Concluziile lui Dan Alexa după amicalul dintre Rapid și Dinamo. ”În mare, sunt mulțumit. Sigur, mă nemulțumește rezultatul, dar încerc să iau părțile bune.” Giuleștenii au stabilit încă un test cu o echipă din Liga 1

Marius ANGHEL 04 Jun. 2020, 15:01 Liga 2
Concluziile lui Dan Alexa după amicalul dintre Rapid și Dinamo. ”În mare, sunt mulțumit. Sigur, mă nemulțumește rezultatul, dar încerc să iau părțile bune.” Giuleștenii au stabilit încă un test cu o echipă din Liga 1

Amânat cu o zi, pentru ca Rapid să încheie cele două săptămâni de cantonament în regim închis și să primească rezultatele celui de-al treilea test împotriva virusului SARS-CoV-2, amicalul cu Dinamo, desfășurat la baza sportivă a ”câinilor” de la Săftica, a fost câștigat de trupa din Liga 1 la limită, cu 1-0. Unicul gol al partidei a fost marcat de Slavko Perovic, în minutul 59, când a trimis în poartă cu o lovitură de cap, în urma unei centrări venite din lovitură de colț.

Prima repriză a testului a fost echilibrată, cu un plus pentru Rapid la numărul de ocazii, a anunțat echipa giuleșteană pe pagina sa de Facebook. Drăghiceanu a avut două lovituri libere foarte periculoase, una scoasă greu în corner de Straton (17′), iar cealaltă a lovit bara (36′). Dinamoviștii au avut un singur șut periculos, în startul meciului, puțin peste poarta lui Popa.

Dan Alexa, după amicalul cu Dinamo: ”A fost un joc în multe momente reușite”

După jocul la care nu a avut acces presa sau suporterii, antrenorul Dan Alexa, aflat la debutul pe banca echipei Rapid, chiar și la un amical, a vorbit despre acest test cu Dinamo. Alexa s-a declarat în mare parte mulțumit de elevii săi.

”Ținând cont că, pentru noi, practic, acesta a fost primul antrenament în care am putut să jucăm 10 la 10 sau mai mult de patru, a fost un joc în multe momente reușite. Am pus probleme lui Dinamo, am avut situații de a înscrie. Din păcare, am luat un gol la o fază fixă. Am rulat toți jucătorii. În mare, sunt mulțumit. Sigur, mă nemulțumește rezultatul, dar încerc să iau părțile bune, să lucrăm la ce nu a mers. De-abia începând de mâine putem să ne antrenăm normal”, a transmis Alexa după amicalul cu Dinamo.

”Au fost momente și momente. Am avut momente de 10-15 minute foarte bune, apoi am căzut o perioadă, iar am revenit. E normal, pentru că asta a fost, practic, prima zi în care am putut să fim mai mulți de patru pe teren. Dinamo are jucători de play-off: Fabbrini, Perovic, Sorescu, Puljic, Răduț, Mrzljak sunt jucători care ar putea evolua la orice echipă din play-off, au stăpânire de sine, au experiență mai mare. Dinamo începe campionatul într-o săptămâni și și aici au avut un plus față de noi”, a mai declarat antrenorul Rapidului.

Rapid are amical și cu Astra

Alexa a uitat că a condus antrenamente cu mai mult de patru jucători în grupă, după cum au și fost surprinși rapidiștii, precizează că se bucură că de mâine va putea conduce ședințele de pregătire în efectiv complet. Peste două zile, Rapid are stabilit un nou amical, cu Astra.

”Mă bucur foarte mult pentru că, în sfârșit, putem să ne antrenăm normal. Abia de mâine putem să ne facem antrenamentele cu tot lotul. Avem meci amical peste două zile cu Astra. Îmi doresc foarte mult, în primul rând, să nu ne accidentăm, pentru că este foarte important să avem toți jucătorii apți, să aibă o constanță în pregătire. Și apoi, de săptămâna viitoare, vom începe să facem ciclurile săptămânale”, a mai spus Dan Alexa într-un scurt interviu postat de Rapid pe pagina sa de Facebook.

În acest test cu Dinamo, Rapid a utilizat jucătorii: Mih. Popa (Tătaru 46′) – I. Voicu (Băjan 46′), Mallo (Bg. Manole 46′), Al. Iacob (Bonnin 46′), Copaci (Finica 46′) – Djuric (Jorza 46′), R. Lazăr (Piriz 46′) – Drăghiceanu (Sefer 46′), Alami (Cârstocea 46′), G. Crețu (Al. Dulca 46′) – Hlistei (N. Georgescu 60′).

Absențele Rapidului la acest joc au fost reprezentante de Lucian Goge și Valentin Alexandru, ușor accidentați, și Brighton Labeau.

Foto: FC Rapid 1923 și Octavian Cocolos Photography / Dinamo

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-a-pierdut-la-limita-amicalul-cu-dinamo-draghiceanu-a-avut-doua-mari-ocazii-in-prima-repriza-19134636

Marius ANGHEL 04 Jun. 2020, 15:01 Liga 2
Pe aceeași temă