Ce l-a făcut pe Constantin Toma, primarul Buzăului, să revină asupra deciziei retragerii echipei SCM Gloria din Liga 2. Telefonul primit de la un angajat al FRF

Marius ANGHEL 23 Jan. 2021, 11:36 Liga 2

Au trecut cinci zile de când Ilie Stan și jucătorii săi primeau șocanta veste că clubul SCM Gloria Buzău a decis să desființeze echipa de fotbal și să o retragă din campionatul Ligii 2. La fel de surprinși au fost și adversarii din competiție, suporterii, dar și întreg fotbalul românesc, mai ales că la Buzău nu erau probleme financiare sau altfel de probleme care să anticipeze această decizie drastică.

Peste noapte, la aproape 24 de ore de la anunțul oficial al clubului că retrage echipa din Liga 2, Liga2.ro a anunțat din nou în exclusivitate că SCM Gloria Buzău revine la viață și că pleacă în cantonament la Sărata Monteoru, acolo unde trebuia să fie prezentă cu o zi în urmă. Jucătorii au fost înștiințați de dimineață de antrenorul Ilie Stan, iar plecarea s-a făcut, atunci când și președintele Cristian Ceaușel a confirmat revenirea asupra deciziei desființării echipei, după ce în aceeași zi infirma informațiile publicate de Liga2.ro.

Primarul Constantin Toma: ”Au apărut și ceva investitori să preia echipa”

Primarul Buzăului, Constantin Toma, șeful instituției care e principalul finanțator al SCM Gloria Buzău, dădea unda verde ca echipa de fotbal să își reia antrenamentele și să continue în Liga 2 după ce în urma deciziei inițiale s-a trezit cu o serie de reproșuri. Edilul-șef spunea că ”se pare că sunt persoane private interesate care ar putea prelua echipa de fotbal”, dar și că ”nu vom mai finanța echipa de fotbal Gloria Buzău”, însă că va ”pune la dispoziție toate facilitățile” unui investitor interesat să o preia.

Ulterior, după încă o zi de la reînvierea echipei, Constantin Toma explica motivul pentru care a lăsat echipa să plece în cantonament și să își reia activitatea. ”Pentru că în ultimele zile au apărut și ceva investitori. În următoarele zile vom discuta cu ei. Ideea ar fi ca noi, de la primărie, să le punem la dispoziție baza sportivă, iar ei să preia echipa”, a spus primarul Buzăului pentru buzoienii.ro.

Constantin Toma, primarul Buzăului (foto, în centru), alături de buzoianul Gabriel Bodescu, secretarul general-adjunct al Federației Române de Fotbal (foto, în stânga), și Adrian Petre, președintele AJF Buzău (foto, în dreapta), la premierea echipei SCM Gloria Buzău de către FRF, după promovarea în Liga 2.

”Există un grup de investitori interesați. Sunt mai multe scenarii la care lucrăm. Ideea este aceea de a transforma statutul secției de fotbal din drept public în drept privat și cu gânduri de promovare din campionatul viitor”, a declarat și președintele Cristian Ceaușel, cel care spunea că FRF nu a fost înștiințată în mod oficial de retragerea din campionat, așa cum se preciza în comunicatul clubului semnat de directorul Ion Cazan.

Constantin Toma, discuție cu un federal despre consecințele desființării echipei de fotbal a SCM Gloria Buzău

Nu este însă prima dată când dinspre Buzău se aud astfel de vești cu investitori privați care să preia echipa de fotbal a orașului, una care în acest moment nu are drept de promovarea în Liga 1, deoarece structura sa este de club de drept public, iar regulamentul interzice unor astfel de formații să ajungă în elita fotbalului românesc. În fiecare pauză de vară și iarnă s-a vorbit despre preluarea SCM Gloria Buzău de un privat, însă până acum au fost doar zvonuri. Vorbe care ar putea să fie în vânt și acum.

Liga2.ro a aflat ce l-a făcut pe primarul Constantin Toma să revină asupra deciziei de desființare a echipei de fotbal a SCM Gloria Buzău.

Pe lângă avalanșa de reproșuri pe care a primit-o din partea cetățenilor buzoieni suporteri ai clubului, edilului-șef i s-a explicat, potrivit surselor Liga2.ro, de către un membru al Federației Române de Fotbal ce repercursiuni va avea SCM Gloria după retragerea echipei din Liga 2, implicit retrogradarea în ultima ligă din județul Buzău.

Lui Toma i s-a spus că dacă va vrea să reia activitatea echipei din Liga 4, atunci aceasta va avea o interdicție pentru trei ani de a promova în Liga 3, dar și că acum, după retragerea din Liga 2, clubul trebuie să plătească până la final contractele jucătorilor pe care îi are legitimați, nefiind deloc puține. SCM Gloria intenționa să continue la nivel de juniori cu echipele U9, U10, U11, U12, U13, U14, U15, U17 și U19.

Toma a replicat că primăria oricum și-a făcut bugetul fără bani dați la nivel de fotbal, dar și că va pasa problema către conducătorii clubului, să atragă mult doritul investitor privat, căruia să-i cedeze echipa și să o transforme în această vară într-una de drept privat, cu drept la promovare în Liga 1.

Ilie Stan și-a ”întărit” stafful tehnic cu un turc

Până la găsirea unui investitor privat care să preia SCM Gloria Buzău, echipa se pregătește acum de reluarea campionatului Ligii 2 în cantonament la Sărata Monteoru, acolo unde este prezent și noul preparator fizic din stafful lui Ilie Stan, turcul Yuksel Yeşilova (foto, în verde fosforescent).

După 15 etape desfășurate în actuala ediție de Liga 2, SCM Gloria Buzău ocupă locul 10 în clasament, cu 21 de puncte acumulate în 14 meciuri, fiind la egalitate cu Petrolul (locul 9, 14 meciuri) și CS Mioveni (locul 11, cu 15 meciuri).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-scm-gloria-buzau-nu-a-revenit-asupra-anuntului-retragerii-din-liga-2-dar-continua-cantonamentul-preparatorul-turc-yuksel-yesilova-care-l-a-numit-hot-pe-gica-hagi-s-a-alat-19165964

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-veste-soc-in-liga-2-scm-gloria-buzau-se-retrage-din-campionat-dupa-ce-clubul-a-decis-desfiintarea-sectiei-de-fotbal-19165336

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-scm-gloria-buzau-si-a-anuntat-retragerea-din-liga-2-am-informat-federatia-romana-de-fotbal-comunicatul-clubului-in-care-se-explica-decizia-desfiintarii-echipei-de-fotbal-19165365

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-scm-gloria-buzau-a-revenit-asupra-deciziei-de-retragere-din-liga-2-la-o-zi-dupa-anuntul-facut-inclusiv-catre-frf-echipa-lui-ilie-stan-pleaca-in-cantonament-19165496

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scm-gloria-buzau-a-inviat-si-a-plecat-in-cantonament-ilie-stan-nu-o-sa-ne-retrage-din-campionat-domnul-primar-a-dat-unda-verde-19165593

Marius ANGHEL 23 Jan. 2021, 11:36 Liga 2
Pe aceeași temă