Continuă scandalul pe noul stadion din Târgu Jiu. Pandurii cere prelungirea contractului de comodat, primăria vrea să ia act de încetarea acestuia. ”Am investit 8 milioane de euro în vechea arenă”

Mircea OGLINDOIU 31 Mar. 2020, 10:47 Liga 2

Pe 26 aprilie 2005, Primăria Târgu Jiu semna contractul de comodat în privința Stadionului Municipal din Târgu Jiu, pe care îl ceda, pe o perioadă de 15 ani, Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, doar că, în 2015, arena a fost demolată. A fost ridicat un nou stadion, iar acesta a fost inaugurat în toamna lui 2019, motiv pentru care Pandurii solicită, acum, prelungirea vechiului contract cu încă cinci ani, deoarece între 2015 și 2019 nu a mai putut juca pe Stadionul Municipal.

În 2011, Pandurii a mai avut o perioadă, de aproape un an, în care n-a jucat pe propriul stadion, deoarece gazonul a fost înlocuit. Gorjenii au evoluat, la vremea respectivă, la Drobeta Turnu Severin, la fel ca în perioada 2015-2017. După retrogradarea din Liga 1, Pandurii a jucat la Motru, iar, ulterior, pe terenul sintetic amenajat lângă noul Municipal din Târgu Jiu. Totodată, oficialii clubului gorjean susțin că au făcut, în perioada 2005-2014, investiții de 8 milioane de euro în baza sportivă, atât la nivelul tribunelor, cât și al vestiarelor, gazonului și pistei de atletism.

Proiectul de încetare a contractului se află pe ordinea de zi a Consiliului Local Târgu Jiu

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Târgu Jiu, din această după-amiază, se află proiectul prin care se cere ”să se constate încetarea contractului de comodat nr. 1628/26.04.2005 şi a actelor adiţionale ale acestuia”.

Primarul în execițiu, Marcel Romanescu, a precizat, la Radio Infinit, că este dispus să poarte discuții cu reprezentanții CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu pentru a găsi o altă variantă prin care echipa de fotbal să poată folosi stadionul Municipal. Nu exclude nici varianta ca CL Târgu Jiu să perceaptă chirie.

„Clubul Pandurii Târgu Jiu va putea în continuare folosii arena din Târgu Jiu, mai mult decât atât, în perioada imediat următoare putem să intrăm în discuţii cu reprezentantul membrilor asociaţi de la clubul Pandurii Târgu Jiu şi putem găsi o altă variantă. Nu se pune problema interzicerii vreodată a accesului acestei echipe pe stadionul din Târgu Jiu. Din ceea ce ştiu eu, clubul Pandurii nu a solicitat să mai încheie un alt contract de comodat, dar, şi dacă vine o astfel de solicitare, autoritatea publică locală poate găsi cea mai bună soluţie în aşa fel încât echipa de fotbal să nu fie prejudiciată. Ar putea fi soluţia de prelungire sau găsirea unei soluţii de folosire a stadionului pe o anumită sumă sau poate gratuit. Sunt mai multe variante”, a declarat Romanescu, aflat la primul mandat.

Marin Condescu: ”Clubul a solicitat ori prelungirea contractului de comodat, cu perioada în care nu s-a putut folosi investiţia, ori despăgubiri”

CS Pandurii s-a adresat între timp instanţei, miercuri fiind aşteptată o decizie. Fosta vicecampioană a României din 2013 acuză și faptul că, în prezent, pe gazonul, înlocuit în 2011, din propriile fonduri, mai joacă Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Liga 2) și U Craiova 1948 SA (Liga 3).

În momentul în care fosta arenă a fost demolată, gazonul a fost păstrat, iar lucrările la noul stadion s-au făcut în jurul acestuia. „Clubul Pandurii a cerut, încă din decembrie 2019, respectarea contractului de comodat încheiat cu Primăria Târgu Jiu în 2005, şi prelungit apoi prin actul adiţional din 2011. Miercuri se va judeca ordonanţa prin care clubul Pandurii a solicitat obligarea Primăriei şi a Consiliului Local să predea către club bunurile prevăzute în contractul de comodat, pentru că această predare nu s-a mai efectuat după ce primăria a preluat stadionul de la CNI. Deşi în toată perioada aceasta din octombrie 2019, investiţiile clubului, şi mă refer la teren de joc, instalaţia de încălzire şi utilajele cu care se îngrijeşte terenul, au fost folosite de toată lumea şi pentru celelalte echipe care au jucat pe acest stadion. Clubul a solicitat ori prelungirea contractului de comodat, cu perioada în care nu s-a putut folosi investiţia, ori despăgubiri. Este vorba de toate investiţiile care au fost realizate de Pandurii Târgu Jiu începând din anul 2005, şi mă refer la toate investiţiile în infrastructură, nu numai la terenul de joc, ci şi la vestiare, pista de atletism, tribune, terenurile de antrenamente, utilaje pentru îngrijirea terenului şi tot ce s-a realizat pe parcursul celor nouă ani cât clubul Pandurii Târgu Jiu a avut în administrare acest stadion”, a spus fostul președinte Marin Condescu.

În prezent, acesta este principalul creditor al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, club de la care susține că are de recuperat aproximativ 1 milion de euro! „Valoarea investiţiilor este de opt milioane de euro, pentru că s-a investit foarte mult înainte de calificarea în Europa League, terenul fiind omologat în 2013 pentru cupele europene. Dacă Consiliul Local vrea acum să întrerupă contractul de comodat, va trebui să despăgubească clubul. Pentru că acest contract, care s-a semnat pentru o perioadă de 15 ani, a fost suspendat pe perioada investiţiilor de la stadion, din 2014 când a început demolarea vechiului stadion, cu condiţia ca stadionul să fie predat înapoi către Pandurii la finalizarea acestuia. Dar nu s-a mai predat nimic clubului după ce stadionul a fost predat de CNI către primărie, şi, de aceea clubul a apelat la instanţă”, a conchis Condescu.


Gazonul de pe noul stadion din Târgu Jiu este cel de pe vechea arenă a echipei Pandurii

Au semnat contractul înainte să promoveze în Liga 1

În iunie 2005, la scurt timp după semnerea contrcatului de comodat, Pandurii promova, în premieră, pe prima scenă, după o luptă strânsă cu FC Sibiu. În ultima etapă, gorjenii au câștigat, cu cântec, meciul cu Building Vânju Mare, disputat la Drobeta Turnu Severin. Mehedințenii au condus cu 1-0, au fost egalați chiar înainte de pauză, iar gorjenii n-au mai avut probleme în partea secundă și s-au impus cu 3-1.

Astfel, Pandurii a avut un punct avans față de sibieni și au acces în Divizia A, în timp ce mehedințenii au retrogradat, având două puncte în minus față de Internațional Pitești.

La meciul decisiv de la malul Dunării au venit peste 7.000 de gorjeni!

Mircea OGLINDOIU 31 Mar. 2020, 10:47 Liga 2
Pe aceeași temă