Claudiu Niculescu a debutat la CS Mioveni cu un egal. „La cum a arătat jocul, e bun și acest punct. Încă unul sau doi pași greșiți ne pot scoate din cursa pentru promovare”

Marius ANGHEL 06 Mar. 2020, 22:29 Campionat
Claudiu Niculescu a debutat la CS Mioveni cu un egal.**

CS Mioveni nu a obținut victoria nici în al treilea meci oficial disputat în acest an, cu toate că de această dată a avut un alt antrenor pe banca tehnică. Claudiu Niculescu nu a reușit în puținele zile avute la dispoziție să producă șocul dorit de conducători, iar formația argeșeană face încă un pas greșit în lupta pentru promovare, de această dată având șanse mici să reușească să se mențină în continuare pe locul 2. CS Mioveni a remizat, vineri seară, în deschiderea etapei a 24-a a Ligii 2, pe teren propriu cu SCM Gloria Buzău, scor 0-0.

Prima repriză a meciului susținut pe stadionul Orășenesc a fost una modestă, ocaziile de gol lipsind cu desăvârșire, puținele mingi trimise pe poartă fiind reținute cu ușurință. Emoții pentru oaspeți au fost totuși la o respingere a lui Stoian în Gîț, balonul îndreptându-se către autogol din fundașul Buzăului, însă goalkeeperul a fost pe fază și a reținut.

Partea secundă a fost ceva mai animată. Stoian a respins de lângă bară un șut bombă al lui Balint (49), Hergheligiu a recentrat din foarfecă, însă Coșereanu a ratat incredibil din 9 metri, deși era singur. Iar jocul a continuat apoi pe contre, cu situații mai mari și mai multe pentru oaspeți. Munteanu (56), Costin (57), Tucaliuc (60) au avut ocazii decente până la șutul puternic al lui Balgiu (63) direct în bara din stânga, aproape de vinclu. Beța (66) a salvat din fața lui Munteanu, același Munteanu (69) l-a pus din nou serios la încercare pe Croitoru, pentru ca Balint (85) să lufteze de pe linia de 16 metri într-o situație bună. Deși golul părea că plutește în aer în special în ultima jumătate de oră, nu s-a marcat, iar CS Mioveni și SCM Gloria Buzău au terminat la egalitate așa cum au și început meciul.

Claudiu Niculescu: „Eram curios să văd cum arată echipa în această seară. E clar că voi avea foarte mult de muncă”

La finalul partidei, Claudiu Niculescu s-a declarat mulțumit și cu punctul obținut de CS Mioveni, având în vedere „cum a arătat jocul”. Cel care e director tehnic la formația argeșeană era curios cum vor juca elevii săi, iar acum e convins că are mult de muncă pentru a îndeplini obiectivul de a promova.

„Normal că sunt supărat, pentru că îmi doream să câștig meciul din această seară, dar, la cum a arătat jocul, e bun și acest punct, poate conta în economia clasamentului. Eram curios să văd cum arată echipa în această seară. E clar că voi avea foarte mult de muncă. Dar, până la urmă, e un punct, nu e mulțumitor, dar nu avem ce face. E adevărat că au avut ocazii mari, dar și noi, la începutul reprizei a doua, am avut două ocazii la aceeași fază, unde, dacă am fi reușit să marcăm acolo, poate, nu știu, mențineam rezultatul și câștigam trei puncte. Spre final ne-au prins pe contre, ne-au prins descoperiți, băieții au riscat, au riscat puțin. Asta e, până la urmă e un punct care nu mă mulțumește, dar e un punct, totuși”, a spus Claudiu Niculescu la microfonul DigiSport.

Fostul atacant nu spune încă că CS Mioveni nu mai are voie să facă mulți pași greșiți dacă vrea să promoveze în Liga 1.

„Nu se joacă acum promovarea, sunt multe puncte rămase până la final. Ideea e că începând cu etape viitoare trebuie să începem să câștigăm puncte, să câștigăm meciuri. Pentru că încă unul sau doi pași greșiți ne pot scoate din cursa pentru promovare. Dar, repet, sunt multe meciuri și am mult de lucru. Trebuie să muncim mult mai mult decât am făcut-o în aceste trei zile de când am venit. E normal ca șefii clubului să fie nemulțumiți, pentru că echipa nu a câștigat. Așa e peste tot. Sunt obișnuit cu aceste lucruri și nu am nicio problemă cu asta. Sper ca de etapa viitoare de acasă să îi mulțumit. Dar trebuie să-i mulțumim de la meciul viitor, de la Metaloglobus, de unde trebuie să venim cu trei puncte. Clar, nu există altă variantă”, a mai spus directorul tehnic al argeșenilor.

După această remiză, CS Mioveni a ajuns la 39 de puncte acumulate după 24 de etape, are două puncte peste Rapid și duminică și-ar putea pierde clasarea pe locul 2, direct promovabil. În runda următoare, CS Mioveni joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la București, cu Metaloglobus.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Alexandru DOBRE / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 06 Mar. 2020, 22:29 Campionat
Pe aceeași temă