să crească nivelul echipei, dar e dificil în condițiile în care bugetul nostru este destul de limitat și încercăm să avem grijă de el. E și foarte târziu, iar majoritatea jucătorilor și-au găsit deja un contract. Încercăm să ne ținem de planul pe care ni l-am făcut, să aducem jucători care sunt deja adaptați cu România, pentru că noi avem nevoie de jucători acum, nu peste 3-4 luni. De asta am eliminat în general jucătorii care nu au jucat în România sau care nu cunosc cultura, vremea, toți factorii. Dar se pare că o să fie greu și o să mai tăiem câte un criteriu, câte un filtru”, a mai spus Enache.

Sistemul în care se joacă Liga 2 și în acest sezon nu e corect

Antrenorul Politehnicii Iași s-a referit și la sistemul competițional, care nu este corect cu toate echipele. Același a fost și în sezonul trecut, iar FRF a preferat acum să-l mențină.

”E complicat. Poate par banalități, dar nu e chiar normal. Noi prindem două deplasări la Timișoara, când alții joacă cu Timișoara acasă. Noi avem zece jocuri în deplasare și acasă doar nouă. Mai prinzi și deplasări la Metaloglobus sau la Chiajna pe terenuri sintetice, deja iar ai un handicap față de ceilalți parteneri. Dar trebuie să găsim soluții. Nu știu cât de real sau de corect este sistemul, dar toți am avut aceleași șanse la început. Nu am fost cei mai norocoși, dar încercăm să gestionăm lucrurile cu forțele noastre”, a conchis Costel Enache.

Laurențiu Popescu: ”Sper ca Poli Iași să fie o rampă de lansare”

Vestiarul a fost reprezentat la conferința de presă de Laurențiu Popescu, portarul împrumutat de la Universitatea Craiova, acesta sperând ca Iașiul să fie o rampă de lansare în cariera sa: ”Ne așteaptă un meci foarte greu, dar jucăm acasă, trebuie să fim foarte pregătiți și sperăm să obținem cele trei puncte. M-am adaptat foarte repede la Iași, îmi place mult echipa, sperăm să facem o treabă foarte bună. Nu a fost grea trecerea din Oltenia la Iași, am fost pregătit pentru această schimbare. Sezonul trecut a fost greu pentru mine, pentru că nu am apărat, dar am trecut peste. Acum trebuie să mă pregătesc cât mai bine aici, să joc cât mai mult și să o fac cât mai bine. Îmi doresc ca Poli Iași să fie o rampă de lansare pentru mine.”

Suporterii ieșeni se pot testa la intrarea în stadion

Poli Iași va întâlni Concordia Chiajna sâmbătă, pe stadionul ”Emil Alexandrescu” din Copou, cu începere de la ora 11:00, intrarea spectatorilor fiind liberă.

Oficialii Politehnicii Iași vin în sprijinul suporterilor care nu se încadrează în noul protocol medical și le oferă șansa de a fi pe stadion la primul meci al sezonului de pe teren propriu. Cum protocolul medical prevede ca în tribune să aibă acces doar persoanele vaccinate, trecute prin boală (Covid-19) sau cele care au un test rapid negativ, conducerea Iașiului și clinica Preventis au amenajat un spațiu la intrarea în stadion în care suporterii pot face un test rapid antigen, contra sumei de 35 lei.

”Spectatorii vor putea efectua teste rapide antigen la un preț preferențial de 35 de lei în parcarea din fața intrării în baza sportivă, Peluza A dinspre Bulevardul Carol, grație parteneriatului cu Clinica Preventis Iași. Accesul în stadion se face cu două ore înaintea începerii meciului, pe poarta principală, la peluza A. După intrare, spectatorii vor fi îndrumați către sectorul de tribună unde au loc rezervat pe bază de bilet sau abonament. În tribune, pe fiecare rând, un scaun ocupat trebuie să fie urmat de un altul liber. Spectatorii vor avea obligația de a nu părăsi locul alocat, în caz contrar fiind invitați să părăsească incinta”, au anunțat oficialii ieșeni.

Intrarea pe stadionul ”Emil Alexandrescu” va fi liberă

Suporterii Politehnicii Iași vor avea intrarea liberă la meciul cu Concordia Chiajna.

Accesul în stadion se va face în limita a 50 la sută din capacitatea arenei, pe baza unor bilete cu valoare zero ce vor fi emise de către club la casele de bilete de la stadion. Până atunci, suporterii pot achiziționa abonamente la prețuri modice, un card pentru sporteri având prețul de 19,45 lei.

Iată în ce condiții se poate intra pe stadion:
• persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
• persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV- 2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore
• persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății.

Foto: Politehnica Iași și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-lasa-intrarea-libera-la-primul-meci-de-acasa-din-liga-2-cu-concordia-chiajna-cum-se-face-accesul-in-stadion-si-ce-conditii-trebuie-sa-intruneasca-spectatorii-19194379

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pe-modelul-steaua-si-poli-iasi-va-avea-un-sportiv-olimpic-la-centrul-terenului-la-primul-meci-jucat-acasa-in-noul-sezon-judoka-vladut-simionescu-va-da-lovitura-de-incepere-a-jocului-cu-concordia-chi-19194626

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-costel-enache-apel-la-realism-catre-fanii-poli-iasi-acum-nu-suntem-o-echipa-cu-pretentii-la-promovare-sunt-si-eu-un-pamantean-nu-o-minune-de-om-19194288

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ce-simte-un-fotbalist-cu-peste-400-de-meciuri-in-liga-1-dupa-ce-se-retrage-e-ciudat-dar-incerc-sa-ma-stabilizez-emotional-cosmin-frasinescu-dezamagit-de-modul-cum-s-a-19194592

Narcis POHOAȚĂ 06 Aug. 2021, 13:10 Liga 2
Pe aceeași temă