Celebrează trecutul, dar ce fac cu prezentul? „U” Cluj rămâne pe loc retrograbil, în timp ce CS Mioveni urcă pe locul 1 și rămâne neînvins după 2-2 pe Cluj Arena

„U” Cluj este tot într-o sărbătoare de când a început anul, celebrând cei 100 de ani de existență, dar a uitat să joace fotbal. Când se vor încheia poveștile despre trecut, fanii vor realiza cum e prezentul, iar prezentul este horror pentru clujeni. Niciodată în 100 de ani, Universitatea nu a avut o situația de acum. Niciodată n-a avut un buget de peste două milioane de euro, comparabil cu al multor echipe din Liga 1, dar cu care să se afle la retrogradare în Liga 2. Poate din cauză că, în 100 de ani de existență, „U” Cluj n-a prea început sezoane fără niciun om care să fi practicat fotbalul în conducere, așa cum s-a întâmplat acum.

Duminică, pe Cluj Arena a jucat liderul, iar acesta nu a fost „U” Cluj. Mioveniul nu are nimic din ce au ardelenii. Nu este o echipă bogată, nu are fanii incredibili ai lui „U”, nici un stadion de 5 stele. Dar CS Mioveni are primul loc, ceea ce se chinuie clujenii să aibă de doi ani încoace. Cu tristețe și dezamăgire, fanii lui „U” au mai luat o dată drumul stadionului. S-au săturat de amicale și piese de teatru. Vor să trăiască în prezent și să vadă că echipa lor poate să părăsească locurile retrogradabile.

Golul lui Coșereanu și o repriză chinuitoare pentru clujeni

Meciul a început și ce să vezi? Coșmarul parcă fără sfârșit pentru fanii Universității continua. CS Mioveni a deschis scorul în minutul 5. Valentin Coșereanu a marcat din pasa lui Hergheligiu. Era exact ce își doreau liderii. De atunci s-a organizat cuminți în apărare și au mai văzut poarta lui Tordai doar pe contraatac.

A urmat o chinuială a clujenilor în tentativa de a reveni. Un scenariu pe care fanii l-au mai văzut de multe ori în acest sezon. Dar ocaziile mari din prima repriză le-au avut tot cei de la Mioveni, prin Hergheligiu, în două rânduri.

Repriză cu trei goluri și final încins

Falub a făcut două schimbări la pauză, iar „U” Cluj a început mai hotărâtă repriza a doua. Takacs, cel mai activ om al „șepcilor roșii”, alături de Florescu, a șutat de la 16 metri, iar asistentul a văzut cum mingea l-a lovit în mână pe Beța (50). Penalty, gol Dorin Goga și clujenii egalau liderul.

A mai urmat un șut a lui Florescu ce s-a dus aproape de vinclu (60) și entuziasmul lui „U” Cluj s-a cam stins. Tordai a menținut rezultatul (72), dar a gafat ca un copil în minutul 78. Zid făcut superficial, plasament prost și Marian Anghelina a părut Cristiano Ronaldo când a trimis din lovitură liberă.

Era 2-1 pentru CS Mioveni, un rezultat perfect pentru lider, dar meciul nu se încheiase. Un corner i-a readus pe clujeni în joc, după golul puștiului Victor Dican (85) și finalul era încins. Clujenii atacau în disperare, dar lipsiți de luciditate, CS Mioveni făcea față cu greu, dar ultimele minute n-au mai adus vreun gol. Fluierul final a adus fluierături din tribune și al 13-lea meci fără eșec pentru CS Mioveni, singura echipă din Liga 2 invincibilă și care după această etapă e al patrulea lider în acest sezon, după UTA Arad, SCM Gloria Buzău și Turris-Oltul Turnu Măgurele.

UNIVERSITATEA CLUJ – CS MIOVENI  2-2
Dorin Goga 52′ – penalty, Victor Dican 85′ / Valentin Coșereanu 5′, Marian Anghelina 77′

Tordai – Berci, Art. Crăciun, Telcean (Dican 46′) – R. Takacs (Inacio Miguel 82′), G. Florescu, Guedj (Rafa Miranda 46′), Tiago Gomes – Nic. Pîrvulescu, Goga (cpt.), Al. Pop
Rezerve neutilitate: Gorcea – Taub, Andre Ceitil, Burghele
Antrenor: Adrian Falub

Fl. Croitoru – Rob. Ghiță, Celea, Beța (Ct. Alexe 58′), Burnea (cpt.) – R. Costin, Anghelina – Cioargă (Ișfan 67′), Hergheligiu, Coșereanu – Măzărache (Val. Balint 55′)
Rezerve neutilizate: Val. Sima – M. Șerban, Ed. Stoica, Massaro
Antrenor: Marius Stoica

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca – Cluj); Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare) și Alexandru Filip (Timișoara); Rezervă: Cristian Codrea (Baia Mare); Observatori: Ionuț Borcan (Ploiești) și Dorin Micșa (Timișoara).

Cu 27 de puncte acumulate în 13 meciuri, CS Mioveni e noul lider al Ligii 2. „U” Cluj are 13 puncte și e pe locul 17, retrogradabil, dar are un meci restant.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: CS Mioveni

Pe aceeași temă