Auraș Brașoveanu pleacă de la Concordia Chiajna și va continua ca președinte executiv la alt club din Liga 2 | EXCLUSIV

Marius ANGHEL 01 Jun. 2022, 11:46 Liga 2
Auraș Brașoveanu pleacă de la Concordia Chiajna și va continua ca președinte executiv la alt club din Liga 2 | EXCLUSIV

FC Buzău va avea un nou conducător începând cu această vară, pentru noul sezon al Ligii 2, ediția 2022-2023.

Din informațiile Liga2.ro, Auraș Brașoveanu (foto, în sacou de culoare deschisă, alături de președintele CD al Concordiei, Cristian Tănase), președintele executiv al Concordiei Chiajna, a fost ofertat și a ajuns la un acord cu finanțatorii echipei din Crâng și va prelua aceeași funcție pe care a avut-o în ultimele trei ediții de campionat la trupa ilfoveană.

Auraș Brașoveanu lasă Concordia Chiajna pentru FC Buzău

În noua organizare, cu drept de promovare, FC Buzău (fosta SCM Gloria Buzău) a trecut de primul sezon de Liga 2 cu o participare în play-out, sub ceea ce s-a dorit în realitate în Crâng.

Chiar dacă în momentul în care Consiliul Local și cel Județean și-au dat mâna în a spriji în egală măsură clubul au transmis că promovarea în Liga 1 se dorește în doi sau trei ani, îndeplinirea obiectivului s-a vrut încă din primul an, după cum a reieșit din declarațiile publice ulterioare ale celor implicați în finanțare. Ultimul a fost chiar președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Noul sezon începe în data de 6 august 2022, iar la Buzău e agitație în această perioadă, înainte de reunire. S-a căutat numirea unui noul conducător, unul cu o experiență mai bogată la acest nivel și se dorește achiziționarea mai multor fotbaliști care să ridice nivelul echipei.

Conducătorul a fost găsit, iar numele său este Auraș Brașoveanu, președintele executiv al Concordiei Chiajna, unul dintre cei doi reprezentanți ai cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF.

Din informațiile Liga2.ro, ieri, 31 mai, Auraș Brașoveanu a avut discuția finală cu șefii clubului din Crâng și și-a dat acordul pentru a fi numit ca președinte executiv, aceeași funcție pe care o avea și la Chiajna. Numirea sa oficială se va produce din data de 15 iunie, atunci când îi expiră preavizul la Concordia, club de care se desparte, astfel, după trei ani, unde ajunsese în 2019.

  • În cariera sa, Auraș Brașoveanu a fost președinte la Dunărea Galați, Farul Constanța, Dacia Unirea Brăila și Concordia Chiajna, iar pentru o perioadă a fost managerul de certificare pentru Liga 2 din cadrul FRF.

Marin Mitran și Cristian Pustai, doriți la ”pachet” la FC Brașov

Trecerea lui Auraș Brașoveanu de la Concordia Chiajna la FC Buzău nu-i afectează poziția de reprezentant al cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF, fiindcă va continua la același nivel fotbalistic.

Brașoveanu a fost ofertat și de FC Brașov, însă clubul din centrul țării s-a mișcat mai greu, când conducătorul deja avusese primele discuții cu FC Buzău și mai rămăseseră câteva detalii de pus la punct.

La FC Brașov ar putea ajunge însă Marin Mitran, directorul sportiv al FC Buzău, numit în vara trecută. Însă la Brașov ar primi funcția de președinte executiv, pe care și-a dorit-o și la Buzău, unde, însă, nu a primit-o. Acesta și-ar dori să meargă la ”pachet” cu antrenorul Cristian Pustai.

Din informațiile Liga2.ro, lui Mitran FC Buzău i-a propus o altă funcție în cadrul clubului, de director de marketing, în timp ce Pustai este dorit în continuare pe banca tehnică.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nume-surpriza-pentru-postul-de-presedinte-la-fc-brasov-antrenori-cu-nume-pe-lista-echipei-care-abia-s-a-mentinut-in-liga-2-19233800

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-tinteste-promovarea-sezonul-urmator-si-e-gata-sa-faca-o-mutare-importanta-discutii-avansate-cu-presedintele-unei-contracandidate-19233740

https://liga2.prosport.ro/seria-1/20-de-cluburi-au-primit-licenta-pentru-noul-sezon-de-liga-1-printre-care-si-fc-buzau-participanta-in-play-out-ul-ligii-2-gaz-metan-si-clinceni-nu-sunt-printre-ele-19232952

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ai-rezultate-primesti-bani-si-te-alegi-cu-stadion-nou-presiune-suplimentara-pe-fc-buzau-pusa-chiar-de-presedintele-cj-daca-nu-indeplinesti-obiectivul-nu-iei-suma-19232311

https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-care-pierd-barajul-de-promovare-ar-putea-urca-si-ele-in-liga-2-frf-a-stabilit-criterii-suplimentare-de-atribuire-a-posibilelor-locuri-vacante-ramase-pentru-editia-2022-2023-19233736

Marius ANGHEL 01 Jun. 2022, 11:46 Liga 2
Pe aceeași temă