Alexandru Musi a promovat cu Iașiul în SuperLigă și vrea să rămână în Copou: ”Au fost câteva luni foarte frumoase, Poli o să rămână mereu în inima mea.” Jucătorul împrumutat de la FCSB, despre sentimentele avute după ce a marcat contra lui Dinamo

Narcis POHOAȚĂ 25 May. 2023, 19:08 Liga 2
Alexandru Musi a promovat cu Iașiul în SuperLigă și vrea să rămână în Copou: ”Au fost câteva luni foarte frumoase, Poli o să rămână mereu în inima mea.” Jucătorul împrumutat de la FCSB, despre sentimentele avute după ce a marcat contra lui Dinamo

Achiziționat în iarnă de Poli Iași, sub formă de împrumut de la FCSB, Alexandru Musi (18 ani) a contribuit și el la promovarea echipei din Copou în SuperLigă cu cinci goluri marcate în 13 jocuri disputate, maximum în care putea evolua.

Practic, dintre jucătorii aduși în iarnă, Musi este cel mai bun marcator. Acesta a punctat în ultimul meci din sezonul regular, contra Progresului Spartac (scor 3-1), după care a reușit câte o ”dublă” în victoriile spectaculoase din Copou cu Steaua (5-1) și Dinamo (4-1), ajungând la cota 5 în cele 13 meciuri jucate în 2023, trei în sezonul regular și zece în play-off.

Alexandru Musi: ”Vreau să rămân încă un an la Poli Iași”

Contractul de împrumut al tânărului jucător a expirat la finalul sezonului, însă Musi spune că s-a simțit foarte bine la Poli și și-ar dori să continue încă un sezon. Conștient că o revenire la FCSB i-ar diminua șansele de a juca meci de meci, Alexandru Musi speră să rămână la Poli. Iar pe aceeași lungime de undă sunt și oficialii clubului din Copou, care au anunțat că vor avea discuții cu colegii de la FCSB pentru a prelungi împrumutul lui Musi la Poli.

”Am petrecut câteva luni foarte frumoase aici la Iași, am avut un sezon foarte reușit, încununat cu o promovare, am avut colegi minunați și cu siguranță Poli o să rămână mereu în inima mea. Eu sper să mai joc un an aici și să dau goluri pentru Poli și în SuperLigă. Nu știu ce se va întâmpla, nu am vorbit încă cu nimeni de la FCSB. Îmi doresc să mai rămân un an la Iași, să prind experiență, ar fi cel mai bine pentru mine. Probabil cele două cluburi o să aibă o discuție, dar unde o să fiu o să-mi dau silința să joc cel mai bun fotbal al meu”, a declarat Alexandru Musi, care s-a declarat mulțumit de randamentul său în Copou: ”Vreau să le mulțumesc celor de la Iași, domnilor Leo Grozavu și Cornel Șfaițer pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. Mă bucur mult că am promovat și am adus Iașiul acolo unde îi este locul, în prima ligă. M-am simțit foarte bine aici, suporterii m-au primit foarte bine și le mulțumesc. A fost o perioadă frumoasă și am învățat foarte multe de la jucătorii cu experiență, cum ar fi Răzvan Tincu, Gabriel Vașvari sau Florin Plămadă. Am marcat cinci goluri în 13 meciuri, eu zic că e bine.”

”E un sentiment special să dai două goluri cu Dinamo!”

Inevitabil, Musi s-a gândit și la rivalitatea dintre Dinamo și FCSB atunci când a reușit dubla contra ”câinilor”, în ultimul meci al sezonului.

”Sincer, mereu când intru pe teren mă gândesc să dau gol și să-mi ajut echipa. Nu contează adversarul, că e Progresul Spartac, Dinamo sau altă echipă. Acum, că am marcat două goluri cu Dinamo, vă dați seama că e un sentiment special, pentru că e cea mai mare rivală a FCSB-ului. E o senzație foarte frumoasă să dai două goluri cu Dinamo. Am primit mesaje de felicitare pentru promovare de la colegi, de la conducători, dar au fost și suporteri care m-au felicitat pentru golurile marcate cu Dinamo”, a punctat Alexandru Musi.

”Ar fi un sentiment special, dar neplăcut să joc contra Politehnicii”

Bucuros că a avut șansa să joace meci de meci la Iași și să contribuie cu câteva goluri importante la promovarea în SuperLigă, Musi spune că ar trăi ceva special dacă ar reveni la FCSB și va fi nevoit să joace împotriva Politehnicii, echipă care i-a intrat la suflet.

”Promovarea aceasta reprezintă un moment important pentru mine. Repet, sper să rămân aici, să joc cât mai bine și să dau cât mai multe goluri. Dacă nu va fi să continui la Iași, o să fie un sentiment plăcut pe de o parte, dar și neplăcut să joc împotriva Iașiului, pentru că aș juca contra echipei cu care am promovat și care mi-a rămas la suflet. Dar asta e viața de fotbalist. Am jucat cu tribune pline în meciurile importante, atmosfera a fost foarte frumoasă la meciurile cu Oțelul, Steaua și Dinamo. Te simți fotbalist când joci cu stadionul plin, este cel mai frumos sentiment. Am mai jucat cu FCSB cu tribune pline și mă bucur că s-a întâmplat asta și la Iași”, a continuat Alexandru Musi, care are totuși o dezamăgire în acest final de sezon: ”Îmi pare rău că nu a câștigat FCSB titlul de campioană. Pentru mine, ei rămân cea mai bună echipă din SuperLigă și sunt sigur că anul viitor o să ia titlul. Nu știu dacă cu mine în echipă sau nu.”

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto)

Narcis POHOAȚĂ 25 May. 2023, 19:08 Liga 2
Pe aceeași temă