Alexandru Bourceanu a spus adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de SCM Gloria Buzău. Mijlocașul vrea să mai joace, însă are condiții speciale: „Trebuie să te mâne ceva”

Alexandru Bourceanu (34 de ani) s-a despărțit la finalul primei părți a actualului sezon al Ligii 2 de SCM Gloria Buzău, club cu care semna pe 25 octombrie 2019 și cu care își încheia contractul pe 12 decembrie 2019, perioadă în care a evoluat în șapte partide, în toate ca titular. Conducerea clubului buzoian anunța„am încetat contractul cu unul dintre cei mai experimentați fotbaliști români”, în timp ce antrenorul Ilie Stan spune că încă mai speră să îl convingă pe experimentatul jucător „să revină asupra deciziei” de a pleca de la Gloria.

Invitat la ProSport LIVE, fostul căpitan al Stelei, Alexandru Bourceanu, a explicat că motivul despărțirii de SCM Gloria Buzău a fost faptul că și-a încheiat contractul. „Atât era contractul, pe o lună și jumătate. Atât ne-am înțeles”, a spus Bourceanu.

Alexandru Bourceanu: „Vreau să mai joc, dar e foarte complicat”

Experimentatul mijlocaș nu s-a retras din fotbal și ar mai juca aproape de casă, dacă ar primi o ofertă de la un club din zona Bucureștiului, însă ar accepta doar dacă ar fi motivat.

„Vreau să mai joc, dar e foarte complicat, pentru că vreau să stau și acasă, ceea ce n-am putut să fac în ultimii ani. Adică, dacă aș avea o ofertă din București, poate aș merge. Dar vreau să stau acasă. N-are niciun sens să merg sute de kilometri. Performanță oricum nu mai fac, bani mulți nu am cum să mai iau. Trebuie să te mâne ceva. Trebuie să iau absolut totul în calcul, absolut totul. Eu sunt un tip care gândește un lucru de 20 de ori și, din păcate, de cele mai multe ori nu e bine”, a declarat Alexandru Bourceanu la ProSport LIVE.

În cariera sa de fotbalist, Alexandru Bourceanu a evoluat pentru Dunărea Galați, Oțelul Galați, Poli AEK Timișoara, Steaua, Trabzonspor (Turcia), Arsenal Tula (Rusia), Dunărea Călărași și SCM Gloria Buzău. Cu Steaua a ieșit de două ori campionat, iar în palmares are și Cupa României (una), Cupa Ligii (două) și Supercupa (una).

Bourceanu e sigur: „O să fiu antrenor”

După ce pleca de la SCM Gloria Buzău, Ilie Stan spera să îl convingă pe Bourceanu să revină și pentru a-l ajuta în viitoarea carieră de antrenor. „Eu tot mai am speranțe că poate îl conving să revină asupra deciziei. El vrea să se lase și să se facă antrenor. Eu am avut o discuție cu el, i-am spus că bine ar fi să stea pe lângă mine, să fie și jucător. Meseria asta de antrenor este foarte grea. Zici că te lași de fotbal, dar nu e chiar ușor. Diferența dintre a fi antrenor și a te face antrenor este foarte mare. El ar putea foarte bine să mai fie jucător, fără probleme chiar. La mine în echipă a fost un exemplu pozitiv pentru tinerii jucători, la modul în care se pregătea, punctualitatea și alte lucruri, implicit că se implica în procesul de antrenament și al jocului”, spunea Ilie Stan pentru Liga2.ro.

„Eu o să fiu antrenor”, a spus, sigur pe el, Alexandru Bourceanu la ProSport LIVE.

Pe aceeași temă