ASU Poli a pierdut cu Rapid după ce a condus aproape tot meciul. Dan Alexa: ”E frustrant.” Ce spune despre lăsarea pe bancă a lui Mera

Anda DELIU 15 Apr. 2021, 20:26 Liga 2

ASU Poli a condus până în minutul 87 în meciul cu Rapid, unul încheiat însă cu 2-1 pentru trupa bucureșteană, care a întors rezultatul.

Dan Alexa a jucat cu trei fundași centrali împotriva fostei sale echipe și l-a lăsat pe bancă pe căpitanul Ioan Mera, o tactică ce a fost pe aproape să dea rezultat, în contextul în care trebuie punctat că și Rapidul a jucat foarte slab.

Alexa spune că elevii săi au făcut greșeli prea mari pe finalul de meci. ”88 de minute în care am jucat aproape perfect, un joc pe care l-am avut în mână. Un meci care ne-a fost la îndemână. Am făcut greșeli impardonabile în ultimele 5 minute și asta este fotbalul. Rapidul are jucători buni care te judecă în momentul în care faci greșeli și cam asta e istoria meciului. E frustrant, pentru că chiar am jucat bine 88 de minute, chiar am avut consistență, determinare, am foarte foarte organizați. Am avut o primă repriză care ne-a aparținut. Dar uite că nu ajunge, pentru că, din păcate, repet, pentru noi era un meci pe care trebuia să-l câștigăm, după aspectul lui”, a declarat Alexa despre joc.

Dan Alexa e la a doua înfrângere consecutivă cu ASU Poli împotriva Rapidului, echipă pe care o antrena în play-off-ul sezonului trecut și rata promovarea. În ultimul meci din 2020, în sezonul regular, giuleștenii câștigau cu 2-0 pe Știința, iar acum s-au impus cu 2-1 pe ”Dan Păltinișanu”.

Ioan Mera, lăsat pe bancă și introdus în ultimele minute

Chiar pe pagina de Facebook a clubului, mulți fani s-au întrebat de ce căpitanul Ion Mera a fost rezervă la acest meci. Alexa a ales să joace cu trei fundași centrali, Scutaru, Bocșan și Coadă.

La un contraatac al lui Hlistei din minutul 35, Coadă a greșit marcajul, dar Alexa a ”driblat” răspunsul despre Mera cu referire la Bocșan, care nu a făcut greșeli.

”Bocșan a jucat foarte bine și am răspuns la întrebare asta”, a punctat Alexa.

  • Ioan Mera (34 de ani), căpitanul echipei timișorene, a fost titular și niciodată schimbat în ultimele două sezoane ale Ligii 2, atunci când a fost apt de joc. În ediția trecută a avut 21 de meciuri, iar în aceasta a avut 19 apariții. Cu cea de azi a ajuns la 20 de meciuri, însă acum a intrat în ultimele zece minute de joc.
Cristian Scutaru a purtat banderola de căpitan a echipei ASU Poli în acest derby cu Rapid.

Antrenorul a precizat că nu a făcut nici schimbări defensive, cu toate că, deși teoretic sunt același post, Casado nu e așa incisiv în atac ca Ignea. ”Nu am făcut nicio mutare defensivă. Din contră, am schimbat post pe post. A ieșit Ignea, a intrat Casado, a intrat Bocșan, a intrat Mera. A ieșit Plazonja”, a mai spus ”Chirurgul”.

ASU Poli, rămasă cu 33 de puncte, e la egalitate perfectă cu FK Csikszereda, pe locurile 5-6, ultimele din play-off. Luni, de la 16:30, timișorenii vor juca la CS Mioveni (38 puncte, locul 3).

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/visul-continua-pentru-rapid-si-mihai-iosif-suntem-fericiti-rapidul-s-a-pornit-giulestenii-au-trei-victorii-consecutive-in-play-off-si-sunt-si-mai-aproape-de-liga-1-19179706

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-intoarce-spectaculos-meciul-cu-poli-care-era-invingatoare-pana-in-minutul-87-giulestenii-revin-pe-primul-loc-in-play-off-19179674

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-fratesc-pe-dan-paltinisanu-asu-poli-si-rapid-joaca-de-la-ora-1630-timisorenii-isi-pot-lua-adio-de-la-locurile-direct-promovabile-giulestenii-vor-din-nou-pe-locul-1-19179599

Anda DELIU 15 Apr. 2021, 20:26 Liga 2
Pe aceeași temă