ASU Poli resimte gustul înfrângerii la Timișoara după 17 meciuri, după eșecul din derby-ul frățesc cu Rapid. Dan Alexa, mulțumit că echipa rămâne pe poziție de play-off: ”Suntem în obiectiv”

Marius ANGHEL 06 Dec. 2020, 17:23 Liga 2

ASU Poli și-a întrerupt în derby-ul cu Rapid (scor 0-2) seria de nouă rezultate pozitive obținute în campionatul Ligii 2 și Cupa României. Totodată, timișorenii au pierdut pentru prima dată în acest sezon pe teren propriu după șapte jocuri, dar au distrus și o serie impresionantă de 17 meciuri fără eșec acasă, care a ținut din vara anului 2019. Au ratat inclusiv șansa de a încheia prima parte a actualei ediții de Liga 2 pe locul 2, la trei puncte de liderul ”FC U” Craiova.

Toate aceste, sub conducerea antrenorul Dan Alexa, cel care a pus presiune și i-a luat în cele din urmă locul lui Octavian Benga, considerând că el e mai pregătit pentru a duce echipa în Liga 1.

ASU Poli, niciun șut pe poartă în derby-ul frățesc cu Rapid. Timișorenii au fost dezavantajați de arbitru

În meciul cu Rapid, derby-ul frățesc, ținând cont că galeriile celor două echipe sunt prietene, ASU Poli nu a avut niciun șut pe poartă. Cele mai mari situații la poarta adversă le-a avut Ioan Mera (79 și 83), care a reluat cu capul din 6 metri peste țintă. Prea puțin pentru o echipă care visează la promovare.

Rapid a deschis scorul din minutul 6, la o reluare a fundașul Alexandru Dandea din 10 metri central, fază la care portarul Hindrich a deviat, dar n-a putut salva. Desprinderea s-a produs înainte de pauză, tot la o reluare a unui fundaș, Radu Crișan (39) de această dată. Portarul a deviat și de această dată, dar tot n-a evita golul care avea să fie și ultimul al partidei de pe Știința.

Rapidiștii au primit un ajutor indirect din partea arbitrul Mihai Amorăriței, care trebuie să-l elimine pe Raul Costin din minutul 3, la 0-0, și să acorde penalty la hențul lui Amir Jorza, în minutul 23, la scorul de 0-1.

Dan Alexa, după înfrângerea cu Rapid: ”Ne-a fost foarte greu să revenim în joc, să ne creăm ocazii”

La final, Dan Alexa a făcut o scurtă caracterizare a meciului, nespunând nimic despre acea eliminare de care trebuia să beneficieze echipa sa sau de acel penalty făcut de Jorza. Până la urmă, frații nu trebuie să se acuze între ei!

”Un joc special, pentru că suntem și înfrățiți cu Rapidul. Din păcate, am început meciul de la 0-1, pe o nesincronizare nu neapărat a fundașilor centrali, ci a tuturor. Apoi am pus presiune, am avut foarte multe lovituri libere, dar, din păcate, cred că am avut peste 20 de cornere, împreună cu lovituri libere din jurul careului, și nu am reușit să înscriem. Apoi a fost, iarăși, un corner, în care, pe o minge respinsă a fost nesincronicare, și am primit golul 2. Și apoi Rapidul s-a apărat, a închis foarte bine spațiile și ne-a fost foarte greu să revenim în joc, să ne creăm ocazii și, atunci când ne-am făcut, am fost neinspirați”, a spus Dan Alexa la microfonul DigiSport, la finalul jocului, unul înaintea căruia a făcut conferință de presă cu patru zile înainte, tocmai pentru a se pregăti intens pentru a câștiga împotriva fostei sale echipe.

”Pentru mine, obiectivul este promovare. Nu retractez”

Antrenorul Politehnicii spune că obiectivul este îndeplinit în acest moment, clasarea pe o poziție de play-off.

”Pentru mine, obiectivul este promovare. Într-adevăr, la început, nimeni nu credea în asta. Suntem pe o poziție de play-off, suntem în obiectiv. Pentru noi e important să ne stabilizăm clubul, pentru că au fost niște probleme și trebuie să lucrăm foarte mult la asta. Timișoara merită o echipă în prima ligă. O încercăm din sezonul ăsta, pentru că e important pentru toată lumea. Nu retractez, chiar dacă astăzi am pierdut. Se mai joacă, sunt multe etape de jucat. Ne-am îndeplinit obiectivul, acela de a fi pe o poziție de play-off în iarnă. Sunt doar dezamăgit că am tratat superficial începutul de joc. Am luat un gol pe care nu trebuia să îl primim, la modul în care a fost luat”, a mai spus Dan Alexa.

”Încercăm să luăm doi-trei jucători maximum. Echipa, jucătorii au făcut un sezon foarte bun”

Până la reluarea campionatului, care se va produce pe finalul lunii februarie, Alexa își dorește schimbări puțin în lotul de jucători. Antrenorul rămâne însă cu ultima impresie, cea a înfrângerii.

”Nu avem un buget foarte mare, să ne permită să aducem jucători de top. Încercăm să luăm doi-trei jucători maximum. Echipa, jucătorii au făcut un sezon foarte bun. Trebuie să îi felicit pentru lucrul ăsta. Le-am spus-o și în vestiar, că îmi pare rău că ultima impresie contează, iar ultima impresie este o înfrângere. Și vreau să felicit Rapidul pentru victoria de astăzi. Avem două luni în care trebuie să lucrăm foarte mult, atât la nivel de club, cât și la nivel de echipă”, a declarat Alexa.

ASU Poli a ajuns pe locul 5, însă încă nu e sigură de această poziție

După acest eșec, ASU Poli pică pe locul 5, cu 24 de puncte, tot atâtea câte are și ocupanta poziției a 4-a, Dunărea Călărași, care are și un meci în minus. Lider e U Craiova 1948 SA cu 30 de puncte.

Cu 26 de puncte acumulate în 14 meciuri jucate în 15 etape, Rapid urcă pe locul 3 în Liga 2, la egalitate cu Viitorul Pandurii, care stă mai bine la golaveraj și e pe poziția a 2-a.

Clasamentul înainte de a se intra în vacanță ar mai putea suferi modificări și între primele șase clasate, fiindcă mai sunt de disputat trei meciuri, dintre care două sunt restanțe, iar două restanțe vor primi verdict la ”masa verde”.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Sebastian Tătaru (Sport Pictures și Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-rapid-derby-fratesc-se-joaca-de-la-ora-1330-pe-modesta-arena-stiinta-dan-alexa-isi-intalneste-fosta-echipa-nicolae-grigore-debuteaza-ca-antrenor-la-giulesteni-19161527

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-grigore-a-debutat-cu-victorie-ca-antrenor-la-rapid-in-derby-ul-fratesc-cu-asu-poli-nu-ne-am-gandit-nicio-secunda-la-alta-varianta-cui-ii-dedica-succesul-de-la-timisoara-19161651

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-ultima-programata-in-2020-liderul-fc-u-craiova-joaca-pe-terenul-lanternei-rosii-pandurii-alte-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-19161189

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-rapidistii-motivati-aparte-inaintea-derby-ului-cu-asu-poli-autorii-suporterii-asa-cum-sustine-clubul-sau-noul-antrenor-nicolae-grigore-19161545

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mos-nicolae-grigore-castigator-cu-rapid-in-derby-ul-cu-politehnica-lui-alexa-timisorenii-replica-palida-fara-sut-pe-poarta-19161713

Marius ANGHEL 06 Dec. 2020, 17:23 Liga 2
Pe aceeași temă