Adrian Mihalcea, nemulțumit de prima parte a jocului de la Iași, a scos biciul la vestiar: ”Cred că a fost cea mai slabă repriză de când sunt eu la Buzău. Dacă puteam face 11 schimbări la pauză, le făceam”

Narcis POHOAȚĂ 31 Mar. 2023, 22:38 Liga 2

Gloria Buzău a terminat la egalitate și a doua deplasare consecutivă din startul play-off-ului Ligii 2, tot la scorul de 1-1, acum pe terenul Politehnicii Iași, reușind să revină pe tabelă după ce a fost condusă la pauză.

După o primă repriză modestă în Copou, vineri, trupa din Crâng a făcut o parte secundă ceva mai bună și pe lângă golul marcat și-a mai creat o ocazie bună, pe un contraatac rapid.

Adrian Mihalcea, nemulțumit de prima repriză a meciului de la Iași

La finalul meciului în care au marcat Cătălin Hlistei (31′), pentru gazde, și Viktor Angelov (47′), pentru oaspeți, antrenorul Gloriei, Adrian Mihalcea, a recunoscut că echipa sa a jucat modest în prima parte și a declarat că ar fi făcut 11 schimbări la pauză, nu doar două, câte a operat.

”Știam dinainte ce meci ne așteaptă, dar după prima repriză pot să spun că sunt mulțumit cu acest punct. Am suferit enorm, dacă aș fi avut posibilitatea să schimb 11 jucători la pauză, aș fi schimbat. Am făcut o repriză slabă, cred că cea mai slabă repriză de când sunt eu la Buzău și o a doua mult mai bună. Am avut o atitudine necorespunzătoare. Am intrat mult mai bine în repriza a doua, am reușit să înscriem golul egalizator, plus că am avut o ocazie unu la unu cu portarul. Nu știu dacă meritam mai mult, dar ocaziile se cuantifică. Remarc schimbarea de atitudine din a doua repriză, remarc faptul că este a doua deplasare a noastră în care nu am pierdut, suntem încrezători pentru următoarele meciuri”, a declarat Adrian Mihalcea, care crede că Poli Iași a jucat foarte bine în meciul contra echipei sale: ”Poli Iași a jucat foarte bine, în prima repriză am avut noroc că au avut 3-4 situații clare de a marca. În a doua i-am închis noi mai bine și am intrat mai determinați, dar Poli Iași rămâne cea mai bună echipă a acestui play-off. Știam ceea ce joacă. Determinarea lor, că sunt foarte agresivi după ce pierd mingea, că au jucători de calitate unu la unu, care pot scoate oameni din joc, că sunt buni la faze fixe.”

Motivație cu biciul pentru jucătorii Gloriei Buzău

Acesta a precizat că i-a trezit pe elevii săi cu biciul la pauză, chiar cu riscul de a se răni la mână: ”Tipic fotbalului românesc, cu biciul. Nu am înțeles repriza, nu am înțeles de ce am fost așa de timorați. Mi-am reproșat poate faptul că nu i-am motivat mult mai bine în această minivacanță. Plus că vedeți ce înseamnă copiii, toți ”underii” care au fost la loturi au fost într-o stare fizică precară. Dar până la urmă am făcut schimbările necesare la pauză și în a doua repriză am arătat puțin altfel. Pe sfârșit de joc am vrut să închidem un pic jocul, pentru că se vedea că suferim, până la urmă doream să apărăm acest punct. Motivația cu bățul de pe timpul lui Ceaușescu, asta ne-a mai rămas. Și discursul a fost unul direct, la obiect. Noi suntem o familie, ne privim în ochi și drept dovadă vedeți ce atitudine au avut, am fost mult mai determinați, mai aproape de adversari, mai puțin temători când am avut mingea. Și s-a concretizat prin acest punct.”

Gloria Buzău în meciul cu Poli Iași: R. Stoian – Oteliță, Vîrtej, Wiktorski, Sălceanu (Șuteu 50′) – Gaitan (Pandele 81′), A. Lopez (cpt.) – Dr. Lazăr (Val. Munteanu 46′), Greu (Val. Alexandru 46′), V. Angelov (Marku 81′) – Boiciuc. Rezerve neutilizate: D. Rusu – Blejdea, Cârstocea, Godwin.

Adrian Mihalcea țintește sus: ”Vrem să promovăm direct”

Mihalcea a spus că obiectivul său este de a promova direct cu Gloria Buzău, iar acest punct obținut la Iași menține formația sa cu șanse în cursa pentru locul al doilea direct promovabil, ocupat acum de SC Oțelul Galați. Totodată, antrenorul Gloriei crede că Poli a amanetat deja locul 1, prin jocul prestat și prin punctele strânse.

”Egalul acesta ne menține în cursa pentru locul 2 de promovare directă, pentru că primul loc este deja amanetat de Poli Iași. Nu are cum să piardă primul loc, prin jocul prestat, prin determinare, prin rezultatele obținute până acum. A mai rămas un loc vacant, pentru care ne vom bate celelalte echipe. Eu nu mă gândesc la baraj, obiectivul meu este să promovez direct. Când nu voi mai avea șanse să ating acest obiectiv, atunci este și varianta B, a barajului și ne vom pregăti pentru acest lucru. Mai sunt opt meciuri, se pot întâmpla multe”, a subliniat Adrian Mihalcea.

Poli Iași are 44 de puncte, iar Gloria Buzău are 33. Pe locul al doilea direct promovabil, ținând cont că Steaua nu are dreptul de a urca în SuperLigă, se află acum SC Oțelul Galați, cu 39 de puncte.

Play-off mai echilibrat față de sezonul trecut

Mihalcea a făcut și o comparație cu play-off-ul din sezonul trecut, în care a fost antrenorul Unirii Slobozia.

”Anul trecut existau trei echipe (n.r. – Petrolul, FC Hermannstadt și ”U” Cluj) plus Steaua net superioare celorlalte două, Slobozia și Chiajna. S-au luptat trei pentru două locuri. Acum este mult mai echilibrată lupta. S-a rupt de pluton Poli Iași, și prin joc, și prin numărul de puncte. Acum ne vom bate pentru al doilea loc promovabil direct”, a precizat antrenorul Buzăului, care nu crede că vor fi jocuri de culise sau echipe care vor ”trage” pentru altele în acest play-off: ”Nu există vreo echipă în play-off care să nu-și apere corect șansele. Sunt realist. Îl știu pe Oprița și de anul trecut, ei se luptă (n.r. – se referă la Steaua și antrenorul ei, Daniel Oprița). Au prins o zi mai slabă la Galați, atât (n.r. – cu o zi în urmă, Steaua a pierdut la Galați,2-3 cu SC Oțelul). Nu va face nimeni jocul nimănui, mai ales că cinci echipe ne vom bate pentru patru locuri. Uitați asta! Da, că este posibilitatea să prinzi o zi mai slabă sau o repriză, se poate întâmpla. Și arbitrajele, se mai poate să greșească. E sport național să fim suspicioși și să credem că una joacă pentru alta.”

În etapa a 3-a, Gloria Buzău are meci acasă cu Unirea Dej (8 aprilie, ora 12:30), echipă care încă nu a evoluat în această etapă a doua și o va face duminică, de la ora 16:00, când joacă acasă cu Dinamo.

Conferința de presă de după Poli Iași – Gloria Buzău 1-1, în care au vorbit Adrian Mihalcea și Leo Grozavu:

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video: Politehnica Iași

Narcis POHOAȚĂ 31 Mar. 2023, 22:38 Liga 2
Pe aceeași temă