Adrian Mihalcea revine la Unirea Slobozia, echipă cu care a fost la un pas de promovarea în Liga 1 în 2014. Costea Enache trece din postura de antrenor principal în cea de secund

Marius ANGHEL 09 Dec. 2020, 21:43 Liga 2
Adrian Mihalcea revine la Unirea Slobozia, echipă cu care a fost la un pas de promovarea în Liga 1 în 2014. Costea Enache trece din postura de antrenor principal în cea de secund

Unirea Slobozia și-a numit un nou antrenor principal după ce a încheiat dezamăgitor anul 2020, cu patru înfrângeri în ultimele șase meciuri jucate în Liga 2 și cu doar două puncte obținute. Asta și după ce echipa a avut mari probleme din cauza infectărilor cu COVID-19.

Ialomițenii l-au convins pe Adrian Mihalcea (44 de ani), liber de contract și ultima dată antrenor la Dinamo, să revină în Liga 2 și să conducă din nou echipa orașului natal, anunță Info Ialomița.

Adrian Mihalcea revine la Unirea Slobozia, pe care a mai antrenat-o în Liga 2 și cu care a fost la o victorie de promovarea în Liga 1

Adrian Mihalcea a mai antrenat Unirea Slobozia în perioada iunie 2013 – februarie 2015, când a fost la un pas de promovare în Liga 1 la finalul ediției 2013/2014.

Atunci, trupa ialomițeană a încheiat play-off-ul Seriei 1 pe locul 3, la două puncte de Rapid, pe care dacă o învingea în ultima etapă ar fi acces în prima ligă. Meciul s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, la Slobozia, iar giuleștenii au urcat în Liga 1 de pe locul 2, după CSMS Poli Iași.

”Sunt bucuros că mă întorc acasă și vreau să termin lucrul pe care nu am reușit să-l duc la bun sfârșit data trecută. Sunt încrezător în forța echipei, am avut ocazia să văd Unirea în câteva meciuri. Știu și de implicare și de ce înseamnă stabilitate la club, acesta este un lucru important pentru orice antrenor. Am reîntregit echipa pe bancă pentru a reuși să ne atingem obiectivul”, a spus Adrian Mihalcea pentru sursa citată.

Ca antrenor principal, Adrian Mihalcea le-a pregătit pe Unirea Slobozia, ACS Berceni, Dunărea Călărași, UTA Arad, CS Mioveni, toate din Liga 2, și Dinamo, la aceasta din urma activând ultima dată, pentru o scurtă perioadă, martie-iulie 2020. A fost și antrenor secund al naționalei României, în mandatul lui Cosmin Contra.

Mihalcea a fost dorit și de CSM Slatina, altă echipă din Liga 2, cu care a purtat negocieri, însă în cele din urmă pe care a refuzat-o. Slatina s-a despărțit de Mihai Ianovschi, iar în ultimele două meciuri a fost condusă de antrenorul secund Mircea Voicu.

Costea Enache se transformă din antrenor principal în antrenor secund

La fel ca data trecută când a pregătit Unirea, și acum Adrian Mihalcea îl va avea ca antrenor secund pe Costea Enache. Acesta din urmă a fost până acum antrenorul principal al echipei, cel care a adus formația din Slobozia în Liga 2 și a pregătit-o în primele 15 etape ale actualului sezon. În plus, secund rămâne și Romeo Soare, colaboratorul lui Enache.

”Adrian Mihalcea cunoaște bine echipa, a văzut-o la multe dintre meciurile acestui sezon și își dorește ca împreună cu Enache Costea să ridice formația cât mai repede în clasament”, scrie Info Ialomița.

La ultimul meci din 2020, înfrângerea cu Petrolul, Unirea Slobozia nu a fost condusă de Costea Enache sau Romeo Soare, ambii fiind depistați pozitiv la COVID-19 și fiind în izolare. Echipa a primit indicații de la celălalt secund, Adrian Cristea.

Unirea Slobozia, pe antepenultimul loc în Liga 2 după 15 etape

După 15 etape, Unirea Slobozia se află pe locul 19 din 21 în clasamentul Ligii 2, cu 15 puncte acumulate în 14 jocuri, fiind la egalitate cu Concordia Chiajna, Fotbal Comuna Recea și Ripensia Timișoara, toate cu un golaveraj superior față de ialomițeni.

În ultimele șase etape rămase din sezonul regular, care se vor desfășura începând cu finalul lunii februarie 2020, Unirea Slobozia mai are de disputat meciuri cu: Aerostar Bacău (deplasare, 20 februarie), ASU Politehnica Timișoara (acasă, 27 februarie), SCM Gloria Buzău (deplasare, 6 martie), Rapid (acasă, 13 martie), Metaloglobus Bucureşti (acasă, 20 martie) și Pandurii Târgu Jiu (deplasare, 27 martie).

Unirea Slobozia, a 12-a echipă din acest sezon de Liga 2 care își schimbă antrenorul

Unirea Slobozia devine, astfel, a 12-a echipă care își schimbă antrenorul în acest sezon de Liga 2.

”U” Cluj (out Adrian Falub – in Costel Enache), Aerostar Bacău (out Cristian Lupuț – in Daniel Munteanu), Fotbal Comuna Recea (out Ciprian Danciu, in Nicolae Constantin), U Craiova 1948 SA (out Nicolo Napoli, in Dan Vasilică – interimar, Valentin David – interimar), CSM Reșița (out Alexandru Pelici – in Călin Cheregi – interimar, in Alin Minteuan), Rapid (out Adrian Iencsi – in Mihai Iosif – interimar, in Nicolae Grigore), CS Mioveni (out Claudiu Niculescu, in Alexandru Pelici), Concordia Chiajna (out Florin Bratu, in Costel Oracă – interimar, Cristian Bălașa – interimar), Turris Oltul Turnu Măgurele (out Erik Lincar – in Eugen Trică), ASU Politehnica Timișoara (out Octavian Benga, in Dan Alexa) și CSM Slatina (out Mihai Ianovschi, in Mircea Voicu – interimar) sunt celelalte echipe care au făcut schimbări pe banca tehnică în acest sezon.

Foto: George Flușter (Sport Pictures) și Petronel Tudor (Info Ialomița)

Marius ANGHEL 09 Dec. 2020, 21:43 Liga 2
Pe aceeași temă