Alexandru Musi, prima reacție după ce a semnat cu Poli Iași: ”E un pas înainte pentru mine. Sper să mai rămân dacă promovăm.” De ce a refuzat SC Oțelul și Unirea Slobozia

Narcis POHOAȚĂ 29 Dec. 2022, 16:28 Liga 2
Alexandru Musi, prima reacție după ce a semnat cu Poli Iași: ”E un pas înainte pentru mine. Sper să mai rămân dacă promovăm.” De ce a refuzat SC Oțelul și Unirea Slobozia

Alexandru Musi (18 ani) este primul jucător achiziționat de Politehnica Iași în această iarnă.

Tânărul mijlocaș ofensiv a semnat un contract până în vară, mergând în Copou sub formă de împrumut de la FCSB, echipă la care a prins foarte puține minute în acest sezon.

Alexandru Musi, despre trecerea sa de la FCSB la Poli Iași: ”E un pas înainte pentru mine”

Chiar dacă postul său de bază este de atacant stânga, acolo unde titular la Iași este chiar golgheterul echipei Cătălin Hlistei (4 goluri), Alexandru Musi poate evolua atât în centru, cât și în flancul drept, având avantajul de a fi eligibil și pentru regula ”under” impusă de FRF.

Cu toate că a lăsat echipa de care aparține pe locul 3 în SuperLigă, cu pretenții la titlu, pentru a doua clasată din Liga 2, Musi consideră că acest pas făcut spre Copou îl poate ajuta mult mai mult în carieră decât stând rezervă în primul eșalon. Este un pas în față mai ales că el era utilizat mai mult la echipa secundă a FCSB-ului, în Liga 3.

”Pentru mine este mai important să vin să joc la o echipă din Liga a 2-a, care trage la promovare, decât să stau rezervă în Liga 1. Am nevoie de meciuri, să prind experiență cât mai mare, de aceea cred că venirea la Poli Iași este un pas înainte pentru mine. Am venit să joc, să ajut echipa să promoveze. Vreau să joc fotbal, nu să stau rezervă. La FCSB era o concurență foarte mare, cu Cordea, Tavi Popescu, Coman, era greu să mă impun. Nu prea am jucat și era important pentru mine să merg să joc, pentru a prinde experiență”, a declarat, la Radio HIT Iași, Alexandru Musi, noua achiziție a Politehnicii Iași.

Acesta a spus chiar că și-ar dori să continue la Iași în cazul în care echipa din Copou va promova anul viitor: ”Sper să joc cât mai mult, iar Poli Iași să fie o rampă de lansare pentru mine și să ajung și la loturile naționale. Îmi doresc să fiu sănătos, să am cât mai multe reușite la Politehnica, să înscriu cât mai multe goluri. Și sper să mai rămân la Iași dacă promovăm în SuperLigă.”

Motivul pentru care a ales Iașiul în detrimentul celor de la SC Oțelul și Unirea Slobozia

Tânărul mijlocaș ajuns în Copou de la FCSB a confirmat faptul că a mai avut două oferte din eșalonul secund, de la contracandidate ale Iașiului la play-off. Și a explicat motivul pentru care a ales oferta Politehnicii.

”A fost și alegerea clubului să plec, dar și a mea, pentru că îmi doream să joc mai mult. Au fost trei oferte de la echipe din Liga a 2-a și eu am ales Poli Iași. Pentru că este o echipă de tradiție, care a jucat mai mult în Liga 1, pentru faptul că are cele mai mari șanse să promoveze. Eu văd o luptă cu Oțelul Galați la promovare, dar sunt și alte echipe bune. Ar fi un play-off interesant cu Steaua și Dinamo, dar cu Poli Iași pe locul 1 la final”, a mai spus Alex Musi, care a avut un mesaj scurt și concis pentru fanii Politehnicii Iași: ”Să vină la stadion în număr cât mai mare și să ne susțină, pentru că fără suporteri nu putem reuși.”

În actuala ediție de campionat, Musi are 113 minute în 3 meciuri de SuperLigă pentru FCSB. A jucat și în Liga 3, pentru FCSB 2. În prima ligă a debutat în sezonul 2020-2021, în eșecul cu U Craiova, scor 0-1, desfășurat în data de 19 mai 2021.

  • O altă achiziție a Politehnicii Iași în această iarnă este Robert Ion, adus din postura de liber de contract după ce s-a despărțit de Farul Constanța. Ion a crescut tot la FCSB și a evoluat cel mai mult la seniori la Academica Clinceni.

Foto: Politehnica Iași și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-achizitii-din-aceasta-iarna-in-copou-alexandru-musi-si-robert-ion-prezentati-oficial-de-poli-iasi-19256949

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-incheie-anul-la-4-puncte-de-asigurarea-matematica-a-accederii-in-play-off-dar-conducerea-se-teme-nu-am-realizat-inca-nimic-greul-pentru-noi-abia-acum-urmeaza-19256898

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/video-mos-craciun-din-copou-i-a-facut-tactica-pentru-promovare-lui-leo-grozavu-si-a-avut-un-mesaj-pentru-conducerea-politehnicii-iasi-sa-aduceti-jucatori-dar-ceva-mai-bunisori-nu-ne-uita-19256874

https://liga2.prosport.ro/seria-1/strategie-pe-termen-lung-la-poli-iasi-managerul-academiei-din-copou-in-5-6-ani-vreau-ca-poli-sa-aiba-jumatate-de-echipa-provenita-din-propria-academie-anunt-de-ultima-ora-privind-19256827

Narcis POHOAȚĂ 29 Dec. 2022, 16:28 Liga 2
Pe aceeași temă