Columbianul Felipe Acosta a confirmat în Liga 2. Conducerea clubului Pandurii i-a stabilit o clauză de reziliere record, dar mijlocașul de 27 ani poate deveni liber de contract, deoarece n-a fost plătit: ”Tot timpul privesc înainte. Sper să evoluez şi în prima ligă din România”

Mircea OGLINDOIU 10 May. 2021, 14:33 Liga 2
Columbianul Felipe Acosta a confirmat în Liga 2. Conducerea clubului Pandurii i-a stabilit o clauză de reziliere record, dar mijlocașul de 27 ani poate deveni liber de contract, deoarece n-a fost plătit: ”Tot timpul privesc înainte. Sper să evoluez şi în prima ligă din România”

Sosit vara trecută la Pandurii, de la FC Lorca, din liga a treia din Spania, columbianul Felipe Bayer Acosta (27 de ani) a fost unul dintre cele mai reușite transferuri ale echipei gorjene. După plecarea, în iarnă, a belgianului Martin Christophe Jannick Remacle la FC Voluntari, Felipe Acosta a devenit noul ”motor” al ”pandurilor” de la mijlocul terenului, în pofida înălțimii sale impozante, de 1,92 metri.

Mai mult, columbianul de 27 ani (pe care îi va împlini în data de 25 mai) este al doilea marcator al echipei gorjene, cu 5 goluri, dintre care patru reușite în această primăvară, cu Farul Constanța (scor 1-2), Metaloglobus (1-3), CSM Slatina (2-3) și ASU Politehnica Timișoara (1-1). Primul gol fusese izbutit în data de 14 noiembrie 2020, în derby-ul local cu Viitorul Pandurii, pierdut de echipa sa cu scorul de 4-3.

Golgheterul echipei Pandurii a fost Gabriel Ionuț Dodoi, cu 9 reușite, dintre care tot patru, ca și Acosta, în această primăvară.

Per total, Acosta a bifat 1821 minute, în 22 jocuri, dintre care 20 ca titular, în doar unul fiind înlocuit.

Felipe Acosta, pe urmele lui Remacle?

La fel ca Remacle, Acosta ar putea prinde un contract în Liga 1. Potrivit conducerii clubului, columbianul are o clauză de reziliere de un milion de euro!

”A fost un sezon foarte greu, cu o mulţime de schimbări. E greu să faci o echipă, cu 25-30 de jucători noi, în câteva luni, aşa că a fost greu să luăm puncte, dar am dat tot ce am putut pe teren. Pentru mine a fost o experienţă extraordinară, pentru că iubesc fotbalul. România este o ţară care mi-a deschis porţile. A fost un campionat dificil, dar mi-a făcut plăcere să joc aici şi sunt recunoscător. Încă mai am un an de contract, dar vom vedea ce se întâmplă în următoarele luni”, a declarat columbianul după jocul cu Farul Constanţa, de sâmbătă, ultimul al sezonului, în care a și marcat, în minutul 71.

Acosta: ”E visul meu să joc în prima ligă”

Acosta a mai spus că s-a acomodat în România şi că ar vrea să facă pasul spre Liga 1, la fel ca fostul său coechipier din toamna trecută, Martin Remacle, ajuns la FC Voluntari.

”Am jucat în a treia divizie spaniolă, a fost o ligă dificilă, însă tot timpul privesc înainte, încerc să cresc. Pandurii m-a ajutat să vin în Liga 2, a fost o nouă experienţă profesională. Sper să evoluez şi în prima ligă din România, este visul meu, să urc pas cu pas şi să profit de talentul meu”, a precizat Acosta.

Călin Cojocaru speră să-l păstreze la Pandurii

Antrenorul său, Călin Cojocaru, speră, totuși, să-l păstreze pe columbian sau măcar să încaseze o sumă de transfer, nu ca în cazul lui Remacle, plecat gratis la Voluntari.

”Toţi jucătorii au demonstrat caracter şi calitate. Suntem fericiţi că jucătorii noştri, de la o echipă care a retrogradat, au foarte multe oferte din Liga 1. Nu să dea probe, au oferte concrete. Eu vreau să ajungem la o înţelegere, să-i păstrăm aici şi să plece după o perioadă mai îndelungată. Ar fi bine să câştige şi clubul”, a precizat Cojocaru.

Se pare că și atacantul francez de nici 20 ani Steven Rick Ruben Goma e dorit de FC Voluntari. Acesta n-a marcat însă decât un gol pentru Pandurii, în eșecul cu ”FC U” Craiova (2-3), dar, per total, a jucat doar 537 minute în tricoul gorjenilor, în 15 jocuri, dintre care doar șase ca titular.

Foto: Bogdan Craioveanu (Radio Accent), Justinel Stăvaru și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-a-retrogradat-in-liga-3-insa-e-tot-cu-gandul-la-liga-2-antrenorul-calin-cojocaru-a-tras-concluziile-finale-jucatorii-sunt-niste-invingatori-s-au-comportat-ca-si-cum-ar-fi-fost-pl-19183704

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-a-castigat-la-pandurii-si-a-incheiat-grupa-de-play-out-pe-primul-loc-george-galamaz-a-dat-de-inteles-ca-va-parasi-si-el-echipa-impreuna-cu-antrenorul-ianis-zicu-s-a-incheiat-un-capit-19183700

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-a-incheiat-pe-locul-1-grupa-a-a-play-out-ului-iar-ianis-zicu-a-terminat-partea-a-doua-a-sezonului-pe-plus-s-a-format-un-grup-puternic-in-putine-momente-am-fost-dezamagit-lucrurile-a-19184012

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-a-play-out-ului-astazi-aflam-ultima-retrogradata-direct-si-cele-doua-echipe-care-vor-juca-barajul-de-mentinere-19183358

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-martin-remacle-vedeta-echipei-pandurii-a-semnat-cu-fc-voluntari-19166077

Mircea OGLINDOIU 10 May. 2021, 14:33 Liga 2
Pe aceeași temă