VIDEO | Clujul în alb și negru! Fanii Universității s-au adunat cu sutele pe străzi și au făcut super-atmosferă după promovarea în Liga 1

Vlad MĂCICĂȘAN 31 May. 2022, 11:57 Liga 2
VIDEO | Clujul în alb și negru! Fanii Universității s-au adunat cu sutele pe străzi și au făcut super-atmosferă după promovarea în Liga 1

UPDATE: Fanii Universității Cluj au făcut ce au promis luni seară, spectacol pe străzile orașului. Suporterii au fluturat steaguri și au făcut o super atmosferă, după ce favoriții au promovat în Liga 1 și acum pregătesc derby-urile cu CFR Cluj, Universitatea Craiova și duelurile cu celelalte cluburi importante din prima divizie.

Susținătorii alb-negrilor au fredonat și câteva cântece de galerie pentru România.



Știrea inițială

Universitatea Cluj pregătește fiesta, după ce a promovat în Liga 1. Fanii ”alb-negrilor” se vor aduna în centrul orașului, în Piața ”Avram Iancu”, la ora 19:19, aleasă special ca semnificație pentru anul în care a fost înființat clubul clujean.

Se pare că fotbaliștii lui Erik Lincar li se vor alătura fanilor, în jurul ore 20:00, pentru a celebra promovarea așteptată de 7 ani pe Cluj Arena.

Emil Boc: ”Să nu uitați că nu am permis ca brandul să dispară și l-am reclădit din cenușă”

Primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, i-a asigurat pe fanii ”șepcilor roșii” că primăria va susține în continuare Universitatea Cluj și că se va ocupa personal de planurile clubului din această vară.

”După ce șampania își duce efectul, ne așezăm la masă, echilibrat și pregătit ceea ce trebuie. Sunt convins că multă lume va fi alături de Universitatea pentru a-i da șansa de a avea cele mai bune performanțe. Împreună cu Universitățile clujene vom decide ce trebuie să facem cu Universitatea. Împreună am adus Universitatea din Liga 4. Să nu uitați că nu am permis ca brandul să dispară și l-am reclădit din cenușă. Strategia se va face cu toți cei care se pricep la fotbal, care au ”U” în suflet și care doresc să susțină această echipă. Orașul va sta mereu alături de Universitatea. Noi am fost și la greu, n-om lăsa-o acum, când este la bine”, a spus Emil Boc, pentru Prima Sport.

  • Fostul prim-ministru al României a fost ieri seară pe stadionul din ”Ștefan cel Mare” și a urmărit pe viu returul barajului dintre Dinamo și ”U” Cluj, încheiat la egalitate, scor 1-1, și care a adus promovarea în Liga 1 a echipei clujene. Ulterior a mers în vestiar și i-a felicitat pe jucători.

”U” nu este contra CFR sau CFR nu este contra lui ”U”

Edilul din Cluj Napoca este de părere că CFR și Universitatea Cluj pot să performeze împreună în Liga 1.

”Cei de la CFR știu că îi prețuiesc în egală măsură, pentru reușita lor. Clujul îmi este la suflet, pentru că întotdeauna am fost “U”-ist, de când mă știu. Din liceu am fost cu “U” în suflet. Suntem mândri că suntem clujeni, suntem mândri că avem două echipe în liga națională.

CFR a demonstrat deja, de ce să nu demonstreze și Universitatea. Sunt convins că acest oraș are această capacitate. Stă în puterea noastră. “U” nu este contra CFR sau CFR nu este contra lui ”U”, din punctul meu de vedere. E loc pentru ambele echipe în acest minunat oraș al Transilvaniei și al României. Sunt convins că așa cum Milano sau Roma sau Manchester au echipe de primă forță națională și europeană, de ce nu și noi să fim la același nivel”, a spus Emil Boc.

  • Reacția lui Boc vine după ce președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a propus public clujenilor să decidă dacă vor două echipe sau să o susțină doar pe CFR Cluj, care are performanțe, în acest an câștigând al optulea titlu, al cincilea consecutiv.
Suporteri din Peluza ”Șepcile roșii” au mers în noaptea în care ”U” Cluj a învins Dinamo în baraj și a promovat în Liga 1 la stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”, al rivalei locale CFR Cluj, și au afișat bannerul: ”Guess who’s back?” (Ghicește cine s-a întors?)

Foto: Flaviu Buboi (Sport Pictures) și Șepcile roșii

Vlad MĂCICĂȘAN 31 May. 2022, 11:57 Liga 2
Pe aceeași temă