Alertă la Miercurea Ciuc înainte de debutul în Liga 2! Doi jucători au ieșit pozitiv la COVID-19 la ultima testare. Ce spune noul protocol medical în această situație

Marius ANGHEL 25 Aug. 2020, 22:32 Liga 2
Alertă la Miercurea Ciuc înainte de debutul în Liga 2! Doi jucători au ieșit pozitiv la COVID-19 la ultima testare. Ce spune noul protocol medical în această situație

Probleme pentru FK Csikszereda cu patru zile înainte de debutul în noul sezon al Ligii 2, ediția 2020/2021. Clubul din Miercurea Ciuc are două cazuri povitive de COVID-19 în lot, astfel că amicalul revanșă de astăzi după-amiază cu prim-divizionara Sepsi OSK n-a mai avut loc. Cei doi jucători depistați cu SARS-CoV-2 în urma testării din această săptămână au fost izolați și mai mult ca sigur nu vor evolua în meciul de sâmbătă cu Fotbal Comuna Recea.

”Cele mai bune două echipe de fotbal din Secuime, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și FK Csikszereda, ar fi trebuit să joace un meci de pregătire, marți după-amiază. Jocul a fost anulat, pentru că doi membri ai Ciucului au avut rezultate pozitive pentru ultimul coronavirus”, a anunțat szekelyhon.ro.

Clubul din Miercurea Ciuc a recunoscut cazurile de COVID-19 din lot distribuit pe pagina sa de Facebook articolul site-ului din Secuime. Și Sepsi OSK a anunțat anularea amicalului cu FK Csikszereda, însă nu a precizat motivul.

Ambii jucători sunt asimtomatici, iar președintele Zoltan Szondy a anunțat că clubul va urma procedurile și regulile pentru astfel de cazuri, urmând a îi retesta pe cei doi jucători depistați pozitiv astăzi.

Ce spune protocolul medicale despre situația în care se află FK Csikszereda

În urma noului protocol medical aprobat vinerea trecută, într-un caz precum cel de la FK Csikszereda se procedează astfel, conform site-ului frf.ro.

Persoanele al căror test este pozitiv se internează pentru 48 de ore pentru evaluarea stării de sănătate și vor fi retestate în ziua 7 de la primul rezultat pozitiv. În cazul în care rezultatul retestării este negativ, iar persoanele nu au prezentat simptome, acestea își pot relua activitatea, inclusiv în ceea ce privește participarea la competiții oficiale.

Persoanele al căror test este negativ și care nu au fost identificate drept contacți în urma anchetei epidemiologice își continuă activitatea sportivă.

Contacții persoanelor pozitive, stabiliți în urma anchetei epidemiologice, vor face un nou test RT-PCR. În cazul în care noul test este negativ, aceștia își vor relua activitatea sportivă, inclusiv în ceea ce privește participarea la competiții oficiale. În cazul în care testul este pozitiv, vor urma procedurile stabilite prin normele sanitare în vigoare.

Dacă persoanele identificate drept contacți nu pot face imediat testul RT-PCR, aceștia vor intra în izolare până la momentul unei noi testări.

FK Csikszereda debutează în noul sezon la Recea

FK Csikszereda are programat debutul în noul sezon al Ligii 2 pentru ziua de sâmbătă, când, de la ora 11:00, urmează să joace în deplasare la nou-promovata Fotbal Comuna Recea.

În etapa a doua, echipa din Miercurea Ciuc întâlnește pe teren propriu, în data de 5 septembrie, de la ora 20:00, pe U Craiova 1948 SA, meciul urmând a fi televizat.

Nouă amicale jucate de FK Csikszereda în această vară

În urmă cu o săptămână, FK Csikszereda și Sepsi OSK au desfășurat un amical la Sfântu Gheorghe, câștigat de prim-divizionară cu 3-0. În această vară, echipa din Miercurea Ciuc a mai disputat alte opt meciuri amicale, în care a obținut patru victorii, două egaluri și două înfrângeri după cum urmează: 3-1 cu Mostiștea Ulmu (Liga 3), 3-3 cu Unirea Ungheni (Liga 4 Mureș), 3-2 cu Viitorul Șelimbăr (Liga 3), 2-1 cu AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3), 3-2 cu Viitorul Șelimbăr (Liga 3), 0-1 cu Concordia Chiajna (Liga 2), 1-3 cu AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3) și 1-1 cu CSM Focșani (Liga 3).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-fost-stabilit-programul-primelor-doua-etape-ale-noului-sezon-al-ligii-2-fc-u-craiova-ripensia-e-primul-joc-televizat-19145463

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-a-transferat-un-portar-de-35-de-ani-din-ungaria-dar-mai-pregateste-cel-putin-unul-valentin-suciu-vrea-neaparat-un-atacant-cu-experienta-19145421

https://liga2.prosport.ro/seria-1/miercurea-ciuc-vrea-sa-si-inscrie-echipele-de-juniori-in-campionatele-din-ungaria-presedintele-fk-csikszereda-da-de-pamant-cu-guvernul-romaniei-si-cu-ministrul-sportului-daca-un-ministru-ar-19145048

Marius ANGHEL 25 Aug. 2020, 22:32 Liga 2
Pe aceeași temă