Marian Costea, noul președinte al clubului Astra! Unde a mai activat înlocuitorul lui Dănuț Coman

Marius ANGHEL 16 Aug. 2021, 16:51 Liga 2
Marian Costea, noul președinte al clubului Astra! Unde a mai activat înlocuitorul lui Dănuț Coman

Clubul Astra a suferit o serie de modificări în această vară, în urma retrogradării în Liga 2, campionat în care trupa care se antrenează la Ploiești și joacă meciurile considerate pe teren propriu la Giurgiu s-a întors după 12 ani, perioadă în care a câștigat campionatul, Cupa României și Supercupa României.

Începând din această săptămână, Astra are un nou președinte. Este vorba despre Marian Costea.

Marian Costea ocupă locul lăsat vacant la Astra de Dănuț Coman

Postul lăsat vacant de Dănuț Coman, plecat la FC Hermannstdt, altă retrogradată în Liga 2 în această vară, i-a fost dat lui Marian Costea, fost oficial al cluburilor FC Brașov, Dinamo, ”U” Cluj, Ceahlăul, UTA și trecut pentru scurt timp, în perioada anilor ’90, chiar prin curtea Astrei Ploiești.

Acesta a fost numit în funcția de președinte la Astra cu o zi înainte de partida pe care fosta campioană a României o va susține cu Viitorul Pandurii, în etapa a 3-a a Ligii 2, marți, de la ora 18:00, la Giurgiu, pe stadionul ”Marin Anastasovici”.

Astra, ultima în clasamentul Ligii 2 din cauza penalității primite din partea FRF

Costea preia Astra într-o situație foarte dificilă, cu penalități în clasament și litigii pe rolul comisiilor jurisdicționale ale FRF.

Astra are -5 puncte acum în clasament, după ce a început sezonul cu -8, însă runda trecută a reușit să dea lovitura la Miercurea Ciuc, unde a învins-o cu 1-0 pe FK Csiksereda. În prima etapă, Astra a pierdut cu 1-2 meciul de pe teren propriu cu Metaloglobus.

Între meciul de la Miercurea Ciuc și cel cu Viitorul Pandurii, Astra și-a mai pierdut un jucător important, pe portarul Mihai Popa, ajuns la FC Voluntari. Acesta a făcut minuni în poartă contra ciucanilor. În prima etapă a apărat însă Moroz.

Costea, ”reactivat” de UTA în 2018, însă zgornit rapid

Revenind la noul președinte al Astrei, acesta, în iunie 2018, era anunțat de șefii clubului UTA drept noul team-manager al echipei, înainte ca arădenii să-și reia pregătirile pentru noul sezon de Liga 2.

Costea ajunsese la Arad odată cu Marius Stan și a rămas să sprijine clubul și după ce fostul campion cu Oțelul nu a ajuns la o înțelegere cu primarul Gheorghe Falcă.

La Dinamo, Marian Costea a ocupat funcții în conducere înainte de Revoluție, în perioada în care clubul era condus de Vasile Ianul, dar și la începutul perioadei în care echipa a fost preluată de Ionuț Negoiță.

Aventura sa la UTA nu a durat însă prea mult, după ce conducătorii clubului i-a arătat ușa din spate. Costea promisese că aduce sponsori, printre care un belgian care să asigure un venit de 1,5 milioane de euro, însă nu a realizat nimic.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astra-a-mai-ramas-fara-un-fotbalist-important-portarul-mihai-popa-a-acceptat-oferta-din-liga-1-si-a-fost-prezentat-19195637

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-3-de-la-ora-1100-se-joaca-la-brasov-dej-chiajna-si-avrig-steaua-dacia-unirea-incepe-de-la-ora-1130-19195905

Marius ANGHEL 16 Aug. 2021, 16:51 Liga 2
Pe aceeași temă