Claudiu Tudor, imaginea unui om fericit dar care a riscat totul: ”Mi-am dorit să plâng și am făcut-o! Mi-am pus viitorul familiei în pericol”

Răzvan STÎNGĂ 09 May. 2022, 21:33 Liga 2

Petrolul a reușit să promoveze în Liga 1 după ce a învins cu 2-0 Concordia Chiajna, în runda a 9-a a play-off-ului din Liga 2. A fost petrecere pe ”Ilie Oană”, suporterii intrând pe teren și sărbătorind alături de favoriți revenirea în prima divizie.

Claudiu Tudor, în lacrimi după ce Petrolul a promovat în Liga 1

La interviurile de la finalul disputei, în urma căreia Petrolul și-a obținut dreptul sportiv de a evolua în Liga 1 în sezonul următor, a vorbit și directorul sportiv Claudiu Tudor. Pe lângă momentul frumos al reușitei promovării în prima divizie, Tudor a vorbit mai amplu despre problemele pe care Petrolul le-a avut în acest sezon.

Principalele probleme au fost legate de bani, chiar el venind cu bani de acasă pentru a achita drepturile salariale ale jucătorilor, iar finalul meciului cu Concordia Chiajna l-a prins în lacrimi.

Claudiu Tudor: ”Mulțumesc familiei că m-a ajutat foarte mult”

Întreg sezonul a fost unul plin de situații neprevăzute, iar banii chiar au fost o problemă care putea contribui decisiv la un eventual insucces al Petrolului și în acest sezon. Tudor și-a adus aminte și de faptul că ploieștenii au început din Liga 4 noul proiect și a comparat Petrolul cu Rapid.

Mi-am dorit să plâng și am făcut-o! M-am descărcat pentru că a fost un an extraordinar de greu. Echipa a venit după trei ani în care s-au ratat obiectivele. A fost destul de greu, fără siglă, fără sponsori, ne-a fost destul de greu, dar împreună cu băieții am reușit. Mulțumesc familiei că m-a ajutat foarte mult, m-a înțeles de ce n-am putut să dorm noaptea și până la urmă am reușit, asta e important.

Cumva, ne asemănăm puțin cu Rapid. Proiectul a plecat de jos, am ajuns în Liga 2, iar apoi au venit meseriașii. Așa a fost și la Rapid, când a venit Daniel Niculae, care a făcut o treabă bună și a dus Rapid în Liga 1. Așa a fost și la Petrolul, cu mine și cu Nae. Mulțumim conducerii, mulțumim staffului, mulțumim Cătălin Grigore, băieților. A fost greu, foarte greu, dar până la urmă satisfacția e pe măsură.

Au fost momente grele, Dumnezeu ne-a dat putere până la urmă să reușim. A fost greu, dar Dumnezeu ne-a ajutat și am scos-o la capăt”, a declarat Claudiu Tudor la microfonul Digi Sport.

Claudiu Tudor: ”Fac un apel către autorități, cred că ne vor ajuta”

Acum, odată cu promovarea Petrolului în Liga 2, Claudiu Tudor își dorește ca autoritățile locale să vină alături de echipă. Să-i ajute pe ploieșteni să aibă parte de stabilitate economică, nu cum a fost în această stagiune de campionat.

Tudor și-a pus viitorul familiei în pericol:

Mi-am pus viitorul familiei în pericol, dar cu acești suporteri minunați totul a decurs ok și toată lumea știe că e bine că am urcat în Liga 1. Fac un apel către autorități, cred că ne vor ajuta. Avem un primar care iubește Petrolul și sper să fie alături de noi. Avem nevoie de susținere.

(N.r. – Despre golurile lui Mario Bratu) Am o relație bună cu Mario, săptămâna aceasta l-am ajutat foarte mult și nu numai. Pentru mine el reprezintă viitorul clubului, cum sunt și Țicu, Huja, Bart, Cioiu și ceilalți. Speră să nu omit pe nimeni, dar avem copii buni și cu o strategie corectă și cu spijin din partea tuturor putem face o figură frumoasă în Liga 1”.

Petrolul termină Liga 2 cu Unirea Slobozia

Un singur meci în Liga 2 mai are Petrolul în acest sezon, cu Unirea Slobozia, pe teren străin, sâmbătă de la ora 11:00. Apoi va începe pregătirile pentru abordarea stagiunii care vine, pentru Liga 1.

Foto: Alex Nicodim și George Filip (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Răzvan STÎNGĂ 09 May. 2022, 21:33 Liga 2
Pe aceeași temă