Bogdan Chipirliu a ”anulat” victoria Stelei la debutul în Liga 2, cu Metaloglobus. Cum a comentat penalty-ul ratat în minutul 90+3 și mesajul pentru colegi și suporteri. Reacție elegantă când a fost întrebat de promovare

Andrei PASCU 09 Aug. 2022, 22:43 Liga 2

Steaua a ratat în prelungiri șansa să debuteze în noul sezon de Liga 2 cu o victorie. În prima rundă, ”militarii” au făcut, în Ghencea, doar un 1-1 cu Metaloglobus, dar Bogdan Chipirliu a ratat o lovitură de la 11 metri la ultima fază importantă a partidei jucate marți seară.

Steaua, doar remiză la debutul în noul sezon de Liga 2: 1-1 cu Metaloglobus

Steaua a început bine partida cu Metaloglobus și a ratat mai multe ocazii bune de a marca. A fost aproape de reușită, să deschidă scorul, în rânduri importante, doar că golul de 1-0 a picat abia în minutele de prelungire ale primei părți, în minutul 45+2, atunci când Ștefan Bodișteanu a punctat cu un șut pe jos din careu.

Și partea a doua a fost începută bine de echipa lui Daniel Oprița, dar nu s-au găsit cele mai bune variante la finalizare. În cele din urmă, ocaziile s-au răzbunat și Metaloglobus a marcat la una dintre puținele faze de poartă, prin Ovidiu Herea, în minutul 50.

Bogdan Chipirliu a ratat lovitura de pedeapsă în minutul 90+3, iar la finalul duelului a vorbit la cald despre debutul în sine al Stelei, dar și cum i-a stat în gheată șansa unei victorii.

Bogdan Chipirliu și-a cerut scuze în urma penalty-ului ratat în Steaua – Metaloglobus

Căpitanul formației din Ghencea și-a cerut scuze pentru ratare, atât colegilor, cât și fanilor veniți în tribune. A precizat că Steaua merita victoria chiar și dacă nu avea acea lovitură de la 11 metri, pentru că a trecut în mai multe rânduri pe lângă dublarea avantajului sau deschiderea scorului mult mai devreme.

Am avut șansa de a marca din penalty în ultimele minute, dar din păcate am ratat. Îmi cer scuze în fața colegilor și în fața fanilor. Îmi pare foarte rău, fiindcă după părerea mea meritam această victorie, nu știu dacă ei au ajuns de două ori la poartă. Nu vreau să vorbesc despre ei, dar noi am avut foarte multe situații de a marca și am reușit să dăm doar un gol.

Putem spune că a lipsit ultima pasă, precizia la finalizare, din păcate s-au întâmplat prea multe într-un singur meci și am marcat doar un gol. Din puținele ocazii pe care ei le-au avut, au marcat.

În repriza a doua, după ce ne-au egalat, s-au retras foarte mult și nu am reușit să îi mai desfacem. Am avut câteva situații bune și în repriza a doua, dar nu le-am fructificat.

(N.r. – Despre faptul că Daniel Oprița i-a dat banderola de căpitan) Banderola mă motivează, fiindcă mister are încredere în mine. Îi mulțumesc și o să dau totul la fiecare meci”, a precizat Bogdan Chipirliu la finalul partidei din Ghencea, la microfonul DigiSport.

  • Steaua: Dincă – St. Drăghici, Walace, Gugu, Corbu – Ad. Popa (Șt. Pacionel 68′), Balgiu (Mihăescu 81′), Bodișteanu – Enceanu (Em. Pacionel 68′) – Chunchukov (A. Trică 68′), Chipirliu (cpt.)
    Rezerve neutilizate: H. Iancu – Calestru, Al. Sabău, D. Oroian

Bogdan Chipirliu, elegant când a fost întrebat de dreptul de promovare al echipei

Atacantul Stelei a vorbit și despre dreptul la promovare, detaliu despre care a fost întrebat. A declarat că nu știe ce se va întâmpla, preferând să răspundă elegant, deși în tribune, pe tot parcursul partidei, fanii au adresat injurii conducerii și au cerut demisii în masă pentru faptul că Steaua nu are drept la promovare nici în acest sezon de Liga 2.

Nu știu dacă avem drept de promovare sau nu, nu mă pricep la acest lucru, noi suntem jucători profesioniști și trebuie să ne facem treaba, acesta e scopul nostru. Trebuia să începem și azi cu o victorie, pe care o și meritam zic eu.

Chiar nu știu nimic, dacă avem voie să promovăm sau nu, doar ce mai citesc. Sper să se modifice Legea Sportului și să putem promova, pentru că avem o șansă bună să o facem”, a declarat jucătorul Stelei în privința promovării.

 

Steaua merge pe terenul echipei CSM Slatina în etapa 2

În primele meciuri din Liga 2, în primele 10 etape, Steaua joacă nu mai puțin de cinci partide pe teren propriu. După Metaloglobus, le va întâlni pe FK Miercurea Ciuc, Poli Iași, Unirea Constanța și Poli Timișoara, iar cele cinci jocuri din deplasare sunt cu CSM Slatina, CSC Dumbrăvița, Dinamo, CS Comunal Șelimbăr și Progresul Spartac.

În runda a 2-a a Ligii 2, Steaua va juca la Slatina, cu CSM Slatina, luni, 15 august, de la ora 12:30.

Foto: George Filip și Eduard Vînătoru / Mediafax Foto

Andrei PASCU 09 Aug. 2022, 22:43 Liga 2
Pe aceeași temă