Alin Minteuan se gândește să-și dea demisia de la CSM Reșița. Umilința cu Fotbal Comuna Recea poate fi echivalentul ultimului meci: ”Jucători nu poți să aduci, probabil va fi o singură soluție”

Răzvan STÎNGĂ 20 Mar. 2021, 15:37 Liga 2

Alin Minteuan, antrenorul echipei CSM Reșița, se gândește să își dea demisia după eșecul rușinos din etapa a 20-a a Ligii 2, 0-6 în deplasare la Fotbal Comuna Recea. Va discuta cu președintele Cristian Bobar, lucru recunoscut imediat la finalul meciului, pentru că nu simte că mai poate aduce îmbunătățiri și că poate scoate echipa din această situație.

CSM Reșița a abordat partida de la Recea la victorie, dar a fost învinsă de o manieră clară, care va duce, foarte probabil, la ceva schimbări. Asta a evidențiat Alin Minteuan la final, mai ales că în acest moment o modificare semnificativă a lotului e imposibilă.

Alin Minteuan, după înfrângerea de la Recea: ”O să discut și cu conducătorii și vom vedea ce vom face” 

Antrenorul Alin Minteuan a catalogat prestația echipei sale în Maramureș ca fiind una rușinoasă, iar greșelile pe care a încercat să le regleze încă din perioada de iarnă se repetă de la etapă la etapă și sunt din ce în ce mai prezente în jocul Reșiței. Așa se face că echipa a ajuns să se gândească la faptul că poate fi una dintre pretendetele cu șanse mari la retrogradare.

Minteuan a observat traiectoria după care se duce totul încă de la primul meci al anului, după cum a punctat după 0-6 cu Fotbal Comuna Recea, dar încercările sale de a remedia problemele au rămas fără rezultate, ba chiar din contră, ele devin din ce în ce mai evidente.

”O înfrângere rușinoasă! Felicitări băieților de la Recea pentru atitudine și modul în care s-au dăruit pentru a câștiga fiecare meci. Știam lucrul acesta, le-am spus și băieților mei că Recea se sacrifică foarte mult pentru fiecare victorie, a făcut-o și azi și pe merit au câștigat, până la urmă scorul nu mai are importanță. Pentru noi este rușinos, este rușinos de la începutul acestui mini-retur, nu reușim să ne revenim nicicum, probabil va trebui făcută o schimbare, clar că jucători nu poți să aduci în acest moment deci probabil va fi o singură soluție.

Dar vom vedea, o să discut și cu conducătorii și vom vedea ce vom face, pentru că în ritmul acesta ne ducem rău de tot. Întotdeauna contează primul gol, problema e că noi la fiecare meci luăm gol de genul acesta. Am cerut concentrare, determinare, atitudine, dar din păcate rămân doar la statutul de vorbe, faptele cam puține. Calitate individuală la jucători există, dar, din păcate, cea colectivă, nu.

E clar că unele greșeli ne fac în permanență să începem de la 0-1, nicicum nu reușim să depășim acest lucru. Până și astăzi am greșit la fel, bine, au fost multe situații în care adversarul ne-a fost net superior. Problema e nu că nu marcăm gol, problema e că luăm gol, o echipă care primește gol trebuie să aibă individualități foarte mari ca să revină.

E o situație grea, foarte grea, și am anticipat-o de la primul meci, de la Csikszereda. N-am fost suficient de băgat în seamă, acum consecințele sunt cele pe care le vedeți”, a declarat Alin Minteuan, citat de Radio Reșița.

Fotbal Comuna Recea e echipa care a mai pus într-o astfel de situație, a schimbării antrenorului, și un alt club din Liga 2. ”Principalul” Universității Cluj, Costel Enache, declara după 0-1 cu maramureșenii că este pregătit să lase locul liber și făcea anumite aluzii la anumiți conducători ai propriului club. Amenințările lui Enache nu s-au concretizat, pentru că este în continuare antrenoul ardelenilor.

CSM Reșița, din ce în ce mai jos în clasamentul Ligii 2

În meciul Recea – Reșița, pentru maramureșeni au marcat Alin Burdeț (2), Marius Coman (36, 53), Alexandru Mărieș (62), Adrian Micaș (82) și Paul Batin (90).

Eșecul de la Recea este ultimul dintr-o lungă serie negativă pentru CSM Reșița, care n-a mai câștigat în Liga 2 din ultima etapă a anului trecut. În 2021 a luat doar un punct, după 1-1 cu CSM Slatina, în rest a adunat eșecuri pe linie.

A mai pierdut cu FK Csikszereda, 0-2, Dunărea Călărași, 0-1, Viitorul Pandurii, 1-2.

Echipa lui Alin Minteuan e pe locul 17 în Liga 2, cu 19 puncte în 18 partide la fel ca Ripensia, care are un golaveraj mai bun. Sub ele mai sunt doar CSM Slatina, 15 puncte, Aerostar Bacău, 10 puncte, și Pandurii, 10 puncte.

În ultima etapă din sezonul regular, Reșița joacă pe teren propriu cu ”FC U” Craiova.

Foto: Sebastian Tătaru (Mediafax Foto) și Daniel Pop (Jurnal Maramureș)

Răzvan STÎNGĂ 20 Mar. 2021, 15:37 Liga 2
Pe aceeași temă