ASU Politehnica își menține poziția de anulare a sezonului de Liga 2: ”E cea mai corectă variantă.” Clubul timișorean nu poate respecta protocolul pentru antrenamente

Anda DELIU 06 May. 2020, 18:16 Liga 2
ASU Politehnica își menține poziția de anulare a sezonului de Liga 2: ”E cea mai corectă variantă.” Clubul timișorean nu poate respecta protocolul pentru antrenamente

ASU Politehnica a emis de mai bine de o săptămână un comunicat de presă prin care a spus că cere oprirea tuturor competițiilor, întrucât pentru a se relua jocurile oficiale, există riscuri și condiții destul de dificile de îndeplinit de către cluburi. Directorul sportiv Marius Cociu susține anularea sezonului, ceea ce ar face automat ca rivala UTA să rămână încă un sezon în Liga 2, întrucât spune că e singura variantă fără repercursiuni juridice. Alb-violeții recunosc că nu pot respecta protocolul impus de Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului pentru reluarea antrenamentelor.

Clubul Politehnica ar mai fi implicat, deocamdată, în Liga 2, dar și în competiția de senioare de fotbal feminin la Liga 3, și în Liga Elitelor U19. ”Noi ne menținem poziția. Am completat chestionarul pentru FRF, am propus anularea competiției. Ne-am consultat și noi cu avocați și am ajuns la concluzia că e cea mai corectă variantă, să se anuleze sezonul, toate competițiile. E varianta care ar face ca litigiile să fie fără fond, pentru că, cu siguranță, în orice formulă, vor exista litigii”, a declarat, pentru Liga2.ro, Marius Cociu.

Reamintim că FRF întreba cluburile dacă doresc să joace cele 14 jocuri rămase din acest sezon, dacă vor play-off și play-out cu punctajul actual sau înjumătățirea punctelor sau dacă vor ”înghețarea” clasamentului, cu retrogradări și promovări, ori anularea sezonului.

Marius Cociu: ”Clubul nostru nu are resurse să îndeplinească acel protocol”

Marius Cociu a explicat de ce ASU Poli nu poate relua antrenamentele într-un oraș ca Timișoara, de top în România ca putere economică și al numărului locuitorilor, însă care nu are măcar o bază sportivă modernă.

”Protocolul asigură siguranța medicală maximă, dar e imposibil de pus în practică. O dată, e problema umană. Jucătorii ar trebui să se autoizoleze 14 zile cu famiile acasă. Ce să facă, să le spună soțiilor să nu mai meargă la lucru? Ar urma apoi minimum trei săptămâni de pregătire, și cinci-șase de meciuri. Nu poți să ții un om atâta timp închis! Apoi, câte cluburi din Liga 2 au bază proprie? Ar trebui să închiriezi un hotel, asta costă enorm. Ce faci cu deplasările? Noi avem după meciul cu Turris deplasare la Constanța. Cu câte autocare mergem, pentru că în unul, nu putem asigura distanțarea socială? Ce facem, nu oprim în nicio benzinărie? Noi ne antrenăm pe o bază sportivă a unei universități, care acum e închisă prin ordinul Ministerului Educației. Să zicem că se va redeschide pentru sportivii profesioniști. Ar trebui să avem medic care să stea în permanență cu echipa, sunt costurile pentru testare. Clubul nostru nu are resurse să susțină acest protocol”, explică Marius Cociu pentru Liga2.ro.

Jucătorii Politehnicii rămân acasă: ”Nu i-am chemat la pregătire. Să le spun ce, unde să vină?”

Alb-violeții nu și-au rechemat sportivii la pregătire. ”Nu i-am chemat. Să le spun ce, unde să vină? Și pentru ce, că nu avem în acest moment certitudinea că se va relua competiția. Jucătorii sunt la casele lor. Cristian Dros e singurul în afara țării, în Republica Moldova. Să nu uităm că avem juniorii U19, care au de dat Bacalaureatul! Dacă îi bagi în autoizolare, ei nu mai pot ieși să dea BAC-ul. La pregătirea din 2 iunie nu sunt obligați să participe, dar le iei un drept. Avem și jucătorii care sunt studenți. Chiar dacă examenele se dau online, ce faci cu ei?”, explică directorul sportiv al clubului timișorean ASU Politehnica.

Vor reitera poziția la videconferința din 7 mai

Marius Cociu spune că ASU Poli va spune toate aceste lucruri la videconferința consultativă a FRF cu cluburile de Liga 2.

”Noi ne menținem poziția, îi voi transmite asta președintelui, în videconferință. Noi am fost primul club care la precedenta consultare am spus că trebuie să oprim competiția. Apoi au spus asta și cei de la Pandurii (n.r. – Pandurii și-a spus poziția referitoare la înghețarea sezonului la scurt timp după suspendarea competiție, deci a fost prima care a luat poziție. E adevărat că a făcut-o declarativ, nu printr-un comunicat). Eu am vorbit cu oameni din FRF, nu mi se par absurzi. Depinde și poziția cluburilor. Nu cred că vor forța să se reia competițiile”, a conchis Cociu, pentru Liga2.ro.

După 24 de etape desfășurate în acest sezon de Liga 2, suspendat în prima jumătate a lunii martie din cauza pandemiei de COVID-19, ASU Politehnica Timișoara e pe locul 11 în campionat, cu 32 de puncte.

Anda DELIU 06 May. 2020, 18:16 Liga 2
Pe aceeași temă