Cluburile din Liga 2 au legitimat doar 42 de achiziții, cu șase zile înainte de încheierea perioadei de transferuri. Rapid și Petrolul sunt fruntașe, șapte echipe n-au înregistrat nicio mutare

Marius ANGHEL 02 Feb. 2021, 17:13 Liga 2
Cluburile din Liga 2 au legitimat doar 42 de achiziții, cu șase zile înainte de încheierea perioadei de transferuri. Rapid și Petrolul sunt fruntașe, șapte echipe n-au înregistrat nicio mutare

Federația Română de Fotbal a stabilit ca perioada de transferuri din această iarnă să se încheie la data de 8 februarie 2021, astfel că echipele din Liga 2 și Liga 3 vor trebui să facă mutări mai repede de data în care își vor relua competiția, 20 februarie, respectiv 13 martie. Ulterior, vor mai putea legitima doar jucători liberi de contract.

Sâmbăta trecută, chiar FRF publica un material în care anunța că până la data de 29 ianuarie cluburile din Liga 2 legitimaseră în mod oficial doar 42 de jucători, cu ”șase zile efective de transfer rămase din cadrul perioade de iarnă pentru sezonul 2020-2021”.

Șapte cluburi din Liga 2 nu au legitimat niciun jucător la FRF cu șase zile înainte de încheierea perioadei de transferuri

Dintre cele 21 de cluburi, șapte nici măcar nu operaseră vreun transfer. Este vorba despre Viitorul Pandurii Târgu Jiu, SCM Gloria Buzău, CS Mioveni, Turris Oltul Oltul Turnu Măgurele, CSM Slatina, Fotbal Comuna Recea şi Pandurii Târgu Jiu.

Asta cu toate că echipe ca Viitorul Pandurii și CS Mioveni au și anunțat mai multe achiziții prin intermediul rețelelor sociale, iar Buzăul și Pandurii au noutăți în lot. În schimb, Slatina a preferat să continue cu majoritatea jucătorilor pe care i-a avut în lot în prima parte a sezonului, iar situație celor de la Recea și în special Turris Oltul sunt complicate din puncte de vedere financiar, aceasta din urmă nereluându-și nici măcar acum pregătirea și fiind aproape de abandon.

Un exemplu elocvent. Viitorul Pandurii i-a prezentat oficial pe Cătălin Pîrvulescu, Alin Buleică și Alin Țegle, toți aduși de la Turris Oltul, însă niciunul nu a fost legitimat la FRF.

Rapid are cele mai multe legitimări, Petrolul e pe locul 2

Dintre cele care au înregistrat jucători la FRF, Rapid e cea mai activă, cu opt legitimări, dintre care trei sunt portari. Pe lângă noile achiziții Horațiu Moldovan și Valentin Mărgărit, e incredibil cum giuleștenii l-au înregistrat abia acum pe australianul Devenish-Meares, deși acesta face parte din lot de un an și jumătate.

FRF scrie și că giuleștenii i-au luat sub formă de împrumut de la Metropolitan Estudiantes pe Florică, Mărgărit și Popescu, cu toate că Rapid a anunțat cu totul altceva. Că jucătorii au venit de la FC Hermannstadt, iar despre împrumut n-a precizat nimic.

Pe locul 2 se află Petrolul, cu șase transferuri, printre care fostul golgheter al echipei, Sergiu Arnăutu, care este împrumutat de la concordia Chiajna până la vară. La fel ca Rapid, nici petroliștii n-au spus nimic despre împrumut, așa cum au făcut-o, de exemplu, cu Mitrea și Moise, de la Sepsi, respectiv Astra.

Sergiu Arnăutu s-a întors la Petrolul sub formă de împrumut de la Concordia Chiajna. Clubul ploieștean n-a prezentat însă această informație.

”FC U” Craiova merge pe continuitate și are doar trei jucători transferați

Următoarele cele mai active la adus jucători noi și legitimați sunt Unirea Slobozia și CSM Reșița, ambele cu câte patru transferuri, cu toate că în lot au și alte noutăți.

Iată ce scrie FRF despre celelalte echipe care au rezolvat o parte dintre jucătorii aduși în această iarnă:

”Conştienţi că vor avea o misiune grea în apărarea fotoliului de lider, cei de la U Craiova 1948 SA au reuşit deja trei transferuri importante. Denis Ispas şi Adrian Voicu au fost aduşi de la Turris-Oltul, în timp ce Luboya a sosit de la Comuna Recea.

Tot trei transferuri au până acum Farul, Aerostar şi Csikszereda. Marinarii i-au bifat pe Damaşcan şi Liviu Mihai de la Turris, plus Marius Savu de la Star Sport Argeş, băcăuanii l-au împrumutat pe Segev de la U Cluj şi i-au luat de tot pe Dănuţ Munteanu (CSM Focşani 2007) şi pe Alex Popescu (ASU Poli). Vârful András Mészáros i-a convins pe cei de la Csikszereda de calităţile sale şi a fost transferat definitiv, în timp ce Pal şi Simo au fost rechemaţi de la ZTE, însă sunt şanse ca ultimii doi să fie redirecţionaţi spre alte cluburi până la finalul perioadei de transferuri.”

Față de ce a legitimat la FRF, Unirea Slobozia i-a mai prezentat oficial până acum și pe Christ Nkama Afalna (22 de ani, mijlocaș, ex Șomuz Fălticeni) și Sory Ibrahim Diarra (20 de ani, atacant). Cel din fotografie alături de antrenorul Adrian Mihalcea este Diarra, jucător împrumutat de la Petrolul.

LISTA TRANSFERURILOR, publicată de FRF, când mai erau ”doar şase zile efective de transfer din cadrul perioadei de iarnă”:

U CRAIOVA 1948 SA – antrenor Ovidiu Stângă (nou)
Sosiri: Ad. Voicu, D. Ispas (ambii Turris-Oltul), Luboya (Comuna Recea)
Plecări: –

VIITORUL PANDURII – antrenor Flavius Stoican
Sosiri: –
Plecări: –

FOTBAL CLUB RAPID – antrenor Nicolae Grigore
Sosiri: Bg. Barbu* (AS Natandi), Oct. Ursu, H. Moldovan, Al. Ioniţă (toţi UTA), Devenish-Meares (Bucharest United), Žunić (CFR Cluj), Florică*, Cip. Popescu*, Val. Mărgărit* (toţi Metropolitan Estudiantes)
Plecări: Fică (CFR Cluj, revenit), Ţîră (FK Suduva), Al. Pop (Minaur)

DUNĂREA CĂLĂRAŞI – antrenor Cristian Pustai
Sosiri: Cr. Puşcaş (Turris-Oltul)
Plecări: –

ASU POLI TIMIŞOARA – antrenor Dan Alexa
Sosiri: R. Rus (Comuna Recea)
Plecări: Bg. Vasile (Unirea 04 Slobozia), Al. Popescu (Aerostar), R. Toader (FCSB, revenit)

AS FC U CLUJ – antrenor Constantin Enache
Sosiri: D. Açka, Chacana (ambii Poli Iaşi)
Plecări: Bg. Barbu (AS Natandi), Segev* (Aerostar)

METALOGLOBUS – antrenor Gabriel Manu
Sosiri: Potecea (Tunari)
Plecări: Kassabji (FC Voluntari, revenit)

AFK CSIKSZEREDA – antrenor Valentin Suciu
Sosiri: A. Mészáros (SKF Sered – definitiv), K. Pal, Simo (ambii ZTE, reveniţi)
Plecări: Eder González (Sepsi), Haberkon (FC Rieti)

FC PETROLUL PLOIEŞTI – antrenor Viorel Moldovan
Sosiri: Slv. Pană, Bărboianu (ambii Turris-Oltul), Vl. Mitrea* (Sepsi), Arnăutu* (Concordia Chiajna), V. Lică (AFC Farul), R. Moise* (AFC Astra)
Plecări: R. Matiş (FC Viitorul, revenit)

SCM GLORIA BUZĂU – antrenor Ilie Stan
Sosiri: –
Plecări: Piftor (Ripensia)

CS MIOVENI – antrenor Alexandru Pelici
Sosiri: –
Plecări: Traşcu* (Unirea 04 Slobozia), Velblum (Bnei Yehuda Tel Aviv FC, revenit)

AFC FARUL – antrenor Daniel Florea
Sosiri: Damaşcan, Liv. Mihai (ambii Turris-Oltul), M. Savu* (Star Sport Argeş)
Plecări: V. Lică (FC Petrolul Ploieşti)

TURRIS-OLTUL – antrenor Eugen Trică
Sosiri: –
Plecări: Damaşcan, Liv. Mihai (ambii AFC Farul), Al. Nicola, Ad. Niţă (ambii FCSB, reveniţi), Haită (FC Viitorul, revenit), Fl. Mitrea (Campionii FC Argeş), Cr. Puşcaş (Dunărea Călăraşi), Ad. Voicu, D. Ispas (ambii U Craiova 1948 SA), Slv. Pană, Bărboianu (ambii FC Petrolul Ploieşti), Bg. Matei (Minaur), Sălcianu (CSM Reşiţa), Al. Sima (CSM Reşiţa via FC Viitorul)

CSM REŞIŢA – antrenor Alin Minteuan
Sosiri: Cl. Matiş (ACS Poli), Sg. Borz* (Viitorul Cluj), Al. Sima* (FC Viitorul), Veca (SG Bornheim 1945 Grün-Weiss)
Plecări: Vasiu (CSM Deva), Luc. Costache (Condal CF)

RIPENSIA TIMIŞOARA – antrenor Cosmin Petruescu
Sosiri: Piftor (SCM Gloria Buzău)
Plecări: Mociu (AFC UTA)

CSM SLATINA – antrenor Dinu Todoran (nou)
Sosiri: –
Plecări: –

CONCORDIA CHIAJNA – antrenor Claudiu Niculescu (nou)
Sosiri: Gab. Deac (Campionii FC Argeş)
Plecări: Arnăutu* (FC Petrolul Ploieşti), Isvoranu* (CS Tunari), Şt. Cîrjan (FC Romania)

COMUNA RECEA – antrenor Florin Fabian (nou)
Sosiri: –
Plecări: Luboya (U Craiova 1948 SA), R. Rus (ASU Poli)

UNIREA 04 SLOBOZIA – antrenor Adrian Mihalcea (nou)
Sosiri: Ciobanu-Vanghele (Academica Clinceni), Bg. Vasile (ASU Poli), Traşcu* (CS Mioveni), Ciofu* (Poli Iaşi)
Plecări: G. Tudor (Dacia Unirea Brăila via Victoria Traian)

 

AEROSTAR BACĂU – antrenor Daniel Munteanu
Sosiri: D. Munteanu (CSM Focşani 2007), Al. Popescu (ASU Poli), Segev* (U Cluj)
Plecări: Al. Iul. Zaharia (Poli Iaşi, revenit)

PANDURII LIGNITUL – antrenor Călin Cojocaru
Sosiri: –
Plecări: –

Notă: cu * sunt marcaţi jucătorii care sunt împrumutaţi

https://liga2.prosport.ro/seria-1/opt-echipe-din-liga-2-si-una-din-liga-3-dau-jucatori-la-nationala-u18-a-romaniei-ce-au-facut-respectivii-tineri-in-prima-parte-a-sezonului-19167669

https://liga2.prosport.ro/seria-1/107-debutanti-autohtoni-in-prima-parte-a-ligii-2-recea-si-slobozia-au-cei-mai-multi-jucatori-cel-mai-tanar-vine-de-la-u-cluj-iar-golgheterul-l-a-avut-turris-oltul-19167503

https://liga2.prosport.ro/seria-1/90-de-straini-in-prima-parte-a-ligii-2-petrolul-a-utilizat-cei-mai-multi-doua-echipe-n-au-avut-niciunul-56-sunt-debutanti-29-au-marcat-19166324

https://liga2.prosport.ro/seria-1/date-istorice-legate-de-participantele-esalonului-secund-csm-resita-e-cea-mai-familiarizata-cu-liga-2-u-cluj-farul-si-petrolul-sunt-in-top-la-sezoane-si-puncte-acumulate-19165084

Marius ANGHEL 02 Feb. 2021, 17:13 Liga 2
Pe aceeași temă