Alexandru Pelici, 500 de meciuri ca antrenor! ”Am simțit o bucurie mare. Contează foarte mult această bornă, e un număr destul de mare de jocuri ca principal”

Silviu MIHAI 19 Apr. 2021, 14:12 Liga 2
Alexandru Pelici, 500 de meciuri ca antrenor! ”Am simțit o bucurie mare. Contează foarte mult această bornă, e un număr destul de mare de jocuri ca principal”

Alexandru Pelici (47 de ani), antrenorul echipei CS Mioveni, a bifat, etapa trecută, a 3-a a play-off-ului Ligii 2, ediția 2020/2021, o bornă importantă în cariera sa: meciul 500 de când a debutat ca antrenor principal. Partida jubiliară a fost Dunărea Călărași – CS Mioveni 1-5.

Pelici este născut la dat de 10 ianuarie 1974 și, după ce a jucat fotbal la Progresul Timișoara, Poli Timișoara, CSM Reșița și Unirea Alba Iulia, în 2002 a debutat ca antrenor principal la Alba Iulia, cu o victorie în deplasare la Mediaș. Avea 28 de ani, iar de atunci și până acum a continuat ca antrenor principal, și secund pentru o foarte scurtă perioadă, în Liga 2 și Liga 1 (7 meciuri), adunând 500 de meciuri pe banca echipelor: Unirea Alba Iulia, FCM Reșița, Forex Brașov, Arieșul Turda, CSM Școlar Reșița, Voița Sibiu, FCM Târgu Mureș, Voința Sibiu, CSM Râmnicu Vâlcea, Metalul Reșița, FC Brașov, FC Bihor Oradea, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Mioveni, FC Hermannstat, Ripensia Timișoara, CSM Reșița și acum din nou CS Mioveni.

Alexandru Pelici, 500 de meciuri ca antrenor: ”Am simțit o bucurie mare”

”La meciul de la Călărași am simțit o bucurie mare, mai ales că a fost și o victorie a echipei. Contează foarte mult această bornă, e un număr destul de mare de jocuri ca principal, în Liga 1 și Liga 2, mai mult la Liga 2… Am debutat, era fără licență atunci, la Alba Iulia, într-un meci la Gaz Metan, în Divizia B, câștigat cu 1-0 sau 2-1. Unul dintre goluri l-a dat Kovacs fostul meu coleg de la Timișoara. Era în returul campionatului 2001/2002. Aveam 28 de ani. Plecase Șunda la Zlatna, eram și jucător la echipă și secund și conducerea m-a lăsat pe mine că continuu până în vară. Apoi am fost din nou secund și am și promovat în anul următor. După ce am debutat ca antrenor am mai jucat, dar apoi nu am am intrat pe teren. După ce a plecat din nou Șunda, la CFR de data asta, am condus tot eu echipa și de atunci am fost aproape numai principal, cu excepția unei mici perioade când am fost secundul lui Roșca la Reșița”, a spus, citat de Curierul zilei, Alexandru Pelici după ce a bifat meciul cu numărul 500 în cariera de antrenor.

  • Cele mai importante realizări în cariera de antrenor principal le are cu echipele Voința Sibiu și FC Hermannstadt, pe care le-a promovat în Liga 1. Și cu Unirea Alba Iulia a reușit promovarea în prima ligă, însă era antrenor secund.

Pelici poate promova și cu CS Mioveni în acest sezon

Pelici a început sezonul 2020/2021 ca antrenor la CSM Reșița. După despărțire, produsă după etapa a 8-a, a revenit la CS Mioveni în timpul turul, în al doilea său mandat la echipa argeșeană. La finalul sezonului regular inedit, doar cu meciuri tur, a reușit o clasare pe locul 3 cu CS Mioveni și o calificare în play-off, acolo unde se află tot pe locul 3 după primele trei etape, la patru puncte de locurile promovabile direct.

Astăzi, CS Mioveni joacă pe teren propriu, de la ora 16:00, cu ASU Politehnica Timișoara (locul 5, 33 puncte), în etapa a 4-a a play-off-ului Ligii 2.

Foto: Gheorghe Flușter și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-patru-meciuri-din-play-out-incep-la-ora-1100-la-constanta-bucuresti-resita-si-bacau-19179835

Silviu MIHAI 19 Apr. 2021, 14:12 Liga 2
Pe aceeași temă