Al doilea meci la Turris, prima înfrângere pentru Florin Bratu. Cum a explicat eșecul cu Metaloglobus și de ce spune că este o onoare să stea pe banca echipei din Teleorman

Marius ANGHEL 13 Oct. 2019, 12:33 Campionat
Al doilea meci la Turris, prima înfrângere pentru Florin Bratu.** Cum a explicat eșecul cu Metaloglobus și de ce spune că este o onoare să stea pe banca echipei din Teleorman

Al doilea meci sub conducerea noului antrenor Florin Bratu a însemnat pentru echipa Turris-Oltul o înfrângere. După succesul dramatic cu SCM Gloria Buzău, scor 2-1, înregistrat marți, jucătorii formației teleormănene au cedat sâmbătă la București, cu Metaloglobus, scor 0-1, după un meci în care au avut mai mult posesia, au fost mai periculoși și și-au creat ocaziile de gol mai multe și mai clare. Însă nu l-au învins pe George Gavrilaș, iar Claudiu Herea (65) a înscris golul decisiv după o intervenție nereușită a lui Ionuț Rus la șutul lui Ciocâlteu.

Pentru Turris, înfrângerea cu Metaloglobus din etapa a 11-a a Ligii 2 a însemnat primul pas greșit cu Florin Bratu antrenor, dar și al doilea eșec în acest sezon, după cel de la Pitești, 2-3 cu Campionii FC Argeș, în urma căruia Erik Lincar și-a dat demisia.

„Nu avem timp să plângem”

La finalul partidei desfășurate pe stadionul din cartierul Pantelimon, Florin Bratu a dat vina pentru acest eșec pe suprafața de joc, una sintetică, la care fotbaliștii echipei gazdă sunt adaptați. „Mitralieră” crede însă că jucătorii săi ar fi trebuit să arate mai multă dorință.

„Aici se joacă în niște condiții speciale, pe acest teren sintetic. E normal, sunt obișnuiți, fac în fiecare zi antrenamente aici, s-au adaptat mai bine, însă noi trebuia să tragem cu dinții și să ne agățăm mai mult, pentru că aveam nevoie de puncte. Nu s-a reușit acest lucru, din păcate. Nu avem timp să plângem, pentru că miercuri ne așteaptă la Turnu Măgurele un meci extrem de important, cu UTA Arad. Așa că avem două-trei zile la dispoziție să pregătim jocul și să fim mai puternici. Asta e, sunt multe etape, noi nu avem obiectiv promovare, cu locul 1-8. Nu este niciun fel de presiune. Eu îmi doresc, normal, mai mult de la fiecare joc”, a spus Bratu, la microfonul DigiSport.

„M-am băgat în această provocare. Este și o onoare”

Noul antrenor al formației din Turnu Măgurele, o nou-promovată în Liga 2, spune că nu are ca obiectiv promovarea, însă el la asta țintește și asta le cere jucătorilor.

„Eu îmi impun, pentru că nu îmi place să pierd și îmi place ca fiecare meci pe care îl joc să îl câștig. Asta vreau să transmit. Sunt de o săptămână la echipă, am făcut câteva antrenamente și, ușor, ușor, încep să-i cunosc pe toți. Nu este ușor. Este o provocare mare. M-am băgat în această provocare. Este și o onoare în același timp, pentru că conducerea clubului s-a gândit la mine și, cu timpul, vreau să-i răsplătesc cu rezultate bune.

Pe Metaloglobus o felicit, pe jucători cât și pe Marius Măldărășanu. Ne așteaptă, miercuri, acasă, un joc cu UTA, după care mergem la Călărași. Vin meciuri dificile, dar trebuie să ne luptă. În fiecare meci să dăm ce avem mai bun și, normal, să acumulăm puncte”, a mai declarat Florin Bratu.

Rămasă cu 25 de puncte, Turris Oltul Turnu Măgurele și-a mai pierdut în această etapă din avansul pe care și-l luase în fruntea Ligii 2. Acum are două puncte în fața celor de la CS Mioveni. Pentru echipa lui Florin Bratu urmează meciul de marți, de la ora 19:30, de pe teren propriu, cu UTA, ocupanta locului 3, cu 19 puncte, însă care are și trei jocuri mai puțin disputate în acest moment.

Foto: FC Turris Turnu Măgurele

Marius ANGHEL 13 Oct. 2019, 12:33 Campionat
Pe aceeași temă