Alexandru Albu, achiziționat definitiv de Rapid de la Concordia Chiajna. Cu câți bani s-a ales echipa ilfoveană

Călin MNERIE 04 Jan. 2022, 11:17 Liga 2

Alexandru Albu are și în acest sezon o evoluție bună în Liga 1. După prestațiile constant pozitive în tricoul arădenilor de la UTA, ”închizătorul” bucureștean de 28 de ani și-a ridicat nivelul la Rapid, unde a marcat deja 5 goluri și a oferit o pasă decisivă.

Inclusiv valoarea virtuală a fotbalistului pe transfermarkt a crescut la 1,2 milioane de euro, după ce în vara lui 2020, când mergea împrumut la Arad, Albu valora 500 de mii de euro.

Aceste lucruri a determinat conducerea clubului Rapid să-l achiziționeze definitiv pe Alexandru Albu de la echipa de care aparținea contractual, divizionara secundă Concordia Chiajna.

Alexandru Albu, achiziționat definitiv de Rapid

În conferința de presă prilejuită de prezentarea lituanianului Karolis Laukzemis la UTA, Bogdan Apostu a oferit detalii și despre situația contractuală a lui Alexandru Albu, dorind să scoată în evidență că formația arădeană nu a avut bani să-l țină.

”Nu că nu l-a vrut Balint pe Albu, cine dădea 200 de mii de euro pe Albu? Deci, Rapidul a plătit 50 de mii de euro împrumutul și încă 150 de mii de euro suma de transfer pe care a activat-o”, a declarat impresarul fotbalistului.

Așadar, conform lui Apostu, Albu a devenit definitiv jucătorul echipei giuleștene pentru 200 de mii de euro.

De exemplu, acum un an și jumătate, Chiajna i-a cerut lui Gigi Becali 300 de mii de euro pentru un transfer defintiv la FCSB, iar de atunci cota fotbalistului a crescut exponențial. El a și fost convocat la echipa națională, pentru care a și debutat în meciul cu Germania (scor 1-2), din luna octombrie anului trecut, din preliminariile pentru Campionatul Mondial.

Albu e titular incontestabil la Rapid

Alexandru Albu are 19 meciuri dintr-un total de 21 desfășurate în acest sezon de Liga 1 pentru Rapid. În toate a început ca titular și nu a fost schimbat, reușind să înscrie și 5 goluri, cu U Craiova (1-2), UTA (2-2, două), Gaz Metan Mediaș (1-2) și Campionii FC Argeș (2-0).

În cariera sa, Albu a jucat la nivelul Ligii 1 pentru patru echipe: Concordia Chiajna, Academica Clinceni, UTA și Rapid.

Pentru Concordia, clubul unde a crescut și de la care a fost acum cumpărat de Rapid, a evoluat și în Liga 2, în prima parte a ediției 2019-2020, în 20 de jocuri, în care a înscris 6 goluri. Ulterior, în partea a doua a respectivului sezon a revenit în Liga 1, la Academica Clinceni, pentru care a evoluat în 16 meciuri, în care a înscris 2 goluri.

La UTA a avut 36 de meciuri în prima ligă, 32 ca titular, și a înscris 2 goluri, făcându-i pe conducătorii și suporterii arădeni să regrete plecarea sa la Rapid.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Călin MNERIE 04 Jan. 2022, 11:17 Liga 2
Pe aceeași temă