Concluziile lui Nae Constantin, după eșecul Petrolului pe Cluj Arena. ”Am avut un început de meci mizerabil. Inexplicabil”. Antrenorul echipei ploieștene încă e optimist în privința promovării

Marius ANGHEL 26 Apr. 2022, 23:20 Liga 2

Petrolul suferă în acest an, în meciurile din 2022, după ce în prima parte a sezonului de Liga 2, în jocurile din 2021, a defilat în campionat. Echipa ploieșteană nu mai convinge cu jocul ei și gâfâie spre atingerea obiectivului: promovarea în Liga 1. A arătat-o din nou, de această dată cu ”U” Cluj, pe Cluj Arena, în etapa a 6-a a play-off-ului.

Petrolul a pierdut cu 1-3 meciul cu ”U” Cluj și nu mai e atât de sigură de promovare, formația lui Erik Lincar, dar și FC Hermannstadt apropiindu-se periculos.

Petrolul, primă repriză de coșmar pe Cluj Arena, dar și cu ghinion. A doua parte total schimbată, însă atacul e ineficient

Alegerile lui Nae Constantin s-au dovedit din nou neinspirate, iar Petrolul a fost luată pe sus de ”U” Cluj. În minutul 26 era deja 3-0 pentru trupa lui Erik Lincar, iar diferența putea fi și mai mare, dacă Ely Fernandes nu trimitea în bară, iar Hofman nu relua cu capul peste transversală din careul mic. E drept că și echipa ploieșteană a avut două mari ocazii în prima repriză, prin transversala lui Meijers, urmată de șutul lui Chindriș în blocaj, și de o altă transversală, din lovitură liberă, a lui Tucaliuc. Însă diferența de 3-0 de la pauză a fost una corectă, la modul cum s-au exprimat cele două echipe din fruntea Ligii 2.

În repriza secundă însă, Petrolul s-a transformat și putea cel puțin egala. Intrarea lui Măzărache a schimbat complet jocul ”găzarilor”, el a obținut și penalty-ul din care Diarra a marcat, iar africanul a mai avut o mare ocazie prin care putea înscrie și a face 2-3. În schimb, ”U” Cluj a avut o singură oportunitate de gol, o mare ocazie a lui Ely Fernandes, dar jocul a fost total controlat de Petrolul, inclusiv după ce Diarra s-a accidentat și și-a lăsat echipa în ultimele 20 de minute în inferioritate numerică.

Nae Constantin, după eșecul cu ”U” Cluj: ”Am făcut greșeli multe, greșeli mari și decisive”

Cu o defensivă în piuneze, în mare parte parte aceeași care în sezonul regular primea doar șapte goluri în 19 meciuri, iar acum, în șase jocuri din play-off, a încasat șase goluri, Petrolul tremură pentru a rămâne pe locurile promovabile. Pashov, Huja și Meijers n-au oferit deloc siguranță în apărare, Avram gafează acum aproape la orice meci, în timp ce Cebotaru nu mai pare catalizatorul de la mijlocul terenului.

”Am avut un început de meci mizerabil, pot să spun. Inexplicabil, cu atâtea greșeli. Din păcate, au fost și golurile primite. Deși, pe final, am încercat și am avut ceva situații, cred că nu am fi meritat mai mult față de ce am obținut. Asta este (n.r. – întrebat de numărul mare de goluri primite), am făcut greșeli multe, greșeli mari și decisive. S-a văzut și pe tabela de marcaj și nu ne rămâne acum decât să ne recuperăm rapid, să analizăm unde am greșit, de ce am greșit și să ne pregătim pentru meciul următor.

Clar ”U” Cluj a intrat mai motivată, asta s-a văzut. Nu trebuia să se întâmple asta, dar, am spus, greșelile mari fac diferența la nivelul acesta și noi am greșit grav. Nu știu ce s-ar fi putut întâmpla dacă îl aveam pe teren pe Diarra în ultimele minute, însă nu meritam mai mult. La cum a fost jocul, nu cred că meritam mai mult”, a spus Nae Constantin la finalul partidei cu ”U” Cluj.

Petrolul a fost groggy în prima jumătate de oră pe Cluj Arena, orice fază fixă avută de ”U” Cluj producând mari emoții la poarta lui Avram. Trei dintre ele au adus și golurile prin care echipa lui Lincar a câștigat acest meci.

”După meci am stat mai mult pe bancă și am discutat cu Claudiu (n.r. – directorul sportiv Claudiu Tudor), ne gândeam ce am făcut greșit, de ce 25 de minute am fost atât de slabi și după aia am reușit să jucăm. După ce se termină jocul găsim soluții mai bune decât la începutul meciului. E ușor după ce se termină meciul să le găsim”, a mai spus antrenorul Petrolului, întrebat despre motivul pentru care a rămas minute bune după joc pe banca de rezerve.

  • Petrolul în eșecul cu 1-3 cu ”U” Cluj: R. Avram – Pashov (Seto 46′), Meijers, Huja, Velisar – Cebotaru (cpt.)(Cioiu 59′), M. Chindriș (Măzărache 46′) – Sg. Pîrvulescu, Tucaliuc (Jarovic 71′), Mih. Constantinescu (M. Bratu 59′) – S. Diarra. Rezerve neutilizate: Moroz – V. Lică, Al. Sabău, Boțogan.

Petrolul e la patru puncte peste FC Hermannstadt, însă până la meciul cu sibienii întâlnește Steaua

Petrolul are 57 de puncte și e în continuare pe locul 1 în play-off-ul Ligii 2, însă în spatele ei sunt și mai apropiate ”U” Cluj (54 puncte) și FC Hermannstadt (53 puncte).

”Suntem în continuare tot la mâna noastră și mai sunt patru jocuri. După calculele mele, mai trebuie să face șase puncte. Putem face acest lucru, ține doar de noi. Dacă nu vom reuși asta, ne merităm soarta.

Presiunea a fost de la începutul anului, asta este clar. E presiunea promovării. Ne apropiem de final și e presiune, din ianuarie, de când am început. Facem niște greșeli pe care nu le făceam în toamnă.

Cu Steaua e un meci de trei puncte, îl jucăm acasă, pe stadionul nostru, cu suporterii noștri în spate și trebuie să-l câștigăm”, a mai spus Nae Constantin despre ce urmează pentru Petrolul.

În etapa a următoare, a 7-a, Petrolul joacă pe teren propriu cu Steaua (locul 4, 45 puncte), echipă în fața căreia a pierdut cu 1-2 în Ghencea. Meciul are loc de 1 mai, de la ora 14:30.

Ulterior, Petrolul mai are meciuri cu FC Hermannstadt (deplasare, 5 mai, ora 20:00), Concordia Chiajna (acasă) și Unirea Slobozia (deplasare).

CLASAMENTUL play-off-ului Ligii 2 și al golgheterilor

Declarațiile făcute de Nae Constantin după ”U” Cluj – Petrolul 3-1:

https://www.youtube.com/watch?v=aidhgdmNEOE

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures și Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-surprinzator-dupa-victoria-obtinuta-de-u-cluj-cu-petrolul-murim-pe-margine-albim-si-o-sa-facem-si-infarct-cum-vede-acum-lupta-la-promovare-discursu-19228789

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incidente-intre-suporteri-la-pauza-meciului-u-cluj-petrolul-jandarmeria-a-intervenit-in-forta-19228788

https://liga2.prosport.ro/seria-1/universitatea-cluj-petrolul-ploiesti-se-joaca-de-la-ora-1900-intre-a-treia-clasata-si-liderul-din-play-off-ul-ligii-2-sunt-sase-puncte-19228736

 

Marius ANGHEL 26 Apr. 2022, 23:20 Liga 2
Pe aceeași temă