Contestarea prezenței Stelei în play-off i-a enervat pe jucătorii lui Oprița! Vasile Buhăescu dezvăluie ce și-au propus ”militarii”: ”Suntem foarte motivați”

Marius ANGHEL 18 Mar. 2022, 13:09 Liga 2

Steaua joacă în deplasare la Chiajna, cu Concordia, în prima etapă a play-off-ului Ligii 2, luni, 21 martie, de la ora 18:00, în meciul care închide această primă rundă a grupei de promovare în Liga 1.

Cele două echipe sunt vecine în clasament, pe locurile 4, respectiv 5, și sunt despărțite de un punct, 37 față de 36, Steaua fiind cea superioară, însă trupa bucureșteană nu are dreptul de a promova în Liga 1, astfel că locul ei, dacă va termina pe o poziție direct promovabilă ori de baraj, va fi luat de următoarea clasată, dacă deține licența necesară.

Prezența Stelei în play-off, contestată de adversare

Faptul că Steaua nu are dreptul de a promova în Liga 1, din cauza formei sale de organizare, una de drept public, și va evolua în play-off-ul rezervat celor mai bune echipe din Liga 2 după sezonul regular a atras o serie de reacții negative la adresa formației antrenată de Daniel Oprița. Adversarele nu consideră prezența Stelei în play-off drept una corectă, având în vedere această imposibilitate a ei de a merge în Liga 1, crezând că aceasta va influența clasamentul final prin rezultatele ei.

Regulamentul interzice Stelei promovarea, însă nu-i blochează și accesul în play-off, dacă reușește să se claseze în primele șase formații la finalul sezonului regular, lucru pe care l-a realizat, ea situându-se pe locul 4.

Vasile Buhăescu spune că el și coechipierii săi vor să bată tot în play-off-ul Ligii 2

Vasile Buhăescu, atacantul Stelei, spune că tocmai aceste reacții negative la adresa clubului său din partea adversarelor din play-off îl determină pe el și coechipierii săi să lupte în această competiție și să câștige toate jocurile.

”Suntem destul de motivați, chiar foarte motivați, pentru că am văzut și declarațiile unora, că nu ar trebui să fim aici. Chiar ne motivează lucrul ăsta, chiar vorbeam între noi că dacă îi batem pe ăia de pe primul loc și pierdem cu ăia de pe locul 2 urmează să se spună că suntem echipa ălora de pe locul 2, sau invers. Chiar vrem să-i batem pe toți, dacă putem, să scoatem rezultate bune, ca să se ducă aceste speculații”, a spus Buhăescu, în cariera sa fost jucător la două adversare ale Stelei în acest play-off, Concordia Chiajna și Petrolul. De la formația ploieșteană a și ajuns la Steaua, în vara anului trecut, la începutul sezonului.

Buhăescu ar fi vrut să înscrie și mai mult pentru Steaua. E al doilea golgheter al echipei

Buhăescu a prins 15 meciuri în acest sezon regular al Ligii 2 dintr-un total de 19 jocuri. Daniel Oprița l-a utilizat ca titular în 11 dintre partide, în toate fiind schimbat pe parcurs. A înscris șase goluri (în 5-2 cu Brăila, 2-0 cu Ripensia, 1-2 cu Unirea Dej, 1-0 cu FC Hermannstadt, 1-0 cu FC Buzău și 3-1 cu Poli Iași) și a dat trei pase de gol, însă atacantul originar din Huși și-ar fi dorit să aibă un parcurs și mai bun în tricoul Stelei.

”Având în vedere că am fost accidentat, e destul de bine, dar tot timpul este loc de mai bine. Chiar mi-aș fi dorit să înscriu mai mult, să ajut echipa mai mult dacă nu am făcut-o suficient, dar așa este la fotbal. Din păcate, am fost accidentat și nu am avut ce să fac”, a spus Buhăescu despre realizările sale la Steaua.

Buhăescu este al doilea golgheter al Stelei în acest sezon de Liga 2, primul fiind Bogdan Chipirliu, cu 11 reușite în 17 meciuri. Pe locul 3 sunt Adrian Popa, cu 3 goluri în 10 meciuri, și Florin Răsdan, cu 3 goluri în 17 jocuri.

Buhăescu are amintiri frumoase cu Concordia

În primul meci din play-off, Vasile Buhăescu își întâlnește una dintre echipele pentru care a evoluat în cariera sa. Moldoveanul de 34 de ani a jucat pentru Concordia în sezonul 2009/2010 de Liga 2.

”A fost o experiență bună, eram tânăr, a fost pentru prima dată când jucam în Liga a 2-a. Am avut jocuri bune la Chiajna și mă bucur că am fost atunci, la momentul ăla, acolo, pentru că aveam nevoie de meciuri mai multe”, a spus Buhăescu, cel care în cariera sa a mai evoluat pentru FC Vaslui (Liga 1), Petrolul (Liga 2), FCM Târgu Mureș (L2), Metalul Reșița (L2), CS Mioveni (L2), Olimpia Satu Mare (L2), Juventus București (L2 și L1), FC Argeș (L2 și L1) și din nou pentru Petrolul (L2), noul proiect.

0-0 a fost scorul în întâlnirea dintre Steaua și Concordia Chiajna în sezonul regular al Ligii 2, în etapa a 12-a, în timp ce în iarnă cele două echipe au disputat și un meci amical, pe terenul 5 al Complexului Sportiv Steaua, câștigat de ilfoveni cu 1-0.

Declarațiile lui Daniel Oprița și Vasile Buhăescu înainte de Concordia Chiajna – Steaua:

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Steaua București

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-vrea-gol-si-victorie-pentru-steaua-in-meciul-cu-concordia-la-debutul-in-play-off-adversarul-despre-care-crede-ca-ar-trebui-sa-sperie-in-acest-turneu-de-promovare-19223490

https://liga2.prosport.ro/seria-1/avancronica-play-off-ului-ligii-2-facuta-de-frf-petrolul-e-vazuta-drept-favorita-sa-obtina-trofeul-de-campioana-despre-steaua-crede-ca-va-incurca-mult-calculele-echipelor-cu-drept-de-promovare-cum-19223430

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-burleanu-confirma-ceea-ce-se-stia-csa-steaua-nu-are-drept-de-promovare-in-liga-1-presedintele-frf-se-pronunta-si-inainte-de-licentiere-fc-hermannstadt-are-drept-de-19223399

https://liga2.prosport.ro/seria-1/play-off-ul-ligii-2-incepe-cu-un-meci-de-foc-intre-primele-doua-clasate-in-play-out-un-singur-joc-nu-se-disputa-la-matineu-programul-primei-etape-19223303

Marius ANGHEL 18 Mar. 2022, 13:09 Liga 2
Pe aceeași temă