Cazurile de COVID-19 de la ”U” Cluj au fost confirmate. Sunt șapte infectați, dintre care cinci sunt fotbaliști. Comunicatul clubului

Andrei PASCU, Vlad MĂCICĂȘAN 27 Oct. 2020, 16:50 Liga 2
Cazurile de COVID-19 de la ”U” Cluj au fost confirmate. Sunt șapte infectați, dintre care cinci sunt fotbaliști. Comunicatul clubului

Universitatea Cluj a emis marți un comunicat de presă în care anunță că mai multe persoane din cadrul clubului au fost testate pozitiv cu COVID-19, la cele mai recente analize. Este vorba de un total de șapte infectați, dintre care cinci fotbaliști și două persoane din stafful auxiliar. Cei în cauză au fost deja izolați până la următoarele testări.

”FC Universitatea Cluj anunță că cinci jucători și doi membri ai staff-ului auxiliar au fost testați pozitiv cu coronavirus. Aceștia au prezentat simptome specifice, au fost izolați imediat şi apoi testaţi, conform protocolului medical. Clubul a notificat autoritățile competente și colaborează cu acestea pentru a gestiona situația”, precizează FC Universitatea Cluj.

În primă fază se știa de infectările a patru fotbaliști

Verificările pentru depistarea noului coronavirus au avut loc înaintea partidei de luni jucate de Universitatea Cluj, în etapa a 9-a din Liga 2, la Mioveni, cu echipa locală.

Liga2.ro a scris încă din timpul meciului motivul pentru care câțiva jucători au absentat din lotul pe care Costel Enache l-a avut la dispoziție. Informațiile de luni indicau faptul că este vorba de patru jucători, dar marți, conform detaliilor oferite de club, s-a aflat că e vorba de un total de cinci cazuri.

Sursele Liga2.ro au aflat că portarul Vlad Muțiu (25 de ani), fundașul Tudor Telcean (20 de ani) și mijlocașii Laurențiu Rus (35 de ani), Bogdan Barbu (28 de ani) și Ioan Filip (31 de ani) au rămas la Cluj-Napoca din pricina faptului că sunt purtători ai noului coronavirus.

Primii patru au prezentat simptome încă din finalul săptămânii trecute și au fost izolați la domiciliu preventiv, pentru a nu expune și restul lotului. Filip a fost ultimul izolat, după ce a ieșit pozitiv la un test rapid anti-COVID. Până în acest moment, toți fotbaliștii infectați sunt slab simptomatici.

”U” Cluj a câștigat meciul cu CS Mioveni și fără cei cinci jucători testați pozitiv 

În ciuda absențelor, Universitatea Cluj a câștigat partida cu CS Mioveni, cu 1-0, și se menține între primele echipe ale sezonului în Liga 2, pe locul 3 mai precis, cu 17 puncte. După nouă meciuri jucate, ardelenii au cu un punct mai puțin decât locul 2, Metaloglobus, 19 puncte în nouă partide, și cu trei mai puțin decât liderul U Craiova 1948 SA, 20 de puncte în opt meciuri.

Pentru ”U” Cluj urmează derby-ul cu Rapid, din deplasare, de luni, 2 octombrie, de la ora 18:00.

Foto: FC Universitatea Cluj

 

 

Andrei PASCU, Vlad MĂCICĂȘAN 27 Oct. 2020, 16:50 Liga 2
Pe aceeași temă