Brandul FC Brașov, cedat încă trei ani la FC Brașov Steagul Renaște!

Adi MARICA 03 May. 2022, 13:56 Liga 2
Brandul FC Brașov, cedat încă trei ani la FC Brașov Steagul Renaște!

În vara trecută, Consiliul Local al Municipiului Brașov a avizat cesionarea de către nou-promovata CSM Corona Brașov a locului în Liga a 2-a către Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte, asociație nou-înființată apărută pe temelia ACS Scotch Club. ACS FC Brașov Steagul Renaște primea din partea Municipalității un buget de 1,5 milioane de euro, dar și brandul FC Brașov, achiziționat de Primăria Brașov de la lichidatorul falimentarei FC Brașov pentru suma de 35.000 de lei.

În vara aunlui 2021, în momentul demarării proiectului ”noul FC Brașov”, primarul Allen Coliban anunța că marca FC Brașov va fi cedată de Muncipalitate către FC Brașov Steagul Renaște până la finalul lui iunie 2022.

Brandul FC Brașov a fost cedat încă trei ani către ACS FC Brașov Steagul Renaște

Însă, luna trecută, într-o ședință extraordinară a Consiliului Local, marca FC Brașov a fost cedată pentru încă trei ani clubului care activează în Liga a 2-a, adică până în vara anului 2025.

Pentru a obține certificarea pentru Liga a 2-a și în sezonul viitor, FC Brașov avea nevoie de toate documentele până la finalul lunii trecute. Consilierii locali au votat în unanimitate proiectul inițiat de primarul Allen Coliban.

  • Din cauza cesionării aprobate de FRF în vară și a modului în care s-a făcut trecerea de la Corona la noul FC Brașov, FC Brașov a fost reclamată la TAS, însă tribunalul de la Lausanne a respins acțiunea celor de la AFAN, dintr-un motiv pueril, pe care nu-l îndeplinise asociția condusă de Emilian Hulubei. Oricum, ceea ce o interesa pe AFAN fusese deja ”reparat” la comisiile FRF.

FC Brașov are emoții privind retrogradarea din Liga 2

Noul FC Brașov mai are un meci de disputat în play-out-ul Ligii 2 și apoi va juca o dublă manșă a barajul de menținere în acest eșalon, cu Politehnica Timișoara. FC Brașov are, astfel, emoții pentru evitarea retrogradării.

FC Brașov a încheiat sezonul regular al Ligii 2 cu doar 14 puncte după 19 meciuri, clasându-se pe locul 16 din 20. A fost repartizată în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, unde în cinci meciuri disputate până acum a ajuns la un tital de 23 de puncte, cu care se situează pe locul 5, de baraj de menținere în acest eșalon. Ultimul meci îl are sâmbătă, 7 mai, de la ora 11:00, acasă, cu Astra, și apoi va juca dubla barajului cu Poli Timișoara (locul 5 din Grupa A).

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tas-verdict-in-procesul-in-care-fc-brasov-era-amenintata-cu-dezafilierea-frf-se-mandreste-cu-succesul-in-fata-afan-19226892

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tensiuni-la-fc-brasov-el-azzouzi-e-iritat-din-cauza-situatiei-sale-si-a-restantelor-un-alt-jucator-vrea-sa-plece-19229656

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-sta-in-campionat-si-s-a-distrat-intr-un-amical-cu-cso-baraolt-liderul-ligii-a-4-a-covasna-19229200

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-raducioiu-primul-jucator-plecat-de-la-fc-brasov-in-acest-an-tatal-fotbalistului-acuza-la-club-e-cooperativa-nu-exista-criterii-de-performanta-19228950

Adi MARICA 03 May. 2022, 13:56 Liga 2
Pe aceeași temă