Continuă suspansul! FC Hermannstadt și Petrolul au terminat la egalitate și la Mediaș! Acuzații la golul egalizator al ploieștenilor, care își amână însă promovarea matematică

Ovidiu BOICA 05 May. 2022, 22:49 Liga 2

FC Hermannstadt și Petrolul au terminat din nou la egalitate (scor 1-1), după acel 0-0 de pe ”Ilie Oană” din meciul tur din play-off. În această seară, la Mediaș, fiecare dintre echipe a marcat câte o dată. La reușita prahovenilor, un jucător al acestora, aflat pe direcția șutului marcatorului, era într-un offside mare, dar asistentul Păunescu și ”centralul” Barbu au avut o altă interpretare a regulamentului decât cea firească. Cu două etape înainte de finalul campionatului, podiumul se prezintă astfel: 1. Petrolul (59 puncte); 2. FC Hermannstadt (57); 3. ”U” Cluj (57).

Joc mai degrabă gri în prima repriză a meciului de la Mediaș

În cazul unei victorii la Mediaș, Petrolul ar fi promovat matematic încă de pe acum în Liga 1, în vreme ce sibienii aveau, la rându-le, mare nevoie de un succes, pentru că jucătorii echipei ”șepcilor roșii” le suflă-n ceafă, iar promovarea directă e sub semnul amenințării. Miza jocului fiind mare, spectacolul a cam lipsit, acesta lăsând loc prudenței de ambele părți, rezultând un joc mai degrabă gri, între două echipe care au toate șansele să joace, la anul, pe prima scenă.

Prima repriză a fost de-a dreptul plictisitoare, de-abia pe finalul acesteia devenind mai animată. Nașul Nae Constantin și finul Marius Măldărășanu se cunosc atât de bine încât au reușit să se anuleze reciproc, ocaziile de gol putând fi numărate pe degetele de la o singură mână.

Balaure a trimis în careul mic, la al doilea corner consecutiv al sibienilor, dar Baba Alhassan a reluat neconvingător și, din spatele lui Huja, mingea a juns în brațele lui Avram (3).

Mai periculoși au fost oaspeții, trei minute mai târziu Iliev respingând de sub transversală, în lateral, la bolta lui Măzărache, cu capul, din centrarea lui Pîrvulescu.

Au urmat câteva șuturi de la distanță ale sibienilor, dar Mino Sota (7), Pantea (21) și Baba Alhassan (29) au fost impreciși, iar Avram s-a opus la reluările acelorași Pantea (23) și Mino Sota (37).

Gafă impardonabilă a lui Pîrvulescu în propriul careu, Petrescu n-a ratat de la punctul cu var

Măldărășanu s-a văzut nevoit să facă prima schimbare încă înainte de pauză. Petrișor Petrescu, mijlocașul care a început jocul pe bancă după ce, cu o zi mai devreme, era dat incert, a bătut penalty-ul obținut de Oroian la o gafă impardonabilă a lui Pîrvulescu, deblocând tabela, cu un minut înainte de pauză.

Iliev le-a dat emoții sibienilor, în prelungiri, scăpând din brațe mingea centrată de Velisar pentru Lică, dar a revenit și a reținut la a treia încercare (45+1).

Repriza s-a încheiat cu sprintul lui Pantea, în stânga, dar fundașul de pe cealaltă parte al Sibiului a tras slab și Avram a reținut (45+2).

Gol controversat marcat de Petrolul pentru egalare

Repriza secundă a început cu ceva mai mult nerv, iar Velisar a semnat prima ocazie de gol, însă a trimis pe lângă vinclu de la aproape 30 de metri (48).

În replică, Daniel Paraschiv a luat-o la goană cu mingea la picior de la jumătatea terenului, însă în careu a fost ajuns de Meijers și deposedat, spre supărarea lui Baba Alhassan, care aștepta singur-singurel în fața porții (60), iar în urma cornerului Ionuț Stoica a trimis alături, cu capul.

Ploieștenii au egalat la o fază la care asistentul Păunescu pare să fi adormit cu fanionul în mână. Mario Bratu și Meijers au șutat în blocaj, apoi mingea a ajuns la Takayuki Seto, iar niponul a catapultat-o în plasa laterală a porții unui Iliev stană de piatră. Pe direcția șutului, într-un offside văzut probabil și de la Ploiești, era Măzărache, care în plus s-a și făcut că joacă mingea, derutându-l pe bulgarul dintre buturile lui Hermannstadt, dar atât asistentul Păunescu, cât și ”centralul” Barbu au închis ochii (66).

Nouă cartonașe galbene în mai puțin de o jumătate de oră!

Nervii au cedat, Ionuț Stoica, Iliev și Năstăsie au fost avertizați de arbitrul din Făgăraș, care până la final a acordat alte șase ”galbene”.

În timpul rămas, sibienii au căutat cu disperare să preia din nou conducerea pe tabelă, dar au acuzat șocul golului egalizator. Petrescu a trimis în două rânduri, din lovitură liberă, pe lângă poarta lui Avram (77, 89), iar Mino Sota a reluat alături, cu capul, în prelungiri, după o centrare din flancul drept (90+2).

După 0-0 în turul play-off-ului, pe ”Ilie Oană”, cele două echipe au terminat la egalitate și la Mediaș, scor 1-1. Petrolul și FC Hermannstadt sunt în continuare pe primele două locuri, despărțite de două puncte, cu două etape înainte de finalul campionatului, dar în lupta pentru promovarea directă continuă să se amestece și Universitatea Cluj, aceasta stând la cotitură, fiind acum la egalitate de puncte cu formația lui Măldărășanu (57), iar de marți într-o săptămână se joacă ”U” – FC Hermannstadt, sub Feleac! Cu o victorie, clujenii sunt matematic în Liga 1.

FC HERMANNSTADT – PETROLUL PLOIEȘTI 1-1

Petrișor Petrescu 44′ – penalty / Takayuki Seto 66′

FC Hermannstadt: Iliev – Pantea, I. Stoica (cpt.), Bejan, Opruț – Mino Sota, Alhassan (I. Năstăsie 62′) – Balaure (P. Petrescu 40′), Biceanu (Buhăcianu 77′), Al. Oroian (Bucuroiu 62′) – D. Paraschiv
Rezerve neutilizate: Muțiu – Tomșa, Blejdea, Antoche, Hora
Antrenor: Marius Măldărășanu

Petrolul: R. Avram – V. Lică (Jarovic 46′), Meijers, Huja – Sg. Pîrvulescu, Cebotaru (cpt.), Seto, Velisar – Mih. Constantinescu (M. Bratu 62′), Măzărache (Pashov 87′), Cioiu (Tucaliuc 62′)
Rezerve neutilizate: Moroz – Al. Sabău, Boțogan, Saim Tudor, M. Chindriș
Antrenor: Nicolae Constantin

Stadion: Gaz Metan (Mediaș – Sibiu). Arbitru: Marian Barbu (Făgăraș). Asistenți: Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea) și Ionuț Marius Bobe (București). Rezervă: Szabolcs Kovacs (Carei). Observatori: Nicolae Grigorescu (Timișoara) și Viorel Lolea (Reșița).

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-petrolul-se-joaca-de-la-ora-2000-play-off-ul-ligii-2-ar-putea-avea-un-nou-lider-ori-prima-echipa-promovata-matematic-cu-doua-etape-inainte-de-final-19230047

Ovidiu BOICA 05 May. 2022, 22:49 Liga 2
Pe aceeași temă