Claudiu Niculescu, prezentat oficial la Poli Iași: ”Nu am venit să mă plimb, am venit să muncim și să ducem Iașiul acolo îi este locul.” Obiectivul noului antrenor al clubului din Copou

Narcis POHOAȚĂ 07 Jun. 2022, 15:17 Liga 2

Politehnica Iași l-a prezentat oficial pe noul ei antrenor, Claudiu Niculescu. În vârstă de 46 de ani, fostul atacant a semnat un angajament pe un sezon cu clubul din Copou, iar obiectivul final este promovarea în Liga 1, cu o țintă intermediară: accederea în play-off.

Niculescu a fost prezentat, marți, în cadrul unei conferințe de presă la care au mai participat președintele Consiliului Director, Cornel Șfaițer, managerul Florin Briaur și agentul antrenorului, Florin Vulturar.

”Suntem în fața unui moment important, vom începe sezonul viitor cu un nou antrenor, un tehnician în care noi credem foarte mult. Un om care cunoaște foarte bine liga a 2-a. Claudiu a trecut prin vestiare mari și am mare încredere în el”, a declarat, pentru început, managerul Florin Briaur, optimist fiind și impresarul lui Claudiu Niculescu, Florin Vulturar: ”Mă bucur că Claudiu a ajuns la Iași. Este un antrenor care își dorește foarte mult provocări noi și care a fost în vestiare foarte grele. Sper să reușească să ducă Iașiul în Liga 1, pentru că este o echipă cu un istoric important și este pcat să stea în Liga a 2-a.”

Claudiu Niculescu: ”Nu am venit la Iași să mă plimb, am venit să muncim și să ducem Iașiul acolo îi este locul”

Noul antrenor a declarat că nu a venit în plimbare la Iași și și-ar dori ca Poli să fie prima echipă din CV-ul său cu care va promova în Liga 1.

”Mă bucur să mă aflu aici, la un club de tradiție. Întotdeauna am venit cu plăcere la Iași, mi-a plăcut atmosfera acestui oraș și a acestui club, iată că se întâmplă și să pot antrena acest club frumos, care trebuie să tindă spre performanță. Condiții sunt, sper să și reușim să îndeplinim obiectivele. Nu am venit la Iași să mă plimb, am venit să muncim și să ducem Iașiul acolo îi este locul”, a declarat Claudiu Niculescu, care a vorbit despre obiectivul său la Iași: ”Am venit să facem performanță, clar. Și pentru a îndeplini cel mai important obiectiv este nevoie să-l îndeplinim pe cel intermediar, play-off-ul. Primul obiectiv va fi calificarea în play-off. După aceea, în iarnă vom evalua, vom vedea pe ce poziție suntem în clasament și în funcție de asta se vor face transferuri în continuare.”

  • În ultimii ani, Claudiu Niculescu a antrenat în Liga 2 două echipe care au avut obiectivul de a promova, CS Mioveni și Concordia Chiajna, însă cu niciuna nu a reușit accederea în Liga 1.

”Trebuie să începem în forță”

Noul antrenor al Iașiului a spus că Poli trebuie să înceapă campionatul în forță, iar până în iarnă să fie pe loc de play-off.

”E clar că am vrea să începem în forță campionatul, nu poți lăsa lucrurile pe mai târziu, pentru că nu știi ce se poate întâmpla. Vom încerca să începem în forță în acest sezon, să acumulăm cât mai multe puncte până în iarnă. Iar în iarnă să fim pe locurile de play-off, cu șanse la primele două locuri promovabile. Asta e prima condiție. Trebuie să începem bine, să avem o constanță și în joc, și în rezultate”, a mai spus fostul atacant.

Acesta a precizat că nu are un contract complicat, cu multe clauze și a admis că un antrenor este ținut în funcție de rezultate. ”E un contract foarte simplu, nu am pus cine știe ce clauze. En antrenor este ținut de rezultate, asta e clar”, a mai spus Niculescu.

De ce ales Iașiul Claudiu Niculescu

Claudiu Niculescu a explicat că unul dintre motivele pentru care a ales Politehnica Iași este faptul că în Copou se vrea performanță, punctând că a mai purtat discuții cu cluburi unde nu au fost obiective importante. În plus, un factor determinant l-a avut președintele Cornel Șfaițer.

”Am mai vorbit cu foști jucători care au jucat aici, toți mi-au vorbit frumos de Iași, de club. Un factor foarte important este domnul Șfaițer, pe care îl cunosc de foarte mult timp și care a demonstrat că pe acolo unde a fost a făcut performanță. E normal când ai oameni serioși lângă tine să-ți dorești să vii. Și suporterii, stadionul, orașul, pretențiile acestui club. Discuții au fost cu mai multe echipe, dar care nu își doreau obiective mărețe. De asta am ales să vin aici, e un club care trebuie să facă performanță”, a subliniat Niculescu.

Legat de transferuri, acesta a spus că așteaptă mai mulți jucători în următoarea perioadă, pe troate posturile: ”Lucrăm în acest sens, foarte intens. Timpul este destul de scurt și oferta de pe piață nu mai este atât de mare ca în sezoanele trecute, pentru că trei echipe din Liga a 2-a au promovat și își păstrează jucătorii. Dar lucrăm în acest sens. Trebuie să ne întărim. Vom aduce jucători care să ajute echipa să-și îndeplinească obiectivele. În niciun caz nu va fi un campionat ușor, sunt multe echipe care trag la promovare. Așa că trebuie să ne întărim serios pentru că nu mai este foarte mult timp la dispoziție în iarnă pentru a repara ceva, dacă mai e de reparat. Așa că va trebui să pornim bine și să avem o toamnă cu rezultate bune.”

Cornel Șfaițer: ”Cuvântul și principiile, mai importante decât un act”

La rândul său, președintele Cornel Șfaițer a explicat că Niculescu a semnat pe un sezon, întrucât aceasta a fost strategia sa la fiecare club. Cu toate acestea, Șfaițer speră ca Claudiu Niculescu să rămână măcar trei ani la Iași, dar a admis că un tehnician este ținut în funcție de rezultate. Și a punctat că pentru el cuvântul și principiile sunt mai importante decât clauzele din contract.

”Toți antrenorii cu care am lucrat, puțini la număr, niciodată nu au avut un contract mai mult de un an de zile. Dar au fost antrenori care au lucrat 3 mandate sau chiar 4. Eu mi-aș dori să stea 3 mandate, an de an. Asta e dorința mea. Când ai continuitate, ai toată susținerea noastră, dar antrenorul este ținut de rezultate. Vreau să ne privim în ochi, să avem o relație de prietenie și de respect. Nici nu mă gândesc să nu reușim, dar avem mult de muncă. Vizavi de clauze, m-am înțeles întotdeauna cu oamenii, la mine contează cuvântul, pentru mine actul nu contează. Este vorba de principii”, a spus Cornel Șfaițer.

Reunirea Politehnicii Iași, pe 13 iunie

Echipa se va reuni luni, 13 iunie, dar o parte din jucători vor avea o vacanță mai lungă, între ei și Gabriel Vașvari și Răzvan Tincu, două dintre cele trei achiziții făcute deja.

Până pe 20 iunie, când se va trece la treabă cu tot lotul, Claudiu Niculescu va mai testa câțiva jucători.

”Pe 20 vor veni toți jucătorii, până atunci vor mai fi și în probe. Sperăm ca până atunci să avem lotul în proporție de 80 la sută. Va fi mult de muncă, dar o scoatem la capăt. Căutăm jucători pe fiecare post, care să ajute echipa. Vreau de oriunde jucători, dar care pot ajuta”, a completat Claudiu Niculescu.

Claudiu Niculescu îi va avea în staff pe secunzii Mugur Cornățeanu și Cornel Dobre, urmând ca în zilele următoarele să se decidă și asupra celorlalți colaboratori, preparatorul fizic și antrenorul cu portarii.

Niculescu a antrenat-o ultima dată pe Concordia Chiajna și îi ia locul lui Costel Enache

În vârstă de 46 de ani, ani pe care îi va împlini în această lună, pe 23, fostul atacant dinamovist și-a început cariera de antrenor în urmă cu 10 ani, iar de atunci a activat la mai multe formații: Universitatea Cluj, FC Bihor, Damila Măciuca, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Mioveni, FC Voluntari, Dinamo, din nou CS Mioveni și Concordia Chiajna. De la această din urmă formație a plecat în primăvara acestui an, după primul meci oficial disputat, când a fost înlocuit cu Ianis Zicu.

Noul antrenor al Iașiului are două trofee în palmares, Cupa României și Supercupa României cu FC Voluntari, ambele cucerite în 2017.

Niculescu îi ia locul la Poli Iași lui Costel Enache, care a condus echipa în sezonul recent încheiat al Ligii 2 și căruia nu i-a mai fost prelungit contractul.

Conferința de presă în care Claudiu Niculescu a fost prezentat ca antrenor la Poli Iași:

Foto și video: Politehnica Iași

Narcis POHOAȚĂ 07 Jun. 2022, 15:17 Liga 2
Pe aceeași temă