Capsula Timpului, ultima acțiune a „U” Cluj în anul în care a sărbătorit Centenarul. Un cufăr va fi îngropat în afara stadionului pentru cei care vor iubi Universitatea în 2119

Marius ANGHEL 27 Dec. 2019, 14:13 Campionat
Capsula Timpului, ultima acțiune a

Anul 2019 a fost unul de sărbătoare pentru Universitatea Cluj. Clubul emblemă al orașului Cluj-Napoca și al județului Cluj a aniversat 100 de ani de la înființare și a marcat acest lucru prin diverse evenimente organizate pe toată durata acestui an. Ultima acțiune din anul Centenarului va avea loc sâmbătă, 28 decembrie, de la ora 13:00, în fața stadionului Cluj Arena, acolo unde, lângă statuia Dr. Mircea Luca, va fi îngropat un cufăr cu diverse obiecte cu însemnele clubului alb-negru.

Acțiunea „Capsula Timpului”, așa cum este ea numită, este „inspirată de un moment de cotitură și adâncă emoție din istoria Universității, bejenia de la Sibiu, timp în care tricourile sportivilor au stat îngropate într-un cufăr până la întoarcerea echipei la Cluj”, notează „U” Cluj.

În cufărul care va fi îngropat lângă statuia doctorului Mircea Luca din fața stadionului Cluj Arena, pentru a fi deschis peste 100 de ani, în 2119, vor fi puse diverse „obiecte, gânduri și amintiri de suflet” de către Asociația Șepcile Roșii 1919, Fotbal Club Universitatea Cluj, Clubul Sportiv Universitatea Cluj, U-BT Cluj-Napoca și Asociația Peluza Șepcile Roșii.

„De 100 de ani suntem aici pentru simbol. Ne aflăm la finalul unui an plin de emoție, în care am sărbătorit împreună Centenarul clubului Universitatea Cluj. Sub egida U100, am organizat o suită de evenimente în cinstea spiritului și culorilor Universității, în cinstea valorilor care ne-au unit timp de un secol, la bine și la greu: fidelitate, onoare, respect și tradiție. Noi scriem istoria. Povestea Universității Cluj merge mai departe.

Ultima acțiune din acest an este inspirată de un moment de cotitură și adâncă emoție din istoria Universității, bejenia de la Sibiu, timp în care tricourile sportivilor au stat îngropate într-un cufăr până la întoarcerea echipei la Cluj.

Asociația Șepcile Roșii 1919, Fotbal Club Universitatea Cluj, Clubul Sportiv Universitatea Cluj, U-BT Cluj-Napoca și Asociația Peluza Șepcile Roșii lasă obiecte, gânduri și amintiri de suflet în Capsula Timpului. Tricouri, eșarfe, fanioane, DVD-uri, cărți, stickere vor fi îngropate într-un cufăr metalic lângă statuia Dr. Mircea Luca, în fața stadionului Cluj Arena. Avem încredere că această Capsulă a Timpului va fi deschisă în 2119 de cei care iubesc Universitatea.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 28 decembrie, la ora 13:00, în fața stadionului Cluj Arena și este deschis tuturor celor care poartă în suflet simbolul Universității”, anunță FC Universitatea Cluj.

 

Marius ANGHEL 27 Dec. 2019, 14:13 Campionat
Pe aceeași temă