Claudiu Niculescu e împăcat cu punctul obținut de Poli Iași în derby-ul Moldovei cu SC Oțelul: ”E important, va conta foarte mult”

Narcis POHOAȚĂ 07 Aug. 2022, 19:03 Liga 2

Poli Iași a debutat cu o remiză albă în acest sezon de Liga 2, 0-0 în deplasare cu nou-promovata SC Oțelul Galați, în derby-ul Moldovei. Un rezultat ce ar trebui să-i nemulțumească pe ieșeni, ținând cont de pretențiile din Copou, dar și de statutul celor două formații.

Galațiul – o nou-promovată, în timp ce Iașiul – o pretendentă la promovare, cu mulți jucători experimentați și valoroși transferați în această vară.

Claudiu Niculescu, după debutul cu remiză la Galați: ”Având în vedere condițiile grele în care s-a jucat, e un punct important”

Antrenorul Politehnicii Iași, Claudiu Niculescu, a admis după meci că remiza nu îl mulțumește, dar a subliniat că acest punct obținut ar putea conta în economia luptei pentru play-off.

”Sunt mulțumit de atitudine. Normal că nu mă mulțumește rezultatul, dar, până la urmă, este un punct câștigat în fața unei echipe foarte bune. Chiar dacă Oțelul este o nou-promovată, nu arată deloc așa și acest punct câștigat la Galați va conta foarte mult. Am întâlnit o echipă exact cum mă așteptam să fie, agresivă, compactă, foarte periculoasă pe contraatac și la fazele fixe, o echipă construită după chipul și asemănarea lui Dornel Munteanu, care va pune probleme mari în acest sezon. Cred că Oțelul va fi una dintre echipele care se vor lupta pentru calificarea în play-off. Este un punct important, nemulțumitor, pentru că ne-am fi dorit să începem cu dreptul în acest sezon, dar, având în vedere condițiile grele în care s-a jucat acest meci, căldură de 45 de grade la nivelul gazonului, plus presiunea suporterilor, e un punct important”, a declarat Claudiu Niculescu.

Niculescu, mulțumiri către suporterii face au însoțit echipa în deplasare

Acesta a ținut să le mulțumească suporterilor ieșeni pentru faptul că au făcut deplasarea la malul Dunării: ”Am avut și noi o galerie care a participat la acest spectacol și vreau să le mulțumesc suporterilor că au venit și ne-au susținut. Băieții au simțit de pe teren suportul lor și asta i-a încurajat foarte mult. Îi așteptăm să vină în număr mare și la Iași, pentru a ne susține, Sunt convins că împreună ne vom îndeplini obiectivul în acest sezon.”

Galeria Oțelului, mesaj către Iași.
Suporterii echipei Poli Iași care au mers la Galați.

Își tot avertizează jucătorii: ”E un campionat foarte greu”

Claudiu Niculescu a punctat din nou faptul că Liga 2 nu înseamnă fantezie, ci luptă și agresivitate. ”Este mult mai agresivă Liga a 2-a decât Liga 1, e un fotbal pe care îl cunosc foarte bine. Dacă nu te adaptezi și vrei să joci fantezie, e posibil să ai de suferit. Este o Liga a 2-a grea, e foarte dificil de jucat și asta le explic jucătorilor mei. O să le explic și celor care au venit mai târziu, de dimineață până seara la culcare dacă se poate, că e un campionat foarte greu”, a mai spus Claudiu Niculescu, care are mai multe echipe antrenate în acest eșalon și nicio promovare bifată.

Antrenorul Politehnicii a completat chiar că mai așteaptă doi-trei jucători, deși Poli are până acum 22 de achiziții făcute, din care a început deja să împrumute și în alte părți!

Poli Iași în meciul cu SC Oțelul: Knoflach – Fosu-Mensah (Martac 78′), V. Lică, Tincu, Finica, Vașvari (cpt.), Marchioni (Fr. Cristea 58′), Al. Anton (Bujor 66′), A. Roman, Hunte (Ștefanovici 78′), Plokhotnyuk (Tomczyk 46′). Rezerve neutilizate: Jankov – Fl. Plămadă, Ciaun, Kouadio.

Poli Iași și SC Oțelul au fost singurele echipe care au remizat în prima etapă, din care a mai rămas de disputat un singur meci. În runda a doua, echipa din Copou joacă pe teren propriu cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, care a început sezonul cu un rezultat surpriză, eșec acasă cu nou-promovata CSC Dumbrăvița (scor 0-1).

Foto: Sorin Pană / Mediafax Foto

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-sc-otelul-19239928

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-1-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-buftea-buzau-ramnicu-valcea-targu-jiu-si-dej-derby-ul-moldovei-are-startul-la-ora-1130-19239577

https://liga2.prosport.ro/seria-1/veste-buna-pentru-claudiu-niculescu-inainte-de-meciul-de-la-galati-in-plus-poli-iasi-a-renuntat-la-cativa-jucatori-unii-dintre-ei-adusi-chiar-in-aceasta-vara-19239514

Narcis POHOAȚĂ 07 Aug. 2022, 19:03 Liga 2
Pe aceeași temă