Amicalul Politehnicii Iași cu bosniacii de la FK Sarajevo, suspendat după doar 21 de minute după ce jucătorii au sărit la bătaie. Reacțiile celor două cluburi

Narcis POHOAȚĂ 15 Feb. 2023, 23:35 Liga 2
Amicalul Politehnicii Iași cu bosniacii de la FK Sarajevo, suspendat după doar 21 de minute după ce jucătorii au sărit la bătaie. Reacțiile celor două cluburi

Ultimul meci în cantonamentul din Antalya al Politehnicii Iași, programat miercuri, la prânz, a durat doar 21 de minute!

Partida cu FK Sarajevo, locul 5 în prima ligă din Bosnia-Herțegovina, a fost întreruptă aproape de jumătatea primei reprize, după o încăierare generală și suspendată ulterior definitiv.

Meci suspendat în minutul 21, la scorul de 1-0 pentru Poli Iași

Poli Iași era în avantaj în momentul întreruperii meciului, Cătălin Itu marcând în minutul 7, din pasa lui Cătălin Hlistei.

În minutul 21, jucătorii celor două echipe s-au încăierat pe teren, iar partida a fost întreruptă definitiv.

”Meciul Poli Iași – FK Sarajevo a fost întrerupt, în minutul 21, în urma unui moment tensionat între jucătorii celor două echipe. Scorul era 1-0 pentru echipa noastră prin golul marcat de Itu în minutul 7 din pasa lui Hlistei. Pentru a nu risca accidentări, oficialii clubului nostru au decis ca meciul să nu mai fie continuat”, a fost prima explicație oferită de către clubul ieșean, la scurt timp după întrerupere.

De cealaltă parte, clubul bosniac a anunțat pe pagina de socializare că meciul a fost întrerupt după 17 minute, după un fault dur al ieșenilor și o atitudine nesportivă a echipei din Copou. ”După un fault dur împotriva unui jucător de-al nostru și o atitudine nesportivă asupra băncii noastre, jocul a fost oprit în minutul 17”, a fost versiunea celor de la FK Sarajevo.

Antrenorul Leo Grozavu a început meciul cu formula: Jankov – Kouadio, Fl. Plămadă, Katanec, Finica – Vașvari, Itu, Fr. Cristea – Musi, Harrison, Hlistei.

Cornel Șfaițer: ”A fost un meleu și am decis să nu mai continuăm, pentru a nu risca”

După meci, președintele Cornel Șfaițer a precizat că s-a creat un meleu între jucători, în urma unui fault de joc, iar ieșenii au decis să nu mai continue, pentru a nu risca accidentări pe fondul tensiunii din teren.

”Păcat pentru acest ultim joc, pentru că Leo Grozavu a trimis în teren o echipă din care unii jucători probabil vor fi pe teren la primul joc, cu Șelimbăr. Am început bine jocul, chiar în minutul 1 Hlistei a avut o oportunitate mare de a marca, după care Itu a marcat un gol foarte frumos. Apoi a fost un meleu acolo, la un fault la Plămadă cu un adversar și s-a creat ce s-a creat. Păcat că nu am continuat jocul, dar am luat decizia împreună să nu mai riscăm eventuale accidentări, pentru că erau tensiuni”, a transmis de la fața locului președintele CD al Politehnicii Iași, Cornel Șfaițer.

La rândul său, antrenorul Leo Grozavu a declarat: ”Un eveniment care nu trebuia să se întâmple, dar la final de cantonament se întâmplă și astfel de lucruri. Mai puțin din partea noastră, pentru că a fost o ieșire în decor a adversarilor noștri și atunci, de comun acord cu conducerea, cu stafful celor cu care am jucat, am hotărât să ne oprim, pentru că e mai bine așa. Era ultimul joc, oricum ne-am făcut treaba din punct de vedere al amicalelor, am jucat cele patru, m-aș fi bucurat dacă reușeam să jucăm și astăzi. Nu voiam să riscăm nimic, pentru că avem deja două-trei accidentări.”

Poli Iași revine acasă joi

Joi, 16 februarie, delegația ieșeană va reveni în țară, după zece zile de cantonament.

În afara partidei întrerupte cu FK Sarajevo, Poli a disputat alte patru meciuri amicale în Turcia. Elevii lui Leo Grozavu au înregistrat două victorii, 3-1 cu Jedinstvo Ub (liga secundă din Serbia) și 2-0 cu FC 08 Homburg Saar (liga a patra din Germania), o remiză cu rezervele celor de la Nordsjaelland (prima ligă din Danemarca), scor 1-1, și un eșec, 0-2 cu Dinamo Kiev (prima ligă din Ucraina).

Înaintea plecării în Turcia, Poli a disputat alte cinci meciuri amicale: 2-4 cu Bucovina Rădăuți, 1-1 cu FC Bălți, 1-1 cu Zimbru Chișinău, 2-0 cu Ceahlăul Piatra Neamț și 3-1 cu Foresta Suceava.

Golul marcat de Cătălin Itu:

Reacții Leo Grozavu și Cornel Șfaițer:

Foto și video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primul-test-fara-gol-primit-in-antalya-poli-iasi-a-invins-din-faze-fixe-o-echipa-din-germania-19260460

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-multumit-de-evolutia-jucatorilor-sai-in-esecul-cu-dinamo-kiev-am-vazut-multe-plusuri-moldovenii-l-au-invitat-din-nou-pe-mircea-lucescu-in-copou-19260376

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-pierdut-amicalul-de-lux-cu-dinamo-kiev-moldovenii-au-ratat-cateva-mari-ocazii-intre-care-si-o-bara-dar-puteau-primi-si-mai-multe-goluri-19260346

Narcis POHOAȚĂ 15 Feb. 2023, 23:35 Liga 2
Pe aceeași temă