Conducătorii clubului Petrolul sunt de acord cu asocierea cu Primăria Ploiești, după ce partenerul finanțator s-a retras. Scrisoarea de intenție trimisă edilului Andrei Volosevici și reacția președintelui Costel Lazăr

Marius ANGHEL 04 Jun. 2021, 16:04 Liga 2
Conducătorii clubului Petrolul sunt de acord cu asocierea cu Primăria Ploiești, după ce partenerul finanțator s-a retras. Scrisoarea de intenție trimisă edilului Andrei Volosevici și reacția președintelui Costel Lazăr

Rămas fără partenerul finanțator Veolia, retras din această postură după a treia promovare ratată în Liga 1, clubul Petrolul s-a aflat și încă se află într-o situație delicată din punct de vedere al viitorului său. Discuțiile privind asocierea cu autoritățile locale se blocaseră la un moment dat, după ce membrii fondatori ai clubului au refuzat parteneriatul, însă nici nu au venit cu o soluție viabilă pentru continuitate.

ACS Petrolul 52 este ”de acord, în principiul”, cu asocierea cu autoritățile locale din Ploiești și așteaptă, în scris, propunerile primarului Volosevici

Petrolul vorbește pentru prima dată despre această ”situație delicată” pe care o traversează, prin președintele clubului, Costel Lazăr.

Totul după ce ieri, 3 iunie, a avut loc o întâlnire între membrii fondatori ai ACS Petrolul 52 Ploiești, primarul Municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, reprezentanții Consiliului Local al Muncipiului Ploiești și reprezentanții suporterilor. A doua zi, astăzi, 4 iunie, clubul a trimis o scrisoare de intenție către Primăria Municipiului Ploiești, în care anunță că ”este de acord, în principiu, cu o asociere (parteneriat) cu organele administrației publice locale (Municipiul Ploiești)”.

Totodată, ACS Petrolul 52 solicită în ”scrisoare de intenție” primarului Andrei Volosevici ca acesta să le transmită ”în scris, toate detaliile, în formula propusă de dumneavoastră, dar care să conțină minim următoarele informații: situația mărcilor Petrolul, tarifele preferențiale stadion ”Ilie Oană”, suporterul financiar alocat și garantat, structura organizatorită la nivelul organelor de conducere al clubului”, toate pentru ca aceasta să fie prezentate în Adunarea Generală a Asociației, în vederea aprobării.

  • ACS Petrolul 52 este asociația sportivă pe care activează actualul Petrolul Ploiești, club care deține până în această vară mărcile emblematicului club prahovean, obținute prin licitație de la Primăria Ploiești.

Costel Lazăr: ”Sperăm ca toată lumea să subscrie la această inițiativă de colaborare”

Președintele Costel Lazăr speră ca toți cei implicați la club să ajungă de această dată la un acord de colaborare cu primăria Ploiești și activitatea clubului să reintre în normal, pentru a se putea pregăti următorul sezon de Liga 2.

”După discuțiile de ieri, am trimis, astăzi, o scrisoare de intenție către Primăria Municipiului Ploiești. Sperăm ca toată lumea să subscrie la această inițiativă de colaborare, să își dea mâna și să contribuie la rezolvarea problemelor apărute în această perioadă. Situația este una delicată, pentru că, așa cum se știe, grupul Veolia s-a retras din poziția de partener finanțator. Va rămâne, însă, alături de club din postura de sponsor și așteptăm și alte firme care să vină lângă Petrolul și să contribuie la obiectivele de performanță pe care și le propune clubul nostru”, a precizat președintele Costel Lazăr, citat de site-ul oficial al clubului Petrolul.

  • Scrisoare de intenție este semnată de Costel Lazăr, președintele clubului Petrolul, Mircea Dridea, președintele de onoare al ACS Petrolul 52, Ion Cojocaru, Rober Burlacu și Eduard Opaschi, membri ai Adunării Generale a Asociației clubului Petrolul.
Costel Lazăr, foto, în centru, alături de Octavian Grigore, recunoaște că Petrolul trece printr-o situație delicată. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Petrolul și-a numit antrenor principal, director sportiv și a prezentat primele două achiziții de jucători

Fostul partener finanțator al Petrolului, firma Veolia, va rămâne alături de club, însă doar ca sponsor, iar suma pe care o va asigura pentru următorul sezon se ridică la circa 500 de mii de euro, potrivit surselor Liga2.ro, adică mai puțin de un sfert din cât aloca până acum, în precedentele ediții ale Ligii 2.

Petrolul și-a numit până acum un nou antrenor principal, pe Nicolae Constantin, pe antrenorul secund Valentin Bădoi, cât și un nou director sportiv, pe Claudiu Tudor, dar și-a prezentat oficial și primele două achiziții. Au mai semnat atacantul Marius Coman (24 de ani, ex Fotbal Comuna Recea) și mijlocașul Darius Buia (27 de ani, ex Viitorul Pandurii Târgu Jiu). ”Găzarii” au bătut palma și cu mijlocașul Eugeniu Cebotaru (36 de ani, ex Academica Clinceni).

Îndemnul USP pare să fi fost ascultat de membrii fondatori și reprezentanții primăriei

La mijlocul lunii mai, Uniunea Suporterilor Petroliști (USP) publica un nou comunicat în care dezvăluia orgoliile personale ale celor care ar trebui să se așeze la masă și să stabilească împreună viitorul clubului, în speță, membrii fondatori ai ACS Petrolul 52, respectiv reprezentanții primăriei Ploiești.

”Haideți să lăsăm deoparte orgoliile rănite și să începem un dialog constructiv”, era îndemnul USP, asociație înființată în 2016, din care fac parte Asociația Diaspora Galben Albastră (ADGA), Liga Suporterilor Constantin Tabarcea (LSCT) și Asociația Nodul Petrolist (asociația sub care s-au unit toate grupurile de suporteri de la Peluza Latină). Nu însă și Peluza I ”Ilie Oană”, care, la rândul ei, a avut un comunicat în care vorbea despre viitorul clubului Petrolul.

Reprezentanții USP veneau și cu o propunere de organ executiv al clubului Petrolul, dar și cu o solicitate către membrii fondatori, legendele, să accepte primăria ca asociat, așa cum în urmă cu câțiva ani o făcea cu Veolia, finanțator care acum s-a retras printr-o decizie unilaterală. Totodată, aveau și cerințe pentru autoritățile locale, însă spuneau și ce rol vor avea suporterii în acest parteneriat.

Conținutul scrisorii de intenție trimisă de Petrolul către primarul Ploieștiului, privind asocierea:

Marius ANGHEL 04 Jun. 2021, 16:04 Liga 2
Pe aceeași temă