Arbitrii delegați la meciurile care pun punct play-off-ului Ligii 2, stabilesc a doua promovată și echipele care merg în barajele pentru accederea în SuperLigă

Marius ANGHEL 20 May. 2023, 16:52 Liga 2
Arbitrii delegați la meciurile care pun punct play-off-ului Ligii 2, stabilesc a doua promovată și echipele care merg în barajele pentru accederea în SuperLigă

Ultima etapă a play-off-ului Ligii 2 are loc duminică, de la ora 13:00, iar toate cele trei meciuri care au loc la Iași, București și Galați au miză. În funcție de rezultatele înregistrate se pot produce modificări în clasament între clasatele actuale pe locurile 3 și 4, respectiv 5 și 6.

Până la startul partidelor sunt mai puțin de 24 de ore rămase, astfel că, în această situație, Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) a dezvăluit arbitrii delegați la aceste jocuri.

Una dintre SC Oțelul și Dinamo promovează direct, alta merge la barajul cu Argeșul. Gloria Buzău și Unirea Dej sunt în lupta pentru barajul cu UTA

Înainte de desfășurarea rundei a 10-a, ultima din play-off, Poli Iași și Steaua și-au asigurat locul 1, respectiv locul 2 în clasament. Moldovenii promovează în SuperLigă și vor primi trofeul Ligii 2, în timp ce echipa din Ghencea nu poate urca în elită din cauza formei sale juridice, astfel că locul al doilea direct promovabil va fi luat de următoarea clasată.

Pentru locul 3 se luptă de la distanță SC Oțelul Galați și Dinamo, aflate la egalitate de puncte înaintea ultimei etape.

SC Oțelul este la mâna sa pentru a termina pe locul 3 și a promova, în caz de egalitate și la final cu Dinamo având de partea sa primul criteriu de departajare, numărul de puncte avut la încheierea sezonului regular, 36 față de 31. Cine termină pe 4 va juca barajul de promovare/menținere cu Campionii FC Argeș (locul 8 în play-out-ul primei ligi).

În schimb, lupta pentru locul 5, al doilea care duce la baraj de promovare, se dă între Gloria Buzău și Unirea Dej. Echipa din Buzău are două puncte în față, astfel că este favorită să termine pe această poziție care duce la barajul cu ocupanta locului 7 în play-out-ul primei ligi, UTA Arad. Și Unirea Dej are șanse matematice, însă despre această echipă se zvonește că nu a primit licența pentru prima ligă, astfel că, în această situație, degeaba ar termina pe locul 5, fiindcă tot Gloria va merge la baraj. FRF nu a comunicat însă nimic public despre acest lucru, astfel că totul rămâne la nivel de zvon.

Ionuţ Coza arbitrează SC Oțelul Galați – Unirea Dej

SC Oțelul are nevoie de o victorie pentru a promova direct, fără a depinde de alt rezultat. Poate promova și în cazul în care ar remiza acasă sau ar pierde cu Unirea Dej, dar va avea nevoie de același rezultat și din partea celor de la Dinamo. Și Unirea Dej are obiectiv pentru care să lupte, să termine pe locul 5.

Partida de la Galați va fi arbitrată de centralul Ionuţ Coza (Cernica – Ilfov) și de asistenții Alexandru Filip (Constanţa) și Doru Zamfir (Slatina). Arbitru de rezervă este Andrei Baciu (Botoşani). Observator de arbitri este Bogdan Zanfirescu (Botoşani), iar delegat de joc este Lucian Cîrjă (Constanţa).

Coza și Filip sunt arbitri din lotul de primă ligă, iar Zamfir este din cel de liga secundă.

Coza a arbitrat în acest sezon în 14 meciuri, 12 din prima ligă și două din Liga 2: Unirea Slobozia – Steaua 2-2 și Poli Iași – SC Oțelul 2-0. În urma partidei arbitrate la Iași, Poli a promovat matematic în SuperLigă, lucru care se poate întâmpla și acum, la Galați, în cazul Oțelului.

Arbitrul Ionuț Coza va conduce partida SC Oțelul Galați – Unirea Dej. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Cătălin Buși conduce Poli Iași – Dinamo

La Iași, pe ”Emil Alexandrescu”, Dinamo speră să obțină ea un rezultat care să-i aducă poziția a treia, însă are nevoie și de ajutorul Unirii Dej. Echipa lui Ovidiu Burcă nu va avea un joc ușor, fiindcă va întâlni o echipă care va încerca să termine play-off-ul fără să piardă.

Partida dintre Poli Iași și Dinamo va fi arbitrată de centralul Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea) și de asistenții Erchian Ionus (Medgidia) și Cosmin Bojan (Târgu Mureş). Arbitru de rezervă este Dragoș Ionuț Țurcanu (Piatra Neamţ). Observator de arbitri este Zoltan Tamaş (Odorheiu Secuiesc), în timp ce delegat de joc a fost ales Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

Doar Buși apare în lotul de primă ligă al arbitrilor, conform site-ului CCA, iar Ionus și Bojan sunt din cele de Liga 2.

Totuși, Cătălin Buși a condus 21 de jocuri în acest sezon și nici măcar unul nu a fost în prima ligă. 10 au fost în Liga 2, 9 în Liga 3 și 2 în Cupa României. Din cele zece din eșalonul secund, a condus-o pe Poli Iași în trei dintre ele (2-1 la Dej în sezonul regular, 3-1 la Poli Timișoara, 2-1 la Galați în play-off), iar pe Dinamo, tot în trei partide (1-0 cu Slobozia, 0-0 la FK Miercurea Ciuc și 3-0 la Dej în play-off).

Cătălin Buși va arbitra meciul Poli Iași – Dinamo. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Sorin Vădana, la centrul jocului Steaua – Gloria Buzău

În fine, la București, Steaua nu mai are nicio miză, fiindcă și-a asigurat locul 2 și nici nu mai poate urca și nici coborî în clasament. Va avea, însă, Gloria Buzău, care trebuie să câștige pentru a fi sigură de locul 5, de baraj.

Partida programată pe stadionul Steaua va fi arbitrată de centralul Sorin Vădana (Cluj-Napoca) și de asistenții Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Răzvan Claudiu Tudor (Craiova). Arbitru de rezervă este Gellert Feleki (Odorheiu Secuiesc), iar observator de arbitri este Gheorghe Moise (Bucureşti). Delegatul jocului a fost pus Horaţiu Stănescu (Craiova).

Vădana face parte din lotul arbitrilor pentru liga secundă, la fel și asistentul Tudor, Ghiciulescu este în cel de primă ligă.

Vădana a arbitrat în acest sezon în 22 meciuri în diverse competiții organizate de FRF. În Liga 2 a condus doar 7 jocuri, fără a fi la centrul vreunuia în care să evolueze Steaua sau Gloria Buzău.

Arbitrul central Sorin Vădana va conduce jocul Steaua – Gloria Buzău. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
  • Toate cele trei partide din play-off pe poți urmări în format LIVE-TEXT pe Liga2.ro.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-metaloglobus-se-joaca-de-la-ora-1100-pierzatoarea-retrogradeaza-in-liga-3-in-turul-barajului-de-mentinere-in-liga-2-echipele-au-fost-egale-19271759

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-intalneste-unirea-dej-in-ultima-runda-din-play-off-19271789

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-este-a-doua-echipa-retrogradata-in-liga-2-uta-arad-si-campionii-fc-arges-vor-juca-barajul-de-mentinere-promovare-in-superliga-19271645

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-a-decis-cand-stabileste-ordinea-disputarii-jocurilor-de-baraj-pentru-mentinerea-promovarea-in-superliga-respectiv-pentru-promovarea-in-liga-2-19271559

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-a-asigurat-matematic-locul-2-in-play-off-ul-ligii-2-dar-nu-poate-promova-cand-are-loc-ultima-etapa-si-calculele-pentru-ocuparea-pozitie-secunde-direct-promovabile-si-a-celor-doua-locuri-de-19271344

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-fost-spectacol-in-copou-poli-iasi-a-obtinut-o-victorie-entuziasmanta-in-fata-stelei-si-si-a-asigurat-titlul-de-campioana-a-ligii-2-in-acest-sezon-video-cu-momentele-de-bucurie-de-la-final-19270236

Marius ANGHEL 20 May. 2023, 16:52 Liga 2
Pe aceeași temă