”Chiar dacă nu se va încasa niciun ban, tot vor promova!” Promisiunea pe care jucătorii Petrolului i-au făcut-o lui Claudiu Tudor. Președintele Costel Lazăr laudă stafful tehnic și spune ce li se ”insuflă” elevilor lui Nae Constantin

Marius ANGHEL 23 Feb. 2022, 17:37 Liga 2
”Chiar dacă nu se va încasa niciun ban, tot vor promova!” Promisiunea pe care jucătorii Petrolului i-au făcut-o lui Claudiu Tudor. Președintele Costel Lazăr laudă stafful tehnic și spune ce li se ”insuflă” elevilor lui Nae Constantin

Petrolul își reia drumul către Liga 1 cu un prim meci oficial în 2022 susținut în deplasare, la Timișoara, joi, de la ora 20:00, cu Politehnica, echipă căreia nu i-a luat niciun punct în precedentele întâlniri din Liga 2 desfășurate în Banat.

Dacă antrenorul Nicolae Constantin spune că abia așteaptă acest meci, reluarea campionatului, însă transmitea, totodată, și faptul că este ”un pic îngrijorat” ținând cont de rezultatele înregistrate de jucătorii săi în amicale, în special în ultimele două.

Claudiu Tudor, înainte de primul meci oficial al Petrolului în 2022: ”La Timișoara pun mare accent pe atitudine”

Directorul sportiv Claudiu Tudor, respectiv președintele Costel Lazăr, prezenți și ei în aceeași conferință de presă dinaintea meciului de la Timișoara, au fost mai pozitivi în exprimare legat de jocul cu Poli și ceea ce s-a realizat în această iarnă, privind achizițiile și perioada de pregătire.

Claudiu Tudor nu e îngrijorat deloc de rezultatele obținute în meciurile amicale și spune că are încredere în Valentin Țicu și compania. Vrea să vadă în primul rând atitudine contra Politehnicii.

”Avem așteptări foarte mari. Nu vrem decât să promovăm, acesta este obiectivul nostru. Ne-am pregătit bine, am avut o perioadă bună de pregătire în Turcia. În rest, suntem optimiști. Am avut două zile puțin mai agitate (n.r. – în amicalele cu Poli Iași și Farul 2), dar au trecut. Avem foarte mare încredere în băieți, ăsta este principalul lucru. Personal, am încredere mare în vestiar, știu ce băieți am, știu ce caractere au. Toți băieții au fost aleși în primul rând după caracter, aici ne-am uitat în momentul în care i-am ales. În primul rând, la Timișoara pun mare accent pe atitudine. Ăsta este primul lucru pe care mi-l doresc, pentru că echipa dacă va avea atitudine, dând exemplul meciului cu ”U” Cluj, sunt convins că vom veni fericiți acasă. Nu vreau să punem presiune, normal că ne dorim victoria, dar, pentru mine, primordială este atitudinea de joi, pentru că vreau să vă spun ceva. Promovarea aceasta, din punctul meu de vedere, dacă o vom reuși, și cred că o vom reuși, trebuie să le-o dedicăm suporterilor, pentru că în ultimii trei ani au suferit foarte mult și este principalul motiv pentru care eu m-am întors la acest club pe care îl iubesc enorm de mult. Pentru mine, suporterul este cel mai important lucru care există în acest moment la Petrolul”, a spus directorul sportiv al Petrolului, care se gândește deja la primul meci de acasă din acest an, unul important, cu posibil un adversar pe care îl va întâlni și în play-off: ”Mă și gândesc că sâmbătă (n.r. – 5 martie), la ora 17:30, vom juca cu Buzău acasă, deja mi se face pielea de găină, o să înceapă să cânte imnul, toți se vor ridica în picioare, cu fularele, d-abia aștept. Și asta vreau să transmit și băieților.”

”Chiar dacă nu se va încasa niciun ban tot vor promova”

Tudor a contribuit inclusiv cu banii săi la Petrolul și dezvăluie ce discuții a avut cu jucătorii. Acesta spune că elevii lui Nae Constantin sunt mai motivați ca niciodată să reușească promovarea în Liga 1, chiar dacă vor continua să existe restanțe financiare.

”Am avut o discuție cu băieții și mi-au spus și ei că chiar dacă nu se va încasa niciun ban tot vor promova. Întrebați băieții, o să vedeți atitudinea lor. Nu se va întâmpla lucrul ăsta, cu siguranță, dar mă bucură atitudinea lor și asta îmi dă siguranță. Își doresc și ei foarte mult să promoveze, s-au săturat de Liga a 2-a, după trei ani mai puțini reușiți. În primul rând pentru ei și pe urmă pentru suporterii noștri, care merită mult mai mult”, a mai spus Claudiu Tudor.

Constantin Budescu, singurul jucător ofertat în această iarnă și care a refuzat Petrolul, spune Tudor

Întrebat dacă Petrolul a mai purtat discuții și cu alți jucători, în această campanie de achiziții din iarnă, Tudor a spus că singurul cu care a negociat și care a refuzat să vină la echipă a fost Constantin Budescu.

”A fost singurul jucător pe care l-am dorit și care ne-a refuzat și a mers la Voluntari. La vară o să vedem ce va fi. În rest nu au fost alți jucători pe care să-i vrem și să nu accepte”, a declarat Claudiu Tudor.

Petrolul i-a achiziționat în această iarnă pe Mihai Velisar (fundaș stânga, Gaz Metan Mediaș), Dragoș Gheorghe (mijlocaș stânga, împrumutat de la Astra), Sebastian Moroz (portar, Astra), Marius Cioiu (mijlocaș dreapta, Academica Clinceni), Vedran Vrhovac (fundaș central, Zeljeznicar Sarajevo), Alexandru Sabău (fundaș central, FC Brașov) și Răzvan Horj (fundaș central, Gaz Metan Mediaș), iar în perioada următoare așteaptă ca Georgi Pashov (Academica Clinceni) să fie declarat liber de contract de FRF pentru a-l legitima.

Costel Lazăr: ”Faptul că la această oră nu avem niciun jucător accidentat este un lucru care confirmă că s-a muncit foarte bine”

Președintele Costel Lazăr a dorit să dea asigurări suporterilor că echipa s-a pregătit ”foarte bine” în această iarnă, dar a ținut să laude și stafful tehnic pentru că în lot nu există acum niciun accidentat.

”Eu vreu să vă dau asigurări că s-a lucrat bine în această perioadă, s-a muncit foarte bine. Faptul că la această oră nu avem niciun jucător accidentat este un lucru care se întâmplă foarte rar în loturile echipelor de fotbal. De regulă, după perioadele de pregătire, antrenorii nu au la dispoziție toți jucătorii. Suntem un caz fericit. Datorită dozajului, datorită colaborării dintre staff și jucători suntem la momentul în care avem apt tot lotul de jucători. De asta spun că s-a muncit bine.
Vizavi de această lipsă de eficacitate din ultimele două jocuri, eu pot susține că jocul de la Timișoara trebuie să-l câștigăm prin efort, și datorită pregătirii care s-a făcut. Acel joc, indiferent că suntem într-o formă mai puțin bună sau în formă maximă, trebuie câștigat prin experiența jucătorilor, prin valoare jucătorilor noștri, prin efortul pe care trebuie să-l depună, chiar dacă nu sunt în vârful de formă. Vârful de formă îl vor atinge cu siguranță în două-trei săptămâni. Și aici sunt meritele staffului tehnic”
, a vorbit Costel Lazăr.

”Uităm de diferențe, uităm de puncte acumulate, începem de la zero”

Conducătorul Petrolului a spus încă o dată tactica pe care a gândit-o cu Nae Constantin și Claudiu Tudor pentru a le-o insufla jucătorilor: ”Uităm de puncte acumulate, începem de la zero.”

”În ceea ce privește desfășurarea campionatului, trebuie să le insuflăm jucătorilor că încep un nou campionat. Uităm de diferențe, uităm de puncte acumulate, începem de la zero și trebuie să acumulăm maximum de puncte, cele mai multe în compariție cu adversarii noștri. Și atunci succesul va fi garantat”, a mai comentat președintele Petrolului.

Cu 42 de puncte acumulate în primele 16 etape, Petrolul e lider în Liga 2 și este calificată matematic în play-off-ul de promovare. Din sezonul regular mai are de disputat trei meciuri, iar apoi vor urma cele zece din play-off. În primul joc oficial din 2022, echipa ploieșteană joacă la Timișoara, pe ”Dan Păltinișanu”, joi, de la ora 20:00, în debutul etapei a 17-a.

Conferința de presă organizată de Petrolul înainte de meciul cu Poli Timișoara:

https://www.youtube.com/watch?v=Zrrldd4eO_Q&feature=emb_title

Foto: Cristi Stavri / Petrolul Ploiești
Video: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-are-doi-noi-sponsori-pe-tricou-insa-a-pierdut-altul-costel-lazar-despre-roadele-departamentului-de-marketing-dezamagirea-fata-de-societatile-puternice-din-ploiesti-cont-19220361

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-debuteaza-in-2022-pe-un-teren-unde-n-a-luat-un-punct-in-precedentele-sezoane-nae-constantin-abia-asteapta-meciul-cu-poli-timisoara-putem-face-un-prim-11-bun-sunt-si-un-pic-ingrijo-19220296

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-razvan-horj-a-fost-prezentat-de-petrolul-perioada-pe-care-a-semnat-a-saptea-achizitie-din-aceasta-iarna-a-echipei-ploiestene-19220338

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mobilizare-maxima-la-poli-timisoara-pentru-meciul-de-debut-in-2022-cu-liderul-campionatului-nicolae-croitoru-eu-as-incadra-echipa-petrolului-in-randul-celor-de-prima-liga-19220292

Marius ANGHEL 23 Feb. 2022, 17:37 Liga 2
Pe aceeași temă