Adrian Popa a debutat la Steaua, la zece ani distanță de la ultimul său meci în Liga 2: ”Chit că am sau nu am dreptul să promovez, eu îmi voi dori să terminăm pe primele două locuri.” Multiplul campion cu echipa lui Becali a râvnit după suporterii din Peluza Sud

Marius ANGHEL 24 Sep. 2021, 21:26 Liga 2

La doar o zi după ce a semnat contractul cu Steaua și a fost prezentat oficial, Adrian Popa (33 de ani) a debutat pentru noua sa echipă, la o distanță de patru luni de zile de la ultimul meci oficial disputat la Academica Clinceni (0-0 cu U Craiova, la 26 mai 2021).

Fostul jucător al FCSB a început ca titular partida cu FC Brașov, de pe stadionul Tineretului, din cadrul etapei a 8-a a Ligii 2 și a fost menținut pe teren de antrenorul Daniel Oprița până în minutul 77, când a fost înlocuit cu Alexandru Zaharia.

Adi Popa, debut cu victorie la Steaua, la revenirea în Liga 2: ”Jocul bun sau rău se uită, punctele rămân în clasament”

Steaua a câștigat meciul cu FC Brașov cu 1-0, prin golul marcat în minutul 56 de Remus Chipirliu.

Adi Popa a revenit în Liga 2 după o pauză de zece ani, perioadă în care a evoluat în Liga 1, la Concordia Chiajna, FCSB (fosta Steaua), FC Voluntari și Academica Clinceni, cât și în Anglia (Reading), Arabia Saudită (Al Taawon) și Bulgaria (Ludogorets)

”La final sunt bucuros pentru cele trei puncte, pentru că astea sunt cele mai importante. Jocul bun sau rău se uită, punctele rămân în clasament. Mă bucur că am reușit să-mi ajut echipa atât cât am putut în acest moment, după patru luni și ceva de pauză și sper ca de la meci la meci să aduc în interiorul echipei valoare pe care o am, pe care am demonstrat-o de atâtea ori și am nevoie de minute, asta este cert”, a spus, la microfonul DigiSport, Adrian Popa, care ultimul meci jucat în Liga 2 l-a avut în 2011 (4 iunie), deci acum zece ani, în CS Otopeni – Concordia Chiajna 1-1, la finalul unui sezon în care reușea promovarea în Liga 1 alături de ”vulturii verzi”.

Popa a râvnit după galeria Stelei: ”Vom atrage din ce în ce mai mulți suporteri”

La Brașov, Steaua a avut din nou o galerie numeroasă, care a asigurat fondul sonor al jocului. La final, jucătorii au mers și au salutat suporterii, alături de care au cântat.

”Orice jucător tânjește după asemenea momente și mă bucur că sunt alături de noi. Depinde doar de echipă să-i țină alături și să-i înmulțească. Eu am încredere în acești băieți, formăm un grup foarte puternic și experimentat și vom atrage din ce în ce mai mulți suporteri”, a spus Popa, care este fan Steaua și în trecut mergea chiar în Peluza Sud.

Acesta a vorbit din nou și despre această trecere a sa de la FCSB, clubul lui Gigi Becali care în trecut s-a numit Steaua, la actuala echipă Steaua, reînființată de CSA în urma procesului cu omul de afaceri din Pipera.

”Așa am considerat la momentul acesta, că este mai ok să rămân lângă familie. Am și un business destul de important lângă care trebuie să fiu. De ce să nu vin la Steaua, să ajut să promovăm și să formăm un grup foarte puternic. Numai venind unul ca mine, încă unul, unul și vom forma o echipă foarte puternică. Voi încerca să fiu eu primul pion. Cred că vor mai urma. Suntem jucători profesioniști, asta este viața, trebuie să mergem înainte, să privim către familiile noastre. Important e să fi apreciat unde mergi și să faci totul cu pasiune și suflet”, a spus Popa, triplu campion, câștigător o dată al Cupei României, de două ori al Cupei Ligii și o dată al Supercupei, toate în tricoul echipei patronate de Gigi Becali.

  • Steaua în meciul cu FC Brașov: Bălbărău – Călințaru, Beța, Walace, Ad. Ilie – Ad. Popa (Al. Zaharia 77′), Val. Bărbulescu (cpt.)(Măd. Mihăescu 77′), Șt. Pacionel, Donose (D. Oroian 61′) – Chipirliu (Enceanu 88′), Huiban. Rezerve neutilizate: H. Iancu – Ov. Morariu, Băjenaru, Răsdan, Gherghiceanu.

Popa dă speranțe suporterilor privind dreptul de promovare: ”Nu știi ce se va întâmpla până la final. Prefer să nu vorbesc acum”

Mijlocașul de bandă dreapta a avut acțiuni de atac în jocul cu FC Brașov, a executat lovituri fixe, a șutat inclusiv la poartă, însă nu a reușit să înscrie sau să paseze deciziv la debutul său.

Popa spune că faptul că echipa nu are drept de promovare în acest sezon, având formă juridică de drept public, nu-l împiedică să dea tot ce are mai bun și să temrine cu Steaua pe primele două locuri în clasament, poziții care, în mod normal, ar duce la accederea în Liga 1. Jucătorul bucureștean crede că până la finalul campionatului se pot schimba multe, inclusiv interdicția la promovare.

”Asta nu mă împiedică să fiu profesionist, să dau 100 la sută meci de meci. Nu ne împiedică să terminăm în primele două poziții sau poate trei, chiar dacă în acest moment nu avem dreptul la promovare. Nu știi ce se va întâmpla până la final. (n.r. – întrebat dacă a auzit ceva despre acest subiect, că s-ar schimba regulamentul) Prefer să nu vorbesc acum. Eu zic că în primul rând ar fi mai ok ca noi să ne aflăm pe primele două poziții la final și după aceea vom vedea. Eu știu foarte clar ce am în contractul meu: locurile 1, 2. Sunt un campion, am câștigat atâtea trofee. Chit că am sau nu am dreptul să promovez, eu îmi voi dori să terminăm pe primele două locuri”, a spus Adrian Popa, care prin declarațiile sale dă speranțe suporterilor Stelei, însă nu au niciun fond de adevăr. Astfel de reguli privind promovarea nu pot fi schimbate în timpul campionatului.

Cu 17 puncte acumulate după 8 etape, Steaua urcă pentru moment pe locul 4, egalând FC Hermannstadt și Concordia Chiajna, care au, însă, un golaveraj superior: 18-5 (13) și 11-2 (9) față de 13-5 (8).

În etapa a 9-a, Steaua joacă acasă, la 2 octombrie, de la ora 11:30, cu Dunărea Călărași (locul 17, 3 puncte).

Foto: Alex Nicodim (Mediafax Foto) și Bogdan Bălaș (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-steaua-se-joaca-de-la-ora-1700-in-deschiderea-etapei-a-8-a-a-ligii-2-19202608

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-adrian-popa-prezentat-de-steaua-reactia-mijlocasului-vreau-sa-duc-echipa-in-liga-1-e-obiectivul-meu-durata-contractuala-si-ce-numar-va-purta-19202309

Marius ANGHEL 24 Sep. 2021, 21:26 Liga 2
Pe aceeași temă