Claudiu Niculescu, negru de supărare după eșecul cu Ripensia: ”Ne-am prezentat execrabil. Mi-e rușine ca antrenor al acestei echipei.” Ar fi vrut să schimbe zece jucători în timpul meciului

Anda DELIU 09 Oct. 2022, 02:08 Liga 2

Politehnica Iași a suferit, sâmbătă, cea mai drastică înfrângere din acest campionat, 1-3 în deplasare la Timișoara cu Ripensia, din postura de a doua clasată care a întâlnit antepenultima echipă din clasament înainte de debutul etapei a 9-a a Ligii 2. Înainte de joc, moldovenii se așteptau la un meci facil în Banat și vorbeau că vor să se desprindă de pluton.

Claudiu Niculescu a spus că jucătorii săi au intrat fără să aibă atitudinea potrivită și că nu i-au ascultat sfaturile de dinaintea partidei. Supărarea lui vine din faptul că un succes îi ducea echipa pe primul loc, într-un moment special pentru urbe.

Fotbaliștii Politehnicii Iași au intrat pe vârfuri pe Electrica

Niculescu nu și-a menajat deloc elevii după meciul desfășurat pe arena Electrica din Timișoara, unde au înscris Nicolae Sofran (2, 30) și David Ciurel (45), pentru Ripensia, respectiv Florin Plămadă (87), pentru Poli Iași.

”E rușinos, nu dezamăgitor. Rușinos! Pentru că ne-am prezenta astăzi execrabil, deși le-am atras atenția încă de luni, marți, în fiecare zi că nu vom avea un meci ușor aici. N-au vrut să înțeleagă și iată rezultatul. Rușinos, din punctul meu de vedere. Mi-e rușine ca antrenor al acestei echipe, pentru felul în care ne-am prezentat. Sper să le fie și jucătorilor pentru că nu mi se pare normal să ne prezentăm așa cum am făcut-o astăzi, în condițiile în care avem tot ceea ce ne trebuie pentru a face performanță. Din păcate, acesta este fotbalul. S-au făcut niște greșeli imense la toate golurile marcate de Ripensia. Le-am mai făcut câteva cadouri, de care Ripensia nu a profitat. Asta este, când intri pe vârfurile picioarelor în teren, se întâmplă asta”, a declarat antrenorul echipei ieșene.

Claudiu Niculescu: ”Trebuia să punem presiune, să ne creăm ocazii, să întoarcem rezultatul. Așa trebuie să reacționeze o echipa mare!”

Timișoreni au dat gol în minutul 2, iar apoi Poli Iași a mai avut nevoie de 19 minute pentru o ocazie notabilă. Întrebat dacă crede că jocul era altfel dacă nu se înscria așa rapid, el a spus că echipa trebuia să revină.

”Probabil. Nu știu. Am luat gol foarte repede. Probabil ar fi arătat altfel meciul, dar nu sunt așa de sigur. La felul în care s-au… Dacă suntem echipă mare, trebuie să revenim după acel gol primit în minutul 2, să punem presiune pe adversar, să ne creăm ocazii, să întoarcem rezultatul. Așa trebuie să reacționeze o echipa mare! Dar nici nu știu, o zi proastă… Nici nu încerc să găsesc scuze, pentru că nu este nicio scuză! Eu sunt principalul vinovat, asta e clar. Eu sunt responsabil de rezultate. Vedem ce va fi mâine”, a punctat Niculescu, care, întrebat dacă își simte postul amenințat, a răspuns astfel: ”Habar nu am! Se poate întâmpla orice la fotbal.”

Și-ar fi dorit să schimbe zece jucători!

Antrenorul principal al moldovenilor a mai spus că dorea să schimbe toata echipa la pauză!

”Trebuia să fac zece! În primele zece minute, trebuia să fac zece schimbări. Cam așa ar fi trebuit să arate lucrurile. Dar, asta este, o să vedem. Zilele viitoare vom face o analiză clară, o analiză amănunțită a ceea ce s-a întâmplat aici”, a mai adăugat Niculescu.

Nu vor fi pe primul loc de Zilele Iașiului! ”Nu reușim să acumulăm puncte cu adversari mult mai accesibili”

Capitala Moldovei a început deja sărbătorile pentru Zilele Orașului, marcate tradițional la hramul Sfintei Parascheva, prăznuită la 14 octombrie.

”Este păcate de munca lor de până acum. Lucrurile arătau bine, să zic așa. Eram în grafic și exista până mâine sau poimâine șansa mare de a reveni pe primul loc. Nu am făcut-o, nu profităm de pașii greșiți ai altor adversari. Am ieșit dintr-o serie grea. Ceea ce este inexplicabil este faptul că am ieșit dintr-o serie, în primele șapte etape, cu foarte grele meciuri, cu o singură înfrângere, iar acum nu reușim să acumulăm puncte cu adversari, să mă ierte cine trebuie să mă ierte, mult mai accesibil decât am avut în primele șapte etape. Dar felicit echipa gazdă, au merita victoria cu prisosință. Felicitări lor, mulți copii talentați, le urez mult succes în continuare. Despre asta este vorba. Pe asta am marșat întreaga săptămână! Pe acest lucru. Din păcate, nu s-a înțeles absolut deloc mesajul meu. Jucătorii trebuie să înțeleagă mesajul meu și trebuie să mergem mai departe. Acum suntem la cald și aș putea să spun prostii, așa că preferă să revăd meciul și să fac o analiză în vestiar cu echipa”, a oftat fostul atacant.

Deplasare cu autocarul în Banat nu e grea

Între Timișoara și Iași nu mai există cursa aeriană directă, în România noastră ”anormală”. Există însă zbor cu escală în București, dar și la partida pierdută din Cupa României cu Dumbrăvița, și la acest meci, Poli Iași a venit cu autocarul în două zile. Claudiu Niculescu atunci a rămas la Iași să vadă un amical cu un adversar din Liga 4 și spune că a explicat de ce și e treaba celor ce nu înțeleg motivul dacă nu pricep.

”Nu era grea. Deloc! Am explicat de zece ori și nu s-a înțeles, dar nu mai explic o dată. Nu e deloc grea”, a spus Niculescu, întrebat dacă drumul până în Banat a fost greu.

Poli Iași în meciul cu Ripensia: Knoflach – Martac, Fl. Plămadă, Tincu (cpt.), Ciaun – Marchioni (Tud. Telcean 46’), Del Priore (Tomczyk 57’), A. Roman (Fr. Cristea 46’) – Bujor, Plokhotnyuk (Harrison 46’), Hlistei (Hunte 46’). Rezerve neutilizate: Jankov – Ștefanovici, V. Lică, Al. Anton.

În urma acestei înfrângeri și a celorlalte rezultate din etapa a 9-a, Poli Iași a căzut de pe locul 2 pe 5, având 17 puncte, la fel ca Unirea Slobozia și Steaua, care au golaveraj mai bun. Și Șelimbărul o poate depăși până la finalul rundei.

Etapa viitoare, a 10-a, Poli Iași va juca sâmbătă, de la ora 11:00, acasă cu Metaloglobus București (locul 20, 4 puncte).

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-la-cel-mai-bun-meci-al-sezonului-a-zdrobit-poli-iasi-iulian-muntean-a-fost-abnegatie-in-teren-respectat-aproape-tot-ce-li-s-a-cerut-19248757

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-i-l-a-suflat-ripensiei-pe-patrick-popescu-jucatorul-cu-care-s-a-reziliat-contractul-si-fostul-international-numit-secund-in-stafful-lui-benga-19248695

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-9-sapte-meciuri-se-joaca-de-la-ora-1100-in-care-se-regasesc-si-trei-echipe-aflate-pe-pozitii-de-play-off-steaua-intalneste-poli-timisoara-la-mioveni-19248481

Anda DELIU 09 Oct. 2022, 02:08 Liga 2
Pe aceeași temă