Andrei Prepeliță nu înțelegea de ce coechipierii săi se bucurau la finalul meciului cu UTA: ”Sărea toată lumea! Pe margine erau fețe plecate și după aia i-am văzut pe băieții ăștia că erau să cadă de pe tribuna oficială.” Ce a decis în privința carierei sale și mesajul sincer către suporterii piteșteni | VIDEO

Marius ANGHEL 03 Aug. 2020, 11:53 Liga 2

Campionii FC Argeș a promovat în Liga 1 la finalul meciului încheiat la egalitate cu UTA, scor 1-1, pe teren propriu, pe stadionul ”Nicolae Dobrin”, iar Piteștiul revine în elita fotbalului românesc după o pauză de 13 ani.

Performanța i se datorează în mare parte jucătorilor și staffului tehnic, însă și adversarelor Petrolul și Rapid, care în ultima etapă a play-off-ului au câștigat cu CS Mioveni (2-1), respectiv remizat cu Turris Oltul (1-1), giuleștenii marcând chiar în minutul 90+7. Fără aceste rezultate, trupa alb-violetă n-ar fi încheiat sezonul pe locul 2 direct promovabil, fiindcă nu au putut câștiga meciul decisiv cu arădenii, care le-ar fi asigurat accederea în Liga 1 fără să mai depindă de celelalte rezultate.

Fluierul final al partidei din Trivale a adus extaz pe teren pentru ambele echipe. Argeșul se bucura în propria jumătate pentru clasarea pe locul 2 și accederea în Liga 1, în timp ce jucătorii UTA-ei erau ”în al nouălea cer” în jumătatea lor de teren.

După decernarea trofeului de campioană a Ligii 2 pentru UTA și după ce spiritele s-au mai calmat la stadion, cel mai experimentat jucător al echipei Campionii FC Argeș a vorbit, pe gazon, într-un interviu acordat pentru site-ul oficial al clubului său. Andrei Prepeliță (34 de ani) a fost integralist în jocul cu arădenii și a vorbit despre performanța pe care a reușit-o alături de echipa care l-a lansat în fotbalul mare, ce urmează pentru cariera sa, dar a avut un mesaj sincer și pentru suporterii piteșteni.

Andrei Prepeliță continuă cu Argeșul și în Liga 1, în ciuda problemelor medicale: ”Trei din patru medici mi-au zis să nu mai continui. Familia îmi spune că sunt nebun. Îmi e greu să mă retrag”

Odată cu obținerea promovării în Liga 1, contractul lui Andrei Prepeliță cu Campionii FC Argeș a fost prelungit pe încă un an. Experimentatul mijlocaș, campion de trei ori cu FCSB, se gândea să se retragă dacă obiectivul nu ar fi fost îndeplinit, însă în această situație îi e greu să ia decizia de a nu continua, mai ales că atunci când a acceptat oferta de a reveni la Pitești își propusese să joacă din nou în prima ligă.

”În minutul 90+5 eram lăsat de fotbal (n.r. – referitor la faptul că în acel minut în Regie conducea Turris Oltul pe Rapid, iar teleormănenii erau pe locul 2 direct promovabil, în timp ce Argeșul era pe locul 3, de baraj). Dar s-au schimbat datele problemei, am promovat și mai am un an de contract. Aveam stipulat asta. Bine, eu cu gândul ăsta am venit, de promovare, și că e FC Argeș, echipa care m-a dat în fotbalul mare. Altfel nu jucam niciodată la Liga 2. Dar, mă bucur, a fost e experiență bună, băieți buni, echipă bună, o echipă unită. Cred că am avut tăria grupului și împreună cu Mister și cu toată lumea din conducere am făcut o treabă bună. Puteam să ne facem drumul și mai ușor, dar, după cum ați văzut, toate meciurile au fost echilibrate, nimeni nu știam, bătea pe ăia, apoi se schimba. A fost o luptă foarte crâncenă”, a spus Prepeliță, care e făcut ”nebun” de familie fiindcă vrea să continue să joace, în ciuda recomandărilor medicilor, și nu știe ce va face după ce va renunța la cariera de fotbalist: ”Eu mă simt bine fizic. Joc toate meciurile, toate cele 90 de minute. De multe ori m-am accidentat și mi s-a spus că dacă rămâneam în teren… dar au fost probleme mai grave. Chiar am trecut în iarnă peste o accidentare mai gravă, la coloana vertebrală. Trei din patru medici mi-au zis să nu mai continui. Familia îmi spune că sunt nebun, dar am făcut-o pentru băieții ăștia care sunt pe lângă mine, copiii ăștia care au acum șansa să promoveze și ei. Așa, atmosfera la fotbal este frumoasă. Am fost plecat toată viața de acasă și îmi e greu să mă retrag. Așa, din gură, da, ne retragem, dar când e să stai două săptămâni acasă nu mai știi pe unde să te duci.”

Andrei Prepeliță a semnat cu echipa Campionii FC Argeș în vara trecută și în acest sezon de Liga 2 a evoluat în 17 meciuri, în 16 ca titular, de cinci ori fiind înlocuit, și a marcat două goluri. În cariera sa a mai jucat pentru FC Argeș, U Craiova, FCSB, Ludogoreț Razgrad (Bulgaria), Rostov (Rusia) și Concordia Chiajna. În acest play-off a început de fiecare dată ca titular și a fost integralist cu Petrolul, în care a și marcat golul de 1-1 în victoria cu 2-1, și cu UTA.

”Întrebam pe margine dacă e bine, după aia vedeam fețe plecate și după aia i-am văzut pe băieții ăstia că erau să cadă de pe tribuna oficială”

Prepeliță a explicat cu umor și momentele de final, când a văzut pe toată lumea bucurându-se și nu știa dacă promovarea e sigură.

”Nici nu știam cum arată clasamentul. Am văzut că se bucurau pe aici, sărea toată lumea. Am întrebat pe fiecare: «E sigur, nu e sigur? E sigură, să știu care e treaba.» «Păi așa zice ăla, așa zice ăla.» «Domnule, e sigur sau nu e.» «Da, e sigur!» Păi dacă e sigur, atunci am făcut o treabă bună și asta a fost. În timpul meciului nu m-am gândit, sincer. Întrebam pe margine dacă e bine, după aia vedeam fețe plecate și după aia i-am văzut pe băieții ăștia că erau să cadă de pe tribuna oficială”, a spus Prepeliță cum a trăit minute de final, când promovarea nu era sigură până când Rapid a egalat în minutul 90+7 în meciul din Regie cu Turris Oltul.

Andrei Prepeliță, căpitanul Campionii FC Argeș, a oferit trofeul de campioană a Ligii 2 căpitanului echipei UTA, Ciprian Rus, la finalul meciului din Trivale. Foto: Viorel Musca

Andrei Prepeliță, mesaj către suporterii din Pitești: ”Pe toți îi aud că vorbesc de alte echipe. Aș vrea să-i văd acum mai aproape de echipă, și să își dea și ei seama că FC Argeș este un club mare”

Andrei Prepeliță și-a spus și nemulțumirea față de suporterii locali, care au uitat că locuiesc într-un oraș care a dat o campioană, mulți jucători importanți în fotbalul românesc și care și-au îndreptat mai degrabă atenția către alte echipe.

”Ne bucurăm. Am făcut o bucurie și suporterilor. Piteștiul e… poate mulți au uitat că stau în Pitești și că în Pitești a existat o echipă mare și e o echipă de tradiție. Pe toți îi aud că vorbesc de alte echipe. Aș vrea să-i văd acum mai aproape de echipă, și să își dea și ei seama că FC Argeș este un club mare, un club care merită să fie în Liga 1, cu tradiție mare. De aici au plecat jucători… nu știu, dar cred că cei mai mari din țara asta. Exceptându-l pe Hagi: Mutu, nea Gică (n.r. – Nicolae Dobrin) și mulți alții, care au plecat pe bani mult, la echipe bune și au făcut performanțe”, și-a spus nemulțumirea mijlocașul Argeșului.

Campionii FC Argeș, fotografia de grup de la finalul meciului cu UTA, după obținerea promovării în Liga 1. Foto: Fotbal Club Argeș Pitești

Cu 27 de puncte acumulate la finalul play-off-ului, Campionii FC Argeș se clasează pe locul 2 direct promovabil și merge la braț în Liga 1 cu UTA, campioană a acestei ediții, care are 30 de puncte. CS Mioveni încheie pe locul 3, de baraj de promovare, tot cu 27 de puncte, însă cu dezavantajul față de piteșteni că a începe turneul cu rotunjire de puncte. Pe ultimele trei locuri s-au situat Turris Oltul Turnu Măgurele (26 puncte), Petrolul Ploiești și Rapid (ambele cu câte 25 de puncte, însă giuleștenii au beneficiat de rotunjire).

Interviul cu Andrei Prepeliță de la finalul meciului:

Publicată de Fotbal Club Arges Pitesti pe Duminică, 2 august 2020

Momente de bucurie ale echipei Campionii FC Argeș la finalul meciului cu UTA:

Publicată de Fotbal Club Arges Pitesti pe Duminică, 2 august 2020

Foto și video: Fotbal Club Argeș Pitești

Marius ANGHEL 03 Aug. 2020, 11:53 Liga 2
Pe aceeași temă