Claudiu Niculescu, la prima victorie pe banca Șelimbărului, una ”mare și importantă” acasă la Miercurea Ciuc. Cu punctele în buzunar, antrenorul și-a pus fermoar la gură față de arbitrajul lui Robert Avram

Marius ANGHEL 29 Nov. 2022, 13:37 Liga 2

CS Comunal Șelimbăr a obținut o victorie importantă în ultima deplasare din acest an, în penultimul joc din 2022, rezultat cu care își păstrează șanse pentru accederea în play-off, chiar și ele destul de mici.

Luni seară, trupa sibiană s-a impus cu scorul de 2-1 în fața celor de la FK Miercurea Ciuc, cu un gol marcat în minutul 90+5, după ce gazdele reușiseră să egaleze dintr-un penalty acordat greșit de arbitrul Robert Avram.

După joc, Claudiu Niculescu, aflat la primul succes ca antrenor al Șelimbărului, s-a declarat bucuros față de joc și rezultat, însă și-a atenționat jucătorii că nu au realizat nimic.

Octavian Ursu, mutarea câștigătoare a lui Claudiu Niculescu la pauza meciului de la Miercurea Ciuc

Șelimbărul a controlat tactic prima repriză și a avut cea mai mare ocazie în chiar startul jocului, partea secundă a început-o tot cu o mare situație de gol, o bară a aceluiași Ciocâlteu, însă mutarea făcută la pauză de Claudiu Niculescu s-a dovedit una câștigătoare. Octavian Ursu a marcat în minutul 53, numai că arbitrul Robert Avram și-a intrat în rol și a dictat un penalty la o simulare a lui El Sawy, după ce ciucanul a fost cel care și-a lovit adversarul, pe Monea. Lorant Kovacs (59) a spus sărut-mâna și nu a irosit șansa de a înscris pentru a cincea oară în acest sezon de la punctul cu var, în total având șapte reușite.

Ursu (67) putea să-și readucă echipa în avantaj cu un șut senzațional, dar mingea a trecut de puțin pe lângă poartă, și Miercurea Ciuc a avut o mare situație de gol, prin Apro (87), însă cel care a marcat a fost tot Octavian Ursu (90+5), după o altă fază de contraatac și o finalizare cu sânge rece.

Arbitrul a mai prelungit însă jocul cu alte trei minute, deși în cele cinci nu s-a făcut nicio schimbare și nici nu s-a tras de timp în mod evident, iar fluierul finala l-a avut după ce a acordat o lovitură liberă bună pentru ciucani, la o simulare a lui Stancic, însă pe care Ivanovici a executat-o deloc periculos.

Claudiu Niculescu, după succesul cu ciucanii: ”O victorie mare și importantă. Jucătorii au și uitat să se bucure”

După joc, Claudiu Niculescu, aflat la al doilea meci ca antrenor al CS Comunal Șelimbăr, după ce în primul remizase acasă cu CSM Slatina (scor 0-0), și-a felicitat jucătorii pentru faptul că i-au ascultat în mare parte indicațiile și au pus în practică ceea ce s-a pregătit în săptămâna premergătoare partidei.

”Am obținut o victorie foarte importantă, pe un teren unde se câștigă foarte greu. Sunt bucuros pentru băieți, pentru că în aceste două săptămâni de pauză am reglat câteva lucruri care trebuiau reglate. Au înțeles mai bine ceea ce vreau eu de la ei. În mare parte au respectat ceea ce am făcut la antrenamente în ultima săptămână. Mă bucur pentru asta. Bineînțeles, au făcut și greșeli, e normal să fie în timpul unui meci, dar, în mare parte, repet, au respectat destul de mult ceea ce lucrăm la antrenamente, ce vreau de la ei și este o victorie mare și importantă. E mare pentru că ei veneau după o perioadă grea și destul de lungă în care nu se mai bucuraseră. Au și uitat să se bucure. Dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Le-am transmis și acum, în vestiar, o să le transmit și mâine, la stadion, când vom face antrenament. Trebuie să ne refacem, fizic în primul rând, pentru că urmează un drum destul de lung acasă, vom ajunge târziu în noapte și trebuie să ne refacem fizic până la meciul de sâmbătă și trebuie să încheiem anul cu o victorie, așa cum cred că această echipă merită”, a transmis Niculescu.

Șelimbărul a reușit, astfel, să-și întrerupă seria de șapte jocuri consecutive în Liga 2 în care nu mai câștigase și obținuse doar egaluri acasă și înfrângeri în deplasare. Ultima victorie data din 17 septembrie, când a trecut cu 1-0 în deplasare de Concordia Chiajna.

CS Comunal Șelimbăr în meciul cu FK Miercurea Ciuc: Silveanu – Monea (Arhirii 71′), Dandea (cpt.), R. Crișan, Riza – Al. Luca, Cărăruș – Buzan (Raicea 61′), Mir. Manole (Oct. Ursu 46′), Ciocâlteu – Gele (Cîrstean 84′). Rezerve neutilizate: Mitrovic – Natea, Tud. Man, Vișa, Curtean.

”Trebuie să reamintesc acest lucru: Nu am realizat nimic”

Claudiu Niculescu a spus și cum a gândit acest meci. A văzut să echipa lui Francisc Dican lasă spații libere în special în meciurile de acasă și și-a pregătit elevii să profite la maximum de ele. Ursu, un jucător de viteză, a marcat ambele goluri pe faze de contraatac.

Totuși, Niculescu își ține jucătorii cu picioarele pe pământ, transmițându-le inclusiv public că nu au realizat nimic cu acest succes.

”Tot ce am făcut și în momentul în care am arătat imaginile video cu echipa gazdă știam că vom întâlni o echipă foarte agresivă, care se descoperă foarte mult, în special la jocurile de acasă. Am profitat de aceste spații pe care ei le-au lăsat. Cred eu că în prima repriză am controlat jocul aproape în totalitate și era normal ca la începutul reprizei secunde să facem un pic pasul în spate, pentru că echipa gazdă a început să preseze, dar zic eu că ne-am descurcat bine și nu le-am oferit mult șanse de gol în această partidă celor de la Miercurea Ciuc. Mă bucur mult pentru băieții mei și trebuie să reamintesc acest lucru: Nu am realizat nimic. E o victorie, într-adevăr, foarte importantă, sunt trei puncte mari pe care le acumulăm în clasament, dar degeaba le-am câștigat dacă nu vor fi dublate de o victorie la meciul de sâmbătă, de acasă, cu Dumbrăvița, un meci greu, de altfel. Dumbrăvița e o echipă imcomodă, care a făcut niște meciuri foarte bune în această toamnă, așa că trebuie să fim foarte atenți și să tratăm meciul cu maximă determinare și maximă concentrare pentru a reuși să câștigăm punctele puse în joc”, a mai spus Claudiu Niculescu.

În etapa a 16-a, ultima din 2022, Șelimbărul va juca acasă, la Râmnicu Vâlcea, sâmbătă, de la ora 11:00, cu CSC Dumbrăvița (locul 16, 16 puncte).

Cu punctele în buzunar, Niculescu n-a mai avut ce reproșa arbitrului. ”Până la urmă, s-a terminat cu bine”

Pentru al doilea meci consecutiv, dar nu și singurele în acest sezon, FK Miercurea Ciuc a avut parte de arbitraj favorabil, cu decizii controversate. Faza penalty-ului a fost cea mai clară că ciucanii sunt împinși de la spate atunci când nu pot singuri, iar Claudiu Niculescu a zâmbit atunci când a fost întrebat dacă Șelimbărul a fost ”singură împotriva tuturor” la acest meci.

Antrenorul sibienilor și-a spus părerea despre penalty, însă mai multe nu a dorit să discute, punctând că obiectivul echipei sale a fost realizat și că nu-l mai interesează arbitrajul. Asta poate și pentru a nu supăra pe cei din fruntea federației și a CCA, altfel existând posibilitatea de a fi chemat în fața comisiei sau a plăti în meciuri viitoare cu alte arbitraje ostile. Astfel, văzut cu punctele în buzunar, nu l-a mai interesat ceea ce s-a întâmplat în timpul jocului și nici faptul că un colaborator al său a fost eliminat de pe bancă fiindcă a avut curajul să protesteze față de decizia controversată de la penalty a lui Avram.

”Da! Ce să zic? Arbitrajul, na… sunt subiectiv, normal că-mi apăr echipa. Dar, cel puțin la faza penalty-ului, nu a existat niciun fel de contact. Jucătorul nostru a dat clar în minge. Dar, până la urmă, s-a terminat cu bine și nu aș vrea să comentez foarte mult arbitrajul. Sunt bucuros și aș prefera să încheiem acest subiect aici”, s-a rezumat Claudiu Niculescu să spună.

După fluierul final al partidei de la Miercurea Ciuc, arbitrul central Robert Avram ”a bătut cuba” cu antrenorul Claudiu Niculescu, imaginile fiind surprinse de una dintre camerele care au transmis meciul în direct. Pe fața lui Niculescu s-a putut vedea un zâmbet amar, în timp ce Avram, probabil știind că decizia penalty-ului a fost una incorectă, a părut că avea multe să-i spună antrenorului.

CS Comunal Șelimbăr continuă să viseze la play-off

Rămasă cu 25 de puncte, FK Miercurea Ciuc se menține pe locul 6, ultimul care duce în play-off, dar nu mai e la egalitate cu alte patru formații, ci doar cu Gloria Buzău, care pe mai jos în clasament datorită golaverajului inferior.

CS Comunal Șelimbăr a acumulat 21 de puncte, ca Dinamo și CSM Slatina, și este pe locul 10 după 15 etape. Este îndreptățită și ea să mai spere la play-off, chiar dacă șansele sunt reduse.

Ultimul loc care duce în play-off, 6, este ocupat chiar de către FK Miercurea Ciuc, cu 25 de puncte.

Până la finalul sezonului regular mai sunt de disputat patru etape, multe echipe se luptă pentru o clasare între primele șase locuri, iar Șelimbărul mai are de disputat meciuri cu CSC Dumbrăvița (acasă), Poli Iași (deplasare), Dinamo (acasă) și Unirea Constanța (deplasare), ultimele trei urmând a avea loc în primăvara anului viitor.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Interviul acordat de Claudiu Niculescu la finalul meciului FK Miercurea Ciuc – CS Comunal Șelimbăr 1-2:

Foto și video: CS Comunal Șelimbăr

Marius ANGHEL 29 Nov. 2022, 13:37 Liga 2
Pe aceeași temă