Continuă schimbările de antrenori la Viitorul Pandurii! Octavian Benga este al patrulea ”principal” al oltenilor în acest sezon. Alexandru Ciobanu a condus echipa doar un meci

Mircea OGLINDOIU 23 Nov. 2021, 16:42 Liga 2
Continuă schimbările de antrenori la Viitorul Pandurii! Octavian Benga este al patrulea ”principal” al oltenilor în acest sezon. Alexandru Ciobanu a condus echipa doar un meci

Doar o etapă a rezistat Alexandru Ciobanu în funcția de antrenor principal la Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Deși a debutat cu victorie pe banca gorjenilor în această postură, scor 2-0 în deplasarea de la Dunărea Călărași, clubul susținut de Nicolae Sarcină a anunțat astăzi că noul antrenor al echipei va fi Octavian Benga (41 de ani).

Octavian Benga revine ca antrenor în Liga 2, la Viitorul Pandurii

Ultima echipă pe care reșițeanul a condus-o din postura de antrenor principal a fost ASU Politehnica Timișoara, de care s-a despărțit exact în urmă cu un an, după care Benga a ocupat funcția de antrenor secund la Universitatea Craiova, în mandatul lui Corneliu Papură.

Liber de contract din vară, după ce în Bănie a ajuns Laurențiu Reghecampf, Octavian Benga revine astfel ca ”principal”, după un an, tot în eșalonul secund. Este la a doua experiență în Liga 2.

Benga: ”Eram în discuții de vreo două săptămâni, iar azi am semnat contractul”

Sâmbătă, de la ora 11:00, antrenorul născut la Reșița va debuta la noua sa echipă, Viitorul Pandurii, în meciul cu Dacia Unirea Brăila, programat la Târgu Jiu, în etapa a 15-a din Liga 2.

”Da, este adevărat, sunt noul antrenor principal al echipei Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Eram în discuții de vreo două săptămâni, iar azi am semnat contractul. Am ajuns de dimineață la Târgu Jiu și am luat un prim contact cu jucătorii. Mai avem două etape din acest an, în care nu poți schimba prea multe, iar din iarnă vedem ce modificări putem face. Dacă ne uităm pe clasament, e aproape imposibil să mai prindem play-off-ul. Obiectivul va fi formarea unei echipe competitive pentru sezonul viitor, campionat de la care ne dorim mult mai mult”, a spus Benga pentru Liga2.ro.

Noul principal al echipei Viitorul Pandurii a mai precizat că Alexandru Ciobanu va rămâne în cadrul clubului ca antrenor secund, funcție pe care a mai ocupat-o în mandatele lui Lupuț și Trică.

Alexandru Ciobanu a condus Viitorul Pandurii doar un meci. Echipa gorjeană e la al patrulea antrenor în acest sezon

Benga devine, astfel, al patrulea antrenor principal al echipei gorjene în acest sezon, după Cristian Lupuț (etapele 1-7), Eugen Trică (etapele 8-13) și Alexandru Ciobanu (etapa a 14-a).

”O provocare pe care am acceptat-o cu încredere! Apreciez încrederea reciprocă pe care o am cu staff-ul administrativ! În același timp, atât staff-ul tehnic, cât și jucatorii, sportiv, trebuie să fim împreună responsabili și să ne păstram determinarea în aceste ultime trei jocuri! Cred și astept de la jucatori că ne vom menține un nivel ridicat de concentrare și implicare pentru ca pe acest final să ne câstigam punctele puse în joc”, spunea Alexandru Ciobanu după numirea în funcția de ”principal”.

Ciobanu, fost secund atât în mandatul lui Lupuț, cât și al lui Trică, n-a apucat să conducă echipa gorjeană decât un meci, la Călărași, unde a câștigat punctele puse în joc, însă nu a intrat în calculele conducerii clubului pentru a rămâne în această postură și în ultimele două meciuri programate în 2021, cu ultima clasată Brăila și cu Unirea Slobozia.

  • După 14 etape, Viitorul Pandurii Târgu Jiu ocupă locul 14 în clasamentul Ligii 2, cu 17 puncte și golaveraj 14-17, fără șanse la a prinde play-off-ul, obiectivul echipei fiind menținerea în eșalonul secund.

Viitorul Pandurii s-a despărțit săptămâna trecută și de fundașul Alin Buleică, jucător care era căpitanul echipei.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-14-cinci-meciuri-se-joaca-de-la-ora-1100-insa-multe-priviri-sunt-pe-partida-de-la-slobozia-care-ii-poate-aduce-petrolului-calificarea-matematica-in-play-off-19210551

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-alin-buleica-si-a-reziliat-contractul-cu-viitorul-pandurii-nu-ne-am-mai-inteles-in-ultimul-timp-si-am-decis-sa-plec-19210309

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-alexandru-ciobanu-noul-antrenor-principal-al-echipei-viitorul-pandurii-19209652

Mircea OGLINDOIU 23 Nov. 2021, 16:42 Liga 2
Pe aceeași temă