Adrian Mihalcea, față în față cu trecutul utist și fostul său antrenor: ”Știu cât de mult suflet se pune în oraș. O reîntâlnire plăcută cu Mircea Rednic.” Gloria Buzău, la primul joc cu arbitraj VAR

Călin MNERIE 27 May. 2023, 15:22 Liga 2
Adrian Mihalcea, față în față cu trecutul utist și fostul său antrenor: ”Știu cât de mult suflet se pune în oraș. O reîntâlnire plăcută cu Mircea Rednic.” Gloria Buzău, la primul joc cu arbitraj VAR

Mai sunt circa 24 de ore până la prima manșă a barajului de promovare/menținere în SuperLigă dintre Gloria Buzău și UTA Arad.

Duelul începe pe arena din Parcul Crâng duminică, 28 mai, de la ora 14:00, unde buzoineii speră să-și surprindă adversarul pe care-l consideră favorit, dar nu de nebătut în cele 180 de minute.

Adrian Mihalcea, înaintea jocului tur cu UTA: ”Să fim cea mai bună versiune a noastră, fizică și psihică! Pentru mine e ca și cum te-ai bate la campionat”

Gloria a terminat play-off-ul Ligii 2 pe locul 5 și a primit șansa disputării barajului ca urmare a faptului că Steaua nu a primit drept de promovare nici în acest sezon.

”Obiectivul nostru principal este acela de a promova, dacă am ajuns la baraj înseamnă că încă suntem în obiectiv. Practic, suntem în fața celor mai dificile meciuri din acest campionat pentru noi, suntem în fața unor jocuri care ne pot aduce o performanță dorită de toată lumea de aici din Buzău. În acest an, echipele de Liga 1 sunt favorite în duelurile cu echipele din Liga a 2-a. Trebuie să dăm dovadă de caracter în primul rând, trebuie să fim cea mai bună versiune a noastră și fizică și psihică și atunci vom avea o șansă. Dacă vom fi la jumătate de măsură, nu trebuie să sperăm la nimic. Ce-ți dorești mai mult decât să joci cu o promovare pe masă? E ca și cum te-ai bate la campionat, pentru mine înseamnă același lucru. În momentul în care întâlnești o echipă cu o calitate individuală mai mare, ai nevoie de o atitudine pozitivă, o atitudine care să suplinească poate lipsa acestei calități. Ai nevoie și de noroc, sunt două meciuri și se poate întâmpla orice și, poate, o abordare mult mai directă și realistă în faza de atac”, afirmă Adrian Mihalcea (46 de ani), cel care a preluat-o pe Gloria la începutul lunii octombrie a anului trecut din mâna lui Cristian Pustai.

”Întâlnire plăcută cu Mircea Rednic, însă doar atât”

În disputa pentru un loc în SuperLigă se vor afla doi antrenori cu trecut dinamovist, din generații diferite. De altfel, Mircea Rednic i-a fost antrenor lui Adrian Mihalcea în sezonul 2005-2006 la Vaslui, când moldovenii s-au bătut pentru salvarea de la retrogradarea din Divizia A.

”Îl cunosc, nu foarte bine, dar îl cunosc bine. Am avut ocazia să lucrez cu dânsul la FC Vaslui, tot într-un an delicat și am reușit și atunci, in extremis, să ne salvăm de la retrogradare. Are o experiență peste media multor antrenori. Dar, până la urmă, contează ceea ce transmit eu echipei și cum reușesc să-i mobilizez și să reușim să promovăm. Va fi o întâlnire cu siguranță plăcută, dar doar atât. Până la urmă, ne dorim fiecare în dreptul echipei lui să câștige”, a comentat fostul atacant întâlnirea cu ”Puriul”.

Mihalcea nu va sta pe margine la acest joc, fiind suspendat și pentru această partidă, după eliminarea suferită în penultima partidă a play-off-ului Ligii 2.

”Știu atmosfera de la Arad și cât suflet se pune pentru echipă”

La rândul său, Mihalcea a antrenat-o pe UTA în startul sezonului 2017-2018, dar avea să plece după doar șase runde, după un 2-2 pe teren propriu cu CS Balotești și 9 puncte strânse din totalul de 18.

”Am antrenat UTA într-o perioadă când ei erau încă în Liga a 2-a și își doreau enorm să promoveze. A mai durat ceva ani până au promovat, dar știu ce atmosferă este la Arad, știu cât de mult suflet se pune în oraș pentru această echipă. Chiar anul acesta am jucat împotriva lor cu fosta mea echipă, Chindia și a fost destul de greu. E important pentru noi ce vom face aici, la Buzău, după care, în funcție de rezultat….Oricum va fi un teren destul de dificil cel de la Arad”, mai afirmă ”principalul” buzoienilor.

Andrei Chivulete arbitrează meciul de la Buzău. Gloria, la primul joc cu arbitraj VAR

Partida tur dintre Gloria Buzău și UTA va beneficia inclusiv de arbitraj cu tehnologie VAR. Va fi pentru prima dată când Gloria va evolua într-un joc în care va fi și arbitraj video.

Arbitru central la acest meci tur a fost delegat Andrei Florin Chivulete (Bucureşti), iar arbitri asistenți sunt Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava) și Andrei Constantinescu (Bucureşti). Arbitru VAR este Iulian Dima (Bucureşti), iar cel AVAR este Vladimir Urzică (Piatra Neamţ). Arbitru de rezervă este Andrei Moroiță (Ploieşti). Observator de arbitri este Liviu Ciubotariu (Galaţi), în timp ce delegat de joc este Daniel Miodrag Mihai (Bucureşti).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-increzatoare-inaintea-dublei-cu-uta-19272809

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-nu-se-teme-de-uta-si-spera-la-un-rezultat-pozitiv-19272772

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scandalul-acuzelor-de-mituire-a-arbitrilor-din-liga-2-ajunge-pe-masa-frf-auras-brasoveanu-si-cristian-munteanu-citati-acum-ma-vad-nevoit-sa-ma-apar-asta-este-situatia-19272361

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mircea-rednic-dupa-ce-a-aflat-ordinea-meciurilor-de-la-barajul-gloria-buzau-uta-m-as-reapuca-de-fotbal-partida-nu-se-mai-joaca-sambata-ci-duminica-19272355

https://liga2.prosport.ro/seria-1/din-nou-ghinion-pentru-echipele-din-liga-2-dinamo-si-gloria-buzau-sunt-gazde-in-mansa-tur-a-barajului-pentru-mentinerea-promovarea-in-superliga-returul-acasa-la-campionii-fc-arges-si-uta-19272266

Călin MNERIE 27 May. 2023, 15:22 Liga 2
Pe aceeași temă