Călin Moldovan, după victoria obținută de FC Brașov în manșa tur a barajului cu Poli Timișoara: ”Nu s-a schimbat nimic. Mai avem o repriză. Suntem la pauză”

Anda DELIU 14 May. 2022, 19:25 Liga 2

FC Brașov a luat un avantaj important în barajul de menținere în Liga 2 după s-a impus cu 2-1 la Timișoara în fața unei Poli tot mai anesteziate.

Antrenorul Călin Moldovan spune că și returul de sub Tâmpa va fi la fel de greu și echilibrat și a ținut să-și felicit jucătorii pentru mobilizare.

Brașovul a început slab meciul de pe Știința

Elevii lui Călin Moldovan au început slab meciul de la Timișoara, fiind conduși încă din minutul 6, după reușita direct din lovitură liberă a lui Doru Andrei, dar au revenit pe parcurs, prin golurile lui Alexandru Negrean (53) și Bogdan Piper (67).

Antrenorul a spus că a câștigat echipa mai pragmatică și motivată. ”Nu s-a schimbat nimic. Am intrat poate un pic ezitant, am făcut un cadou adversarilor. Am luat gol din fază fixă, știam că sunt foarte periculoși la faze fixe, atât prin executanții pe care îi au, cât și talia pe care Poli o are. Dar după ce am luat gol, eu spun că am echilibrat jocul. Am fost echipa pozitivă, care am încercat să jucăm. Sigur, a fost joc lipsit de ocazii, dacă stăm să ne gândim bine. Până pe final, când gazdele iarăși au avut o ocazie mare, într-adevăr, iarăți la fază fixă. Dar și eu spun că jocul a fost echilibrat. Am fost echipa mai pragmatică. Felicit băieții pentru marile caractere de care au dat dovadă astăzi. Sunt niște băieți de înaltă ținută morală”, a spus Călin Moldovan despre joc.

Nu consideră succesul decisiv

Regula golului marcat în deplasare nu mai este valabilă, astfel că cele două reușite nu mai cântăresc așa de mult față de cum o făceau în trecut. Antrenorul Brașovului a apreciat că acest succes aduce un ascendent moral formației sale, dar că nu e cazul să se culce pe o ureche.

”E o victorie importantă, dar nu decisivă. Mai avem o repriză. Suntem la pauză, cum ar veni. Avem avantaj. E clar că sub nicio formă nu vom ațipi, adormi. Suntem conștienți că vom avea din nou un meci greu. Va fi un meci echilibrat. Așa cum am spus-o înainte de meci, nu se va decide nimic după prima manșă. Sigur, am câștigat. Avem un ascendent moral, dar vom face tot ce depinde de noi să păstrăm acest avantaj și după acest al doilea meci”, a mai spus Moldovan.

  • FC Brașov în victoria cu 2-1 cu Poli Timișoara: Laur. Popescu – Drăgoi, Gherghe, Fustar, M. Burlacu, Dumbravă (cpt.) – Negrean (Lascu 66′), Piper (H. Popa 90+2′), Vas. Constantin (Leonte 90+2′) – Angelov (Bg. Roșu 85′), Lambrinoc (Rz. Iorga 66′). Rezerve neutilizate: Mutu – El Azzouzi, Toderașcu, Vl. Mihalcea.

Problemele nu ocolesc Brașovul

Altfel, chiar înainte de baraj, FC Brașov a fost depunctată de FRF, pe rol are alte multe litigii, jucătorilor le-a fost amânată plata restanțelor financiare pentru luna viitoare, iar majoritatea jucătorilor sunt la final de contract.

”Am jucători de înaltă ținută morală, jucători de caracter, care au reușit să treacă peste micile probleme pe care le avem și să-și facă meseria așa cum trebuie. Îi felicit și le spun că mai au o repriză de jucat sâmbăta viitoare”, a punctat Călin Moldovan, întrebat de acest aspect.

Ulterior, interviul a fost întrerupt, deoarece suporterii timișoreni au venit la vestiar să facă scandal pentru cum a jucat Poli, club care nu este capabil să își țină conferințele de după joc într-o sală.

Returul se va juca sâmbăta viitoare la Brașov, tot de la ora 14:00. Sunt semne clare că Mediașul nu se va înscrie în Liga 2, așa că barajul s-ar putea juca doar pentru statistică.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-croitoru-si-a-gasit-cu-greu-cuvintele-dupa-esecul-politehnicii-cu-fc-brasov-deja-este-un-film-care-se-repeta-concluziile-antrenorului-timisorenilor-dupa-mansa-tur-a-barajul-19231411

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scandal-la-stadionul-stiinta-la-finalul-meciului-poli-timisoara-fc-brasov-suporterii-alb-violetilor-au-mers-furiosi-la-vestiare-19231372

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-si-fc-brasov-joaca-de-la-ora-1400-pe-stiinta-prima-mansa-a-barajului-pentru-evitarea-retrogradarii-in-liga-3-19231312

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gaz-metan-a-jucat-ultimul-meci-in-liga-1-si-se-desfiinteaza-antrenorul-flavius-boroncoi-in-lacrimi-ma-duc-sa-pun-lacatul-acum-pe-poarta-la-medias-barajul-de-mentinere-in-liga-2-d-19231330

Anda DELIU 14 May. 2022, 19:25 Liga 2
Pe aceeași temă