ASU Poli a confirmat plecarea lui Alexandru Borbei la Lecce. Câți bani primește clubul și prima reacție a tânărului portar după transferul în Italia: ”Cumva, îmi pare rău că am plecat acum”

Anda DELIU 02 Oct. 2020, 12:35 Liga 2
ASU Poli a confirmat plecarea lui Alexandru Borbei la Lecce. Câți bani primește clubul și prima reacție a tânărului portar după transferul în Italia: ”Cumva, îmi pare rău că am plecat acum”

ASU Politehnica a confirmat târziu joi seara, la peste patru zile de când Alexandru Borbei a părăsit țara, plecarea tânărului portar de 17 ani în Italia. Fotbalistul născut la Petrila, în Hunedoara, a semnat cu Lecce, clubul din Serie B.

Mutarea, anunțată în exclusivitate de ProSport și plecarea în Italia, confirmată duminică de Dan Alexa pentru publicația noastră, nu a fost punctată pe canelele oficiale ale clubului. Cei de la Poli au preferat să aștepta semnarea hârtiilor, deși Borbei plecase, evident, cu acceptul clubului.

”Politehnica Timişoara a ajuns la un acord cu clubul italian US Lecce în privinţa transferului tânărului portar Alexandru Borbei. Evoluţiile goalkeeperului crescut în alb-violet au atras atenţia mai multor grupări, atât din ţară, cât şi din străinătate. Alex Borbei (17 ani) a încasat un singur gol în primele cinci etape ale noului sezon al Ligii 2. Deşi ne pare rău că mergem acum pe căi separate, Politehnica nu a refuzat şansa jucătorului de a se dezvolta într-un mediu prielnic. Lecce reprezintă un club de tradiţie din Italia şi a acceptat pretenţiile financiare ale societăţii noastre, care păstrează de asemenea şi procente din următorul potenţial transfer al lui Alex”, a anunțat ASU Politehnica.

Suma de transfer a rămas confidențială la modul public

Borbei a plecat pe mai puțin de 145.000 de euro, cât e grila la un transfer între liga secundă română și cea italiană. Clubul a preferat o sumă mai mică pentru a păstra procente din jucător. Suma exactă a fost transmisă membrilor cotizanți ai clubului.

Alexandru Borbei avea contract de amator, deoarece a refuzat să semneze la 16 ani primul contract de profesionist cu clubul timișorean pentru care a debutat în Liga 2 în 2019, în 14 aprilie, în meciul ASU Poli – Dacia Unirea Brăila 4-0.

Alexandru Borbei: ”Mă leagă multe sentimente de această echipă! Rămân cu un sentiment de nostalgie, cu un ochi râd şi cu unul plâng”

După cinci ani petrecuți la clubul Politehnica Timișoara, Borbei prinde un transfer la care nici nu s-ar fi gândit. „Sincer să spun, nici nu ştiu cum au trecut cinci ani de zile. Rămân cu un sentiment de nostalgie, cu un ochi râd şi cu unul plâng. Am trăit momente foarte frumoase cu generaţia 2003, dar şi alături de seniori. Cumva, îmi pare rău că am plecat acum. Mă leagă multe sentimente de această echipă!”, a spus Alex Borbei înainte de plecarea în Italia, pentru sspolitehnica.ro.

În acest sezon de Liga 2, 2020/2021, Borbei a apărat în toate cele cinci meciuri jucate de ASU Poli. Portarul a mai apărat în trei jocuri pentru prima echipă a timișorenilor în ediția 2018/2019 a ligii secunde.

„Nu ştiu dacă e un secret, eu cred că unitatea grupului a fost cea mai importantă în acest start de sezon. În cazul meu, eu mi-am aşteptat şansa să joc şi am încercat să demonstrez ce pot când am debutat şi când am evoluat acum în noul sezon. Am încercat să-mi fac treaba cât mai bine şi sper că am reuşit acest lucru. E şi meritul fundaşilor, e meritul echipei. Încrederea a venit din partea domnilor antrenori, atât din partea lui Octavian Benga, cât şi a lui Petru Ţurcaş, care mi-a fost antrenor de portari, le mulţumesc pe această cale. Am primit încredere şi din partea grupului şi din partea staff-ului”, a spus tânărul portar despre acest start de sezon bun pe care l-a avut alături de ASU Politehnica, echipă care se află pe locul 2 în clasament după cinci etape.

Borbei a avut și un mesaj tuturor celor care i-au fost alături la Timişoara: „Le doresc multă baftă sezonul acesta colegilor, să ajungă acolo unde le este locul, în prima ligă, chiar şi în cupele europene în viitor. Îmi va fi dor de suporteri, de colegi, chiar de toţi. Şi de juniori, antrenori, de toată lumea!”

Anda DELIU 02 Oct. 2020, 12:35 Liga 2
Pe aceeași temă