A fost stabilit programul noului sezon al Ligii 2, ediția 2020-2021. Prima etapă: Rapid merge la Târgu Jiu, Petrolul joacă acasă cu Farul. Nou-promovatele ”FC U” Craiova și Aerostar au meciuri cu Ripensia, respectiv ”U” Cluj

Marius ANGHEL 24 Aug. 2020, 13:34 Liga 2
A fost stabilit programul noului sezon al Ligii 2, ediția 2020-2021. Prima etapă: Rapid merge la Târgu Jiu, Petrolul joacă acasă cu Farul. Nou-promovatele ”FC U” Craiova și Aerostar au meciuri cu Ripensia, respectiv ”U” Cluj

Ediția 2020/2021 a campionatului Liga 2 și-a aflat astăzi, 24 august, programul sezonului regular. Casa Fotbalului a găzduit, de la ora 13:00, tragerea la sorți în urma căreia s-a aflat ordinea meciurilor și datele în care se vor desfășura etapele.

Noul sezon e stabilit să înceapă la finalul acestei săptămâni, la 29 august, astfel că echipele nu mai au mult timp pentru a se organiza pentru primul meci oficial.

Cum a decurs tragerea la sorți pentru stabilirea programului Ligii 2, ediția 2020/2021:

Echipe din aceeași localitate, care trebuie să joace acasă, respectiv deplasare și numărul extras din urnă:

Ripensia Timișoara – deplasare – 19
ASU Politehnica Timișoara – acasă – 8
Rapid – deplasare – 22
Metaloglobus București – acasă – 11
Pandurii Târgu Jiu – a solicitat să joace în deplasare – 12
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – acasă – 1

Echipe nou-promovate, care joacă automat acasă în prima etapă și numărul extras din urnă:

Fotbal Comuna Recea – 3
U Craiova 1948 SA – 4
Aerostar Bacău – 7
CSM Slatina – 2
Unirea Slobozia – 10

Restul echipelor și numărul extras din urnă:

CS Mioveni – 15
Turris Oltul Turnu Măgurele – 13
Petrolul Ploiești – 6
SCM Gloria Buzău – 9
Farul Constanța – 17
Dunărea Călărași – 21
Universitatea Cluj –
16
CSM Reșița –
18
Concordia Chiajna –
14
FK Csikszereda –
20

– Numărul 5 nu a fost extras, un loc fiind vacant în acest sezon, astfel că, potrivit programului Tabelei Berger de 22 de echipe, în fiecare etapă va sta echipa care ar fi trebuit să întâlnească clubul care ar fi tras numărul 5. În prima etapă stă CSM Reșița.

Programul primei etape:

Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Rapid
CSM Slatina – Dunărea Călărași
Fotbal Comuna Recea – FK Csikszereda
U Craiova 1948 SA – Ripensia Timișoara
CSM Reșița stă.
Petrolul Ploiești – Farul Constanța
Aerostar Bacău – Universitatea Cluj
ASU Politehnica Timișoara – CS Mioveni
SCM Gloria Buzău – Concordia Chiajna
Unirea Slobozia – Turris Oltul Turnu Măgurele
Metaloglobus București – Pandurii Târgu Jiu

TOT PROGRAMUL SEZONULUI REGULAR ÎL POȚI VEDEA AICI

UPDATE: Pandurii va participa în noua ediție a Ligii 2, 2020/2021, după ce a avut câștig de cauză la Comisia de Recurs a FRF și a primit certificarea pe care, inițial, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a refuzat să i-o acorde.

Tragerea la sorți a programului Ligii 2 se va face, astfel, de pe Tabela Berger cu 22 de echipe, urmând ca o formație să stea în fiecare etapă a acestui sezon.

VIDEO cu tragerea la sorți a țintarului Ligii 2, ediția 2020/2021:

https://www.youtube.com/watch?v=CBeL9jDSfyE


Procedura de stabilire a programului de disputare a noului sezon de Liga 2 se va face pe baza Tabelei Berger, numărul corespunzător fiecărei echipe fiind stabilit prin tragere la sorți. FRF nu a anunțat însă pe care Tabelă Berger va merge, pe cea cu 20 de echipe sau cea cu 22, situația clubului Pandurii Târgu Jiu așteptându-se a se clarifica astăzi, la Comisia de Recurs, după ce Comisia de Disciplină și Etică nu i-a dat certificarea pentru Liga 2, însă gorjenii au făcut apel.

Fără Pandurii, noua ediție a Ligii 2 ar trebui să înceapă cu 20 de echipe, iar programul să se stabilească de pe o Tabelă Berger 20. În cazul în care formația din Târgu Jiu va rămâne în Liga 2, atunci campionatul va începe cu 21 de formații, iar programul va fi hotărât de pe o Tabelă Berger 22, urmând ca o echipă să stea în fiecare etapă.

În noul sezon al Ligii 2, ediția 2020/2021, au dreptul să ia startul echipele:

CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Petrolul Ploiești, Rapid, Metaloglobus București, SCM Gloria Buzău, Farul Constanța, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, ASU Politehnica Timișoara, Dunărea Călărași, Ripensia Timișoara, Universitatea Cluj, CSM Reșița, Concordia Chiajna, FK Csikszereda, Aerostar Bacău, Unirea Slobozia, CSM Slatina, U Craiova 1948 SA și Fotbal Comuna Recea.

Pandurii Târgu Jiu nu a primit certificarea pentru Liga 2, însă a făcut apel, astfel că prezența sa în eșalonul secund este încă nesigură.

Cum se joacă în sezonul 2020/2021 de Liga 2:

Noul campionat de Liga 2, ediția 2020/2021, se va desfășura într-un mod inedit, nemaiîntâlnit până acum, așa cum Liga2.ro a anunțat în exclusivitate din data de 13 august. Din cauza pandemiei, Federația Română de Fotbal a decis ca noul sezon să aibă loc într-un format în care să se joace doar turul, apoi primele șase clasate să meargă într-un play-off cu tur și retur, iar restul echipelor să fie împărțite în funcție de locurile ocupate în două grupe de play-out. În aceastea din urmă se va juca doar turul.

La fel ca în ediția recent încheiată, primele șase clasate la finalul sezonului regular își vor disputa locurile de promovare într-un play-off. De această dată, partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formație. La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii 1.

Echipele din play-out-ul ediției 2020-2021 a Ligii 2 vor fi împărțite în două grupe, A și B. Grupa A din play-out va avea șapte echipe, în timp ce grupa B va avea opt echipe, urmând a se disputa câte un singur joc între participante. Din grupa A vor retrograda în Liga 3 locurile 6 și 7, din grupa B vor retrograda locurile 6, 7 și 8. Cele două formații de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj pentru menținerea în Liga 2.

Dacă se retrag echipe în timpul sezonului regular, numărul de retrogradate se va micșora corespunzător, însă împărțirea în cele două grupe se va face în același mod, luând în considerare locurile echipelor retrase ca fiind ultimele.

În ceea ce priveşte regulile de vârstă în Liga 2, din sezonul 2020-2021, prin decizia Comitetului Executiv din 14 ianuarie 2020, la care s-a adăugat şi modificarea art. 45, alin.10 şi 11 din ROAF, aşa cum a fost adoptată în şedinţa Comitetului Executiv al FRF din 3 august 2020, echipele din acest eşalon sunt oblígate să folosească efectiv pe toată durata jocurilor din campionat, un jucător de U19 și unul de U21, format la nivel naţional, eligibil pentru echipele naţionale ale României.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-editia-2020-2021-de-liga-2-are-loc-intr-o-varianta-inedita-doar-cu-o-mansa-in-sezonul-regular-apoi-cu-o-grupa-de-play-off-si-doua-de-play-out-campionatul-incepe-la-29-august-momentan-far-19144643

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stim-cele-100-de-echipe-care-vor-participa-in-noul-sezon-al-ligii-3-rapid-si-sase-cluburi-din-liga-1-printre-care-dinamo-si-viitorul-si-au-adus-satelitii-in-cel-de-al-treilea-esal-19145094

Marius ANGHEL 24 Aug. 2020, 13:34 Liga 2
Pe aceeași temă