Ursu și Mera au adus o victorie frumoasă pentru fanii poliști, cu Steaua. Căpitanul, discurs-manifest despre lipsa unui stadion decent la Timișoara

Anda DELIU 29 Nov. 2021, 10:46 Liga 2

Poli Timișoara a fost condusă la pauza meciului cu Steaua, prin golul marcat de Rareș Enceanu în minutul 29. Ulterior, Octavian Ursu și Ioan Mera au reușit să marcheze două goluri cu capul și să aducă o victorie frumoasă pentru fani, care au putut reveni pe stadion.

Ambii marcatori au dedicat fanilor victoria cu 2-1, iar Mera a deplâns și faptul că nu se mai avansează cu noul stadion la Timișoara.

Victorie pentru fani, reveniți pe stadion

Ursu și Mera au dedicat succesul fanilor. Mijlocașul spune că echipa a crezut la pauză că poate întoarce rezultatul.

”Colegii mei au crezut. Eu nu știu, nu am fost în vestiar, dar am avut încredere că voi intra și că voi putea să fiu decisiv, cu ajutorul suporterilor, care au fost minunați. Cu siguranță. Este al 12-lea jucător, s-a văzut spiritul în tribună. Și noi am avut același spirit pe teren”, a spus Ursu.

”E o victorie mare, pe care o dedicăm suporterilor noștri, pentru că și-au dorit mult victoria aceasta. Au suferit foarte mult turul acesta. Am intrat greu în meci în prima repriză, a fost a lor. A doua repriză i-am dominat de la început până la sfârșit și eu zic că victoria noastră e meritată. La pauză ne-am mobilizat mai bine, ne-am certat puțin între noi și s-a văzut că am ieșit mai motivați a doua repriză. (n.r. – întrebat dacă era mai greu fără public) Cu siguranță ar fi fost mai altcumva. Ne-au susținut, ne-au împins de la spate. Când jucăm cu ei ne motivăm mai bine și s-a văzut că a doau repriză ne-au împins de la spate”, a spus Mera.

Poli rămâne pe locul 15 și în an de Centenar nu prea poate spera la play-off

Chiar cu acest succes, Poli nu are șanse realiste să mai spere la play-off, unde a ajuns anul trecut și unde a terminat pe ultimul loc, 6.

În toamna aceasta, echipa nu a mers grozav, iar Ursu a recunoscut că era cazul ca echipa să câștige. ”Era cazul. Suntem într-o situație grea. Dar am reușit să câștigăm la Brașov, am reușit să câștigăm acum. Sperăm să facem surpriza și în Cupa României, iar apoi să încheiem cu o victorie la Astra”, a spus atacantul.

Mera spune că echipa nu s-a gândit deja de azi că se apropie Centenarul de 4 decembrie. ”Nu ne-am gândit la asta, ne-am gândit doar la acest meci, că jucăm cu Steaua. Când joci cu Steaua, tot timpul te motivezi, mai ales că galeriile nu se suportă între ele și dedicăm victoria suporterilor. Cu siguranță i-am făcut fericiți și în seara aceasta o să sărbătorească în localurile lor”, a puctat căpitanul Politehnicii.

  • Poli Timișoara rămâne tot pe locul 15 și după desfășurarea etapei a 15-a a Ligii 2, dar acum are 17 puncte, apropiindu-se la două de Unirea Dej.

Ursu nu e obișnuit să înscrie cu capul

Octavian Ursu a mai înscris o singură dată în meci oficial cu capul, la 18 ani, când debuta în Liga 2 în contrast cu înaltul Mera, care preponderent așa a înscris toată cariera. Parcă providențial, și la antrenament a marcat cu capul. ”E al doilea gol cu capul din cariera mea, mă bucur că a venit. Chiar mă gândeam la antrenament că am reușit să dau un gol cu capul și am zis că de ce nu, să dau și într-un meci oficial”, a punctat Ursu.

Mera, revoltat că autoritățile nu se mișcă mai repede cu noul stadion

De peste jumătate de an, studiul de fezabilitate pentru un stadion nou în locul actualului ”Dan Păltinișanu” e terminat. CNI ar trebui să aprobe finanțarea, pentru a se lansa licitația pentru proiectare noii arene și pentru a începe demolarea stadionului actual. Autoritățile guvernamentele au ”adormit” însă.

”Terenul e destul de rău, nu știu dacă mai are cineva grijă de el. Arată rău de câțiva ani. Ar trebui să-l dărâme, să facă alt stadion. În fiecare an se pune pe Faceboook noul stadion, fiecare primar promovează… În fine, nu vreau să intru în politică. Dar ar trebui să facă ceva Timișoara pentru orașul acesta”, a precizat căpitanul lui Poli.

Miercuri, Poli Timișoara va juca de la 18:30 în sferturile Cupei României, acasă, cu Campionii FC Argeș. În campionat, chiar în ziua Centenarului clubului, în data de 4 decembrie, va juca pe terenul Astrei (locul 19, 2 puncte), la Giurgiu, de la ora 11:00.

Foto: Politehnica Timișoara și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto și Sport Pictures

 

Anda DELIU 29 Nov. 2021, 10:46 Liga 2
Pe aceeași temă