Viitorul Pandurii se laudă că e cu plățile la zi în plină criză creată de coronavirus. Lupuț: ”Nu s-a adus la cunoștința noastră faptul că trebuie să ne taie salariile”

Răzvan STÎNGĂ 27 Mar. 2020, 10:20 Liga 2
Viitorul Pandurii se laudă că e cu plățile la zi în plină criză creată de coronavirus. Lupuț: ”Nu s-a adus la cunoștința noastră faptul că trebuie să ne taie salariile”

Suspendarea competițiilor sportive în România, din cauza coronavirusului, va aduce pierderi financiare pentru cluburi, în special pentru cele mici, mai ales din ligile inferioare. Reducerile salariale sunt luate în calcul. Cristian Lupuţ (42 de ani), antrenorul echipei Viitorul Pandurii Târgu Jiu, spune că la echipa sa, pentru moment, nu s-a pus problema ca jucătorii să primească mai puțin decât sumele menționate în contracte.

Antrenorul orădean a spus că oamenii din conducerea Viitorului Pandurii au plătit la timp fotbaliștii, iar, în acest moment, nimeni nu are restanțe de primit. Totuși, în cazul în care Ordonanța de Guvern va fi pusă în practică, Cristian Lupuț a afirmat că aceasta va fi de mare ajutor cluburilor, în special pentru cele din ligile inferioare.

”Deocamdată, la noi nu s-a pus problema cu neplata salariilor. Suntem la zi. Nu am discutat, sincer, cu conducerea, dar nu ni s-a spus nimic, nu s-a adus la cunoștința noastră faptul că trebuie să ne taie salariile. La noi, totul e plătit la zi. Ordonanța de Guvern ne va ajuta foarte mult, 100 la sută. Nu numai pe noi, ci în general. Pentru cluburile mici ar fi un ajutor extraordinar, pentru Liga 2 și Liga 3. Ar fi o mână mare întinsă din partea Guvernului României. Liga 1 primește bani buni de la televiziuni, la Liga 2 este o sumă, dar destul de mică. Cred că acoperă deplasările cu echipa pe un sezon, atât. Pentru noi, pentru club, Ordonața de Guvern înseamnă mult”, a declarat Cristian Lupuț pentru Liga2.ro.

Cristian Lupuț, antrenorul echipei Viitorul Pandurii Targu Jiu, reactioneaza in timpul meciului de fotbal dintre echipa sa si Ripensia Timisoara, contand pentru etapa a 19-a din Liga a 2-a, disputat pe stadionul Electrica din Timisoara. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

În urma unei Ordonanţe de Guvern pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, sportul românesc primeşte un ajutor.

Fiecare sportiv, indiferent de disciplină, va primi 75 la sută din salariu. Salariile sunt însă plafonate la 5500 lei, din care se va primi 4125 lei, echivalentul a 800 de euro. Marii beneficiari vor fi cluburile cu salarii mici, iar cei care vor pierde sunt cluburile sportive cu sportivi care au remunerații mari.

De exemplu, în această perioadă, unul dintre cele mai bune cluburi de fotbal din România, FCSB, a anunțat prin patronul său că reduce la jumătate toate salariile pe perioada stării de urgență, iar cine nu acceptă este liber să plece. Alte cluburi sportive, precum CSM București, SCM Timișoara sau CSM Craiova au ales varianta de a-și da toți angajații în șomaj tehnic.

Francois Yabre rămâne în România pe timpul pandemiei: ”Nici noi nu eram de acord”

Viitorul Pandurii Târgu Jiu are un singur jucător străin în lot, pe fundașul central Francois Yabre (28 de ani, Burkina Faso). Deși în Liga 2 mulți străini au cerut să plece acasă pe timpul pandemiei de coronavirus, la echipa care se antrenează la Bălești și joacă la Târgu Jiu nu s-a pus problema. Apărătorul și-a arătat intenția de a rămâne în România.

”Este în România, nu a cerut să plece. A vrut să rămână aici. E profesionist, nu s-a pus problema să plece. Nici noi nu eram de acord, pentru că nu am vrut să riscăm nimic. Dacă pleca, atunci când se întorcea în România ar fi trebuit să stea în izolare”, a mai precizat Cristian Lupuț pentru Liga2.ro.

Viitorul Pandurii ocupă locul 10 în Liga 2 după 24 de etape, cu 33 de puncte, fiind la egalitate cu SCM Gloria Buzău şi Farul Constanţa, echipe care stau mai bine, însă, la golaveraj.

Răzvan STÎNGĂ 27 Mar. 2020, 10:20 Liga 2
Pe aceeași temă