Campionii Cristian Sîrghi și Ionuț Neagu revin în SuperLigă! Au promovat cu SC Oțelul: ”Au fost momente grele, dar avem vestiar unit” / ”Dorinel Munteanu și Galați fac performanță”

Răzvan STÎNGĂ 21 May. 2023, 16:46 Liga 2

SC Oțelul se gândește deja ce va face în prima ligă, din sezonul următor, unde a reușit să ajungă după jocul din etapa a 10-a a play-off-ului de Liga 2, ultima rundă a stagiunii din grupa pentru promovare. Și datorită a doi jucători cu multă experiență s-a bifat performanța, Cristian Sîrghi și Ionuț Neagu.

Cristian Sîrghi și Ionuț Neagu vor juca în prima ligă cu SC Oțelul!

Cristian Sîrghi și Ionuț Neagu au mai reușit acum o performanță importantă cu antrenorul Dorinel Munteanu, promovarea în SuperLiga României cu SC Oțelul, dar au fost și componenți ai lotului Oțelului Galați care a reușit să ia titlul în vara lui 2011.

Cei doi au comentat performanța bifată acum de SC Oțelul, cum s-a simțit din teren victoria și promovarea în urma jocului cu Unirea Dej, dar și cum a fost întreg sezonul.

Cristian Sîrghi, reacție după ce SC Oțelul a promovat în SuperLigă: ”În vârful muntelui poți să ajungi pe mai multe cărări”

Au fost și momente mai puțin bune la Galați, după cum a spus Sîrghi, dar acum e fericit că echipa a reușit să își atingă obiectivul și că va fi în SuperLiga României din vară, să se lupte cu CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova sau Rapid.

În vârful muntelui poți să ajungi pe mai multe cărări! Noi am suferit, dar am reușit să promovăm. Le mulțumim suporterilor, celor care ne-au susținut, mă bucur foarte tare că pot participa la acest eveniment.

Am reușit să ne strângem, să ne unim, au fost momente foarte grele, dar avem un vestiar unit și asta a contat. Multă lume își dorea să promoveze Dinamo, pentru că generează mai mulți bani, iar noi suntem o echipă mai mică. Dar, am reușit să promovăm din nou.

Vreau să mă bucur de moment, cei care sunt în conducere sunt convins că vor lua cele mai bune decizii pentru SuperLigă și sper să facem o figură frumoasă. Vedem ce o să fie în prima ligă, sper să facem o figură frumoasă.

Dorinel Munteanu a reușit să ia echipa din Liga 3, să promoveze de doi ani la rând. Nu e un lucru puțin în România, nu îmi amintesc să promoveze o echipă așa, ca noi”, a spus Cristian Sîrghi, la microfonul Digi Sport.

  • 6 meciuri a jucat Cristian Sîrghi (36 ani) pentru SC Oțelul în acest sezon de Liga 2, fiind mai mult un fotbalist care să țină vestiarul unit, să ajute cu experiența sa, cu vorbele sale.

Ionuț Neagu a remarcat colaborarea dintre Galați și Dorinel Munteanu

De partea cealaltă, Ionuț Neagu crede că rețeta succesului e legată de orașul Galați și colaborarea cu Dorinel Munteanu. Mijlocașul a remarcat și ce urmează în prima divizie, de unde nu vrea ca SC Oțelul să pice după un singur sezon, ci să aibă parte de o primă stagiune solidă.

”Cu trecerea timpului, ne-am impus un scop măreț pe care azi l-am atins. Avem cam același lot ca sezonul trecut, dar cu muncă, cu disciplină, am reușit. Nimeni nu ne dădea șanse, dar am reușit să producem surpriza.

Dorinel Munteanu colaborează bine cu Galați, face performanță. Am promovat, acum să rămânem în prima ligă, nu vreau să ne întoarcem în Liga 2. Vedem ce va urma!”, a spus Ionuț Neagu.

  • 25 de meciuri din totalul de 29 a evoluat Ionuț Neagu (33 de ani) pentru SC Oțelul în acest sezon de Liga 2. A marcat și două goluri, în 1-1 acasă cu Gloria Buzău și 1-0 în deplasare la Ripensia. În cariera sa a mai fost campionat și cu FCSB, în 2014 și 2013, dar are și o Cupa României (2015) și o Cupa Ligii (2015), tot cu FCSB, cât și o Supercupă, cu Oțelul.

SC Oțelul a trimis Dinamo în baraj, unde mai merge Gloria Buzău

SC Oțelul e marea câștigătoare în urma rundei finale a play-off-ului. A învins Unirea Dej cu 1-0 și a promovat direct, devansând astfel Dinamo. În ceea ce privește echipele care vor juca în barajul pentru menținerea-promovarea în prima ligă, acolo vor merge Dinamo și Gloria Buzău.

Dinamo a pierdut la diferență cu Poli Iași, scor 1-4, iar Gloria Buzău nu a avut șanse în Ghencea, cu Steaua, scor 2-4. În baraj, ”câinii” vor da peste Campionii FC Argeș iar trupa lui Adrian Mihalcea va întâlni UTA.

Foto: Sorin Pană / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-e-in-prima-liga-a-inceput-sarbtoarea-la-galati-19271985

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-in-superliga-dinamo-si-gloria-buzau-in-baraj-19271974

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-reactie-oficiala-dupa-ce-a-terminat-play-off-ul-ligii-2-pe-locul-2-pozitie-direct-promovabila-ce-asteapta-de-la-frf-cum-considera-interdictia-de-a-urca-in-superliga-si-mesajul-privind-viito-19272000

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-a-play-off-ului-ligii-2-sc-otelul-unirea-dej-poli-iasi-dinamo-si-steaua-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-1300-19271895

Răzvan STÎNGĂ 21 May. 2023, 16:46 Liga 2
Pe aceeași temă